اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر نادر سه شنبه ۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    باعرض سلام جناب آقای دکتر جباری من حدود 23 سال است که وازکتومی کرده ام وحود 4الی 5 ماه است که نزدیک انتهای آلتم به طرف پایین انحنا پیدا کرده ولی هیچگونه دردی ندارم . درسایت شما درخصوص این نوع حالت مطالعه کردم ودرمان دارویی با ویتامین ای توصیه فرمودید ویک داروی دیگر حال اگر احتمال بهبود دارد لطفا دوزمصرف را راهنمایی فرمایید من 58ساله هستم وپرستات خوش خیم هم دارم که ار ترازوسین استفاده مینمایم. از عنایت حضرتعالی کمال تشکر را دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      ویتامین ای و قرص کلشی سین از هر کدام یک صبح یک شب
  • تصویر کاربر معین سه شنبه ۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام دکتر : 25 سال سن دارم از دوران مجردی مشکل نعوظ دارم الان درآستانه متاهل شدن هستم. اصلا نزدیکی نمیتونم بکنم.شاید چن سانیه آلتم سفت بشه اما بلافاصله یا به 50% - 60 % میرسه یا کلا میخوابه.
    میدونم احتمالا پیشنهادتون قرص هایی از قبیل تادافیل هست... ولی این گونه قرص های موقت هستن ولی چه راهی هست کامل درمان بشه ؟؟
    ممنون دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بایستی سونوگرافی از عروق آلت و آزمایش های هورمونی انجام دهید گرچه خیلی اوقات باز هم به همان به قول شما تادالافیل می رسیم ولی گاهی اگر علت خاصی بتوان پیدا کرد شاید قاب درمان باشند
  • تصویر کاربر ahmad سه شنبه ۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام
    من 19 ساله هستم
    دو سال پیش متوجه شدم بیضه چپم بزرگ شده
    پیش دکتر رفتم و سونوگرافی هم دادم
    گفت هیدروسل داری ولی نیازی به درمان نیست
    اما الان به نظر خودم کمی سفت تر شده و قسمت بالای بیضه هم مقداری بزرگ شده
    به نظر شما عمل جراحی کنم مفید هستش؟
    و اینکه من چون دانشجو هستم میخواستم ببینم اگر عمل کنم تا چه مدت طول میکشه و باید استراحت کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      اگر اذیت می شوید بهتره عمل کنید اما توصیه می کنم بعد از امتحانات این کار را انجام دهید
  • تصویر کاربر ارش جمعه ۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    سلام اقاقی دکتر ممنون میشم راهنمایی کنید من بیضه هام خیلی بزرگه مخصوصا بیضیه سمت راستم اما درد ندارم میخواستم ببینم چیزه خطرناکی نباشه با تشکر(سمت راست خیلی بزرگ تر از سمت چپ است)
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      حتما برای معاینه و ارزیابی وو در صورت نیاز انجام سونوگرافی به ارولوژیست مراجعه کنید
  • تصویر کاربر حسام جمعه ۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    من چند وقت میشه که روی الت تناسلیم یک کشیدگی پوست رخ داده یعنی از سر الت یکم عقب تر به سمت پاین در حد 1 سانت پوستم کشیده شده می خواستم ببینم اگر به دکتر مراجعهنکنم مشکلی رام پیش میاد خیلی هم میترسم .
    با تشکر اگه میشه جواب رو برام ایمیل کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      خیر مشکلی پیش نخواهد آمد بهتره به ارولوژیست مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

021-91301782

نوبت دهی اینترنتی