تشخیص تنگی مجرای ادراری با عکس rug

در این مقاله مطالعه می کنید:

تنگی مجرای ادراری یکی از بیماری های مزمنی است که متاسفانه افراد زیادی بدلیل عدم آگاهی از اینکه با جراحی باز می توان آن را برای همیشه درمان کرد، سالیان متمادی از علائم آن رنج می برند. در این مقاله سعی می شود تا ضمن پرداختن به علل ایجاد کننده تنگی مجرا و همچنین علائم آن، به روش های تشخیص  تنگی مجرای ادرار از حمله عکس rug و درمان جراحی باز یا یوروتروپلاستی صحبت شود.

چه عواملی باعث تنگی مجرای ادراری می شوند؟

الف- شایع ترین علت بروز تنگی مجرا اقدامات درمانی یا تشخیصی است که توسط پزشکان و همکارانشان مثل پرستاران، بهیاران، تکنسین های اطاقا عمل و … انجام می شود مثل سوند گذاری، تراشیدن تومورهای مثانه یا پروستات از طریق مجرای ادراری و امثال آن.

ب- یکی دیگر از علل تنگی مجرا، ضرباتی است که مستقیم یا غیر مستقیم به مجرای ادراری وارد می شود مثل:

⛔ لگد خوردن به آلت یا زیر بیضه ها (لای پا) در حین نزاع یا ورزش های رزمی یا شوخی های نابجا

⛔ برخورد لای پا با لبه ی جدول یا حین پریدن از روی مانع

⛔ برخورد ضربه ی محکم زین دوچرخه یا اسب به لای پا

⛔ شکستن بخش قدامی لگن حین تصادف با وسایل نقلیه یا سقوط از ارتفاع یا ماندن زیر آوار

⛔ عفونت مجرای ادراری درمان نشده در اثر روابط جنسی محافظت نشده و پر خطر

⛔ علل مادرزادی که البته این علت ناشایع می باشد

⛔ علل ناشناخته

تشخیص تنگی مجرای ادرار

مهم ترین نکته، شک بالینی قوی دکتر اورولوژی به وجود تنگی مجرای ادراری است. وقتی پزشک به تنگی مجرای ادرار شک می کند، ممکن است یک یا همه ی موارد زیر را برای شما درخواست کند:

۱- عکس رنگی مجرا یا RUG یا Retrograde Urethrography

 این روش برای تشخیص تنگی های بخش قدامی مجرای ادراری درخواست می شود. در این شیوه ی عکس گرفتن سوند را ۱ تا ۲ سانت وارد مجرای ادراری کرده و سپس ماده رنگی را بداخل مجرا تزریق می کنند و حین تزریق، عکس گرفته می شود.

عکس رنگی مجرا یا RUG

Retrograde Urethrography

۲- عکس رنگی مثانه در حال ادرار کردن یا VCUG یا Voiding CystoUrethrography

این روش برای تشخیص تنگی های بخش خلفی مجرای ادراری و همچنین آسیب های مثانه انجام می شود. در این نوع عکس، پس از اینکه مثانه را با ماده ی رنگی پر می کنند؛ بیمار شروع به ادرار کردن کرده و حین ادرار کردن، عکس گرفته می شود.

عکس رنگی مثانه در حال ادرار کردن یا VCUG

۳- سیستوسکپی

 این روش تشخیصی اگر چه در مطب و با بیحسی موضعی هم قابل انجام هست، ولی معمولا در بیمارستان و تحت بیهوشی خفیف با وسیله ای بنام سیستوسکوپ که مجهز به لنز برای مشاهده مجرای ادراری و پروستات و مثانه می باشد، انجام می شود.

چگونه تنگی مجرا درمان می شود؟

✅ روش جراحی بسته

مزیت روش بسته، کوتاه بودن مدت بیهوشی و بستری و همچنین کوتاه بودن زمان سوند داشتن بیمار است؛ ولی بزرگ ترین ایراد روش بسته، عود تنگی بعد از مدتی کوتاه می باشد؛ بطوریکه بین ۷۰ تا ۹۰ درصد احتمال عود تنگی وجود دارد. لذا برخی از متخصصین ارولوژی برای جلوگیری از عود تنگی به بیمار توصیه می کنند تا هر چند روز به خودشان سوند بزنند تا مجرا مجددا تنگ و بسته نشود. در روش بسته بعد از باز کردن مجرا، بیمار به مدت ۵ تا ۷ روز سوند خواهد داشت. روش بسته به دو شیوه انجام می شود:

۱- دیلاتاسیون یا اتساع سازی مجرای ادراری

 در این روش تنگی را به وسیله سوندهای فلزی از شماره های کوچک تا بزرگ، بتدریج متسع و باز می کنیم.

۲- اینترنال یورتروتومی

 در این روش تنگی مجرا به وسیله ی تیغه مخصوص و البته زیر دید مستقیم، برش داده می شود.

✅ روش جراحی باز یا یورتروپلاستی

 این شیوه جراحی نیاز به تبحر و مهارت زیاد دارد و اصولا بایستی توسط جراحان اورولوژیست که در زمینه ترمیمی فوق تخصص دارند، صورت پذیرد تا بهترین نتیجه و کم ترین عوارض را به همراه داشته باشد. مهم ترین مزیت این روش آنست که احتمال عود تنگی بسیار کم و در دستان فوق تخصص اورولوژی ترمیمی بین ۲ تا ۱۰ درصد می باشد. در این روش، بیمار می بایستی سه هفته سوند داشته باشد و بعد از سه هفته عکس رنگی مجرا از کنار سوند گرفته می شود و اگر محل پیوند بخوبی جوش خورده باشد، سوند خارج می شود.

جراحی باز یا یورتروپلاستی

متاسفانه خیلی از بیماران و حتی برخی از متخصصین اورولوژی که اشراف و تسلط کافی به این شیوه ی جراحی که نوعی جراحی سخت و فوق تخصصی است ندارند، این دسته از بیماران را به بهانه وجود عوارض زیاد مثل بی اختیاری ادراری و ناتوانی جنسی از انجام جراحی باز منع کرده و به نوعی می ترسانند؛ درصورتیکه این حرف نادرست بوده و این عوارض در جراحی باز رخ نمی دهد. روش جراحی باز به دو شیوه انجام می شود:

✅  یورتروپلاستی انتها به انتها (End To End Urethroplasty)

در این روش که برای درمان تنگی هایی با طول نسبتا کوتاه به کار می رود، محل تنگی را برداشته و دو انتهای سالم مجرا را به هم پیوند می زنند.

✅ یورتروپلاستی با پیوند مخاط دهان (داخل گونه) (Buccal Mucosal Graft Urethroplasty)

در این روش که برای درمان تنگی های با طول بلند بکار می رود، محل تنگی را در طول مجرا برش داده و متناسب با اندازه طول تنگی از مخاط داخل دهان برداشته و به محل تنگ شده مجرا اضافه کرده و به این نحو تنگی را متسع و باز می کنند. در روش یورتروپلاستی با پیوند مخاط دهان، مشکل جدی برای دهان پیش نمی آید و از آنجایی که محل برش از داخل دهان هست، جای آن پنهان مانده و با بخیه جذبی ترمیم می شود.

افرادی که دچار تنگی مجرای ادراری می شوند با چه علائم و نشانه هایی مواجه هستند؟

قبل از هر چیز بایستی بدانید که علائم تنگی مجرای ادراری مختص تنگی مجرا نبوده و در برخی بیماری ها و موارد دیگر مثل بزرگی خوش خیم پروستات، التهاب پروستات یا پروستاتیت، مثانه ی عصبی یا تنبلی مثانه، اسپاسم عضلات خروجی مثانه و در برخی افراد وسواسی نیز دیده می شود. لذا وجود عوامل ایجاد کننده ی تنگی و همچنین شک بالینی پزشک کلید حرکت به سمت تشخیص تنگی می باشد. این علائم شامل:

– کاهش فشار ادرار

– باریک شدن جریان ادرار

– سوزش ادرار

– افزایش دفعات ادرار کردن (تکرر ادرار)

– عدم تخلیه کامل ادرار

– طولانی شدن زمان ادرار کردن و سر دستشویی نشستن

– فوریت در ادرار کردن

تکرر ادرار

– قطع و وصل شدن ادرار

– قطره ای آمدن بخش انتهایی ادرار

– زور زدن حین ادرار کردن

– معطل شدن برای شروع جریان ادرار

– همراه شدن خون با ادرار

– بیدار شدن در شب برای ادرار کردن (شب ادراری)

– درد حین ادرار کردن

🛑 بیشتر بخوانید: علت خون در ادرار

عوارض تنگی مجرای ادراری

⚠ احتباس ادراری یا به اصطلاح شاش بند شدن

⚠ عفونت های ادراری عود کننده

⚠   عفونت بیضه و پروستات

⚠ نازایی بدلیل عدم خروج مناسب و کامل منی

⚠ نارسایی کلیه

⚠ آسیب عضلات مثانه

⚠ بی اختیاری ادراری

عکس مجرای ادرار مرد
عکس مجرای ادرار بانوان
تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.7/5 - (75 امتیاز)
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۴ بهمن ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام ده سال ازدواج کردم واکثر موقع نزدیکی آلتم سفت ولی سریع شل می شه و زود ارضا می شم..چهل ساله هستم آزمایش دادم همه چی سالم هست . یه پسر 8 ساله خم دارم..واریکاسل هم عمل کردم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ بهمن ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.

  • تصویر کاربر وحید جمعه ۴ بهمن ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    سلام
    قرص پاروکستین و سرترالین قبل از رابطه باید مصرف بشه یا مثل فلوکزتین باید یه دوره یکماهه مداوم مصرف بشه تا جواب بده؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ بهمن ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      قبل از رابطه

  • تصویر کاربر احمدرضایاسری جمعه ۴ بهمن ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    هنگام رابطه جنسی خیلی زودارضامیشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ بهمن ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

  • تصویر کاربر مصطفی یکشنبه ۲۹ دی ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من یک جوان 24 ساله و مجرد و تاحالا با هیچ دختری سکس نکردم و میخوام ازدواج کنم و همش نمیدونم چرا از بدنم آب منی میاد و زود آب بدنم میاد موقعی که تحریک میشم خواستم موقی قبلاز ازدواج بهم کمک کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۹ دی ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      این نشانه سلامتی جنسی شماست و نیاز به مصرف دارو و درمان نیست

  • تصویر کاربر نادر جمعه ۴ بهمن ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عزیز من مشکلم فقط زود انزالی هست برای این چه قرصی تجویز
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ بهمن ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام
      زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۲ مهر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام
    من دوسالی هس که درگیر این بیماری هستم و علی رغم بهبودی باز به دلیل رعایت نکردن مسایل بهداشتی درگیر اون شدم من چندین بار رابطه جنسی داشتم.الان تکرر ادرار دارم وبعد از ادرار هم یه مایعی شبیه به مایع منی از آلتم به اندازه دو یاسه قطره البته بازور بیرون میاد 30 روز پیش رفتم پیش یه دکتر عمومی دوآمپول عضلانی و چند نوع قرص مثل داکسی سایکلین نوشت اونارو مصرف کردم ولی همچنان تکرر ادرار دارم و ترشحات از آلتم بعد از هردفعه ادرار با فشار بیرون میاد . با این اوضاع توصیه وتشخیص شما چیه. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ مهر ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک متخصص مراجعه کنید
  • تصویر کاربر ه.ش دوشنبه ۱۲ مهر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    افرادی که پروستات بدخیم دارند واز طریق هورمون درمانی به کنترل psaمی پردازند با تزریق دیفرلین چند سال می توانند به درمان بیماری خود امیدوار باشند ؟اگر چه عمر دست خداست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۲ مهر ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      بستگی به PSA و گلیسون دارد.
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۱ مهر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    حدود 4 سال پیش به طور خیلی ناگهانی دچار تکرر ادرار شدم و به پزشک مراجعه کردم. در مرحله اول سونوگرافی مثانه و پروستات بعلاوه آزمایش خون و ادرار و PSA داده شد. سونوگرافی طبیعی، ابعاد پروستات حدود 30cc و رزیدیو منفی و PSA حدود 4.5 و ratio حدود 10% و مختصری wbcو کشت ادرار منفی بود. دو هفته سیپرو مصرف کرده و مجددا تست PSA داده و تغییری مشاهده نشد. آزمایش های 3 مرحله ادار همراه با ماساژ پروستات و آزمایشات mycoplasma, Ureaplasma منفی بود. مجددا با آنتی بیوتیک دیگر (نامش خاطرم نیست ) ادامه درمان داده شده تغییری در نتایج PSA , ratio مشاهده نشد. سونوگرافی ترانس رکتال انجام شده مختصری التهاب مشاهده شدو پیشنهاد بیوبسی داده شده که نمونه 12 تایی انجام گرفته همه intact بود. بعد از 6 ماه مجددا آزمایش PSA انجام شد که مثل قبل حدود 4.5 بود با ratio 9%. آز آنجا که دکتر معالج تصمیم به بیوبسی مجدد داشت، درمان را در آن مقطع متوقف کردم!
    در تابستان گذشته جهت باروری همسرم به مرکزی جهت IVF مراجعه کرده که در آزمایش اسپرم مقدار WBC حدود 5 میلیون بود که با مصرف 4 هفته ای آنتی بیوتیک ، شل کننده وویتامین E به 3 میلیون کاهش پیدا کرد. مقدار اسپرم و حجم و سلامت آنها کفایت لازم را داشت.
    سال گذشته مجددا آزمایشات PSA را تکرار کردم که نتایج به شرح ذیل می باشد
    2/94 PSA 6.5 ratio 7.8%
    3/94 PSA 6.75 ratio 7% (بعد از مصرف آنتی بیوتیک Co-trimoxazole برای 1 ماه)
    12/94 PSA 7.6 ratio 9%
    2/95 PSA 6.1 ratio 11% بعد ازمصرف آنتی بیوتیک Co-trimoxazole برای 1 ماه
    Blood trace in Urine, bacteria few in microscopy analysis but culture negative
    پزشک معالج در خواست بیوپسی رکتال داده است.

    - سن 49 سال
    - دارای فرزند 14 ساله
    - واریکسل مختصر در سمت چپ از دوران جوانی و بدون درد
    - دبی ادرار مناسب و شروع با کمی تاخیر
    - بعضا هنگام انزال سوزش وجود دارد
    -بعضا بعد از ادرار سر آلت مختصری سوزش دارد
    - خانواده پدری بزرگی خوش خیم پروستات داشته (پدر 84 سال)
    سپاسگزار خواهم شد اگر نظر تخصصیتان را بدانم و آیا انجام بیوپسی دوم ضرورت دارد یا نه. لطفا راهنمایی نمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۰ مهر ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      به نظر من هم بهتر است بیوپسی انجام شود
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۱۰ مهر ۹۵( 8 سال پیش)
      با سپاس از پاسختان
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۱ مهر ۹۵( 8 سال پیش)
      موفق باشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رحمان شنبه ۱۰ مهر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    باسلام
    در صورت ممانعت و جلوگيري از خروج مايع اسپرم و مني از بدن پس از انزال چه مشكلاتي بوجود خواهد امد ؟

    و آيا پس از آن ايجاد درد خفيف در نواحي بيضه ها در روزهاي بعد امري عادي است ؟

    متشكر مي شوم اگر كمي درباره اين موضوع توضيح دهيد،چراكه اطلاعات چنداني دراين باره در سطح اينترنت يافت نميشود
    تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۰ مهر ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      در کل مضر هست ولی امکان توضیح بیشتر از این طریق نیست
  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۵ مهر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    استبراء چگونه است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۵ مهر ۹۵( 8 سال پیش)
      استبراء عمل مستحبي است كه مردها بعد از بيرون آمدن ادرار انجام مي ‏دهند تا اطمينان پيدا كنند ادرار در مجرا نمانده است بدینصورت که بعد از پایان یافتن ادرار ، سه مرتبه با انگشت ميانه دست چپ از حد فاصل مقعد تا بيخ آلت كشيده و بعد انگشت شست را روي آلت و انگشت پهلوي شست را زير آن گذاشته و سه مرتبه تا ختنه‏ گاه بكشند و پس از آن سه مرتبه سر آلت را فشار دهند
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی