اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین درمان بیماری لیکن اسکلروزیس

در این مقاله مطالعه می کنید:

بیماری لیکن اسکلروزیس یک ضایعه ی التهابی پوست می باشد. بیشترین زمان وقوع بیماری لیکن اسکلروزیس در مردان بین سنین ۳۰ تا ۶۰ سال است. بیماری لیکن اسکلروزیس، در هر دو جنس می تواند بروز کند، اگرچه احتمال درگیری پوست ناحیه تناسلی در زنان بیشتر است. در زنان در دو پیک سنی قبل از بلوغ و بعد از یائسگی بیشتر دیده می شود. از علل احتمالی بروز بیماری لیکن اسکلروزیس عبارتنست از: عفونت، استعداد ژنتیکی، استرس اکسیداتیو و بیماری های خودایمنی.

تظاهر بالینی بیماری بصورت لکه های سفیدرنگ پوستی است که کلاهک آلت و پوست ناحیه ختنه را گرفتار می سازد. و بتدریج باعث تنگی مجرای ادراری می شود . بیماری لیکن اسکلروزیس در عکس رنگی مجرای ادراری بصورت تنگی مجرا به شکل اره ی دندانه دار دیده می شود.

 

تنگی مجرا

بیماری لیکن اسکلروزیس

در مورد ارتباط بیماری لیکن اسکلروزیس با بدخیمی های پوستی ناحیه تناسلی اتفاق نظر وجود ندارد. اگرچه این ارتباط در زنان بیشتر مشاهده شده است (حدود ۳ تا ۶ درصد) ولی درمردان این ارتباط بیشتر زیر سوال است.

درمان طبی

شامل استفاده از استروئیدها های موضعی یا تاکرولیموس موضعی (داروی کاهنده ی سیستم ایمنی) برای ۶ تا ۸ هفته همراه با مصرف آنتی بیوتیک ها می باشد. اگر در طی درمان علائم پوستی و مشکل ادراری بیمار رو به بهبود برود درمان را ادامه می دهیم.

درمان جراحی

شامل ختنه کردن ( در افرادی که ختنه نشده اند)، متسع کردن مرتب مجرای ادراری، برش سوراخ مجرای ادراری، و در موارد شدید ترمیم و باز سازی مجرای ادراری با استفاده از پیوند بافت مخاط دهان است.

جراحی تنگی مجرای ادراری

تنگی مجرای ادرار

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4/5 - (23 امتیاز)
  • تصویر کاربر فرزاد جمعه ۵ بهمن ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 101 مشاهده پرسش
    راجب عکس ارسالی میشه نظر بدین.ممنونم
    1. تصویر کاربر فرزاد چهارشنبه ۳ بهمن ۳( 7 ماه پیش)
      a
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۵ بهمن ۳( 7 ماه پیش)

      سلام 

      عکس از روبرو بفرستید 

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Ali شنبه ۲۹ دی ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر رو کشاله ران من چن تا چیز در اومده که شبیه جوشه میخواسم مطمئن شم زگیل تناسلی هس یا جوش واقعا داره اذیتم میکنه فکرش
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۹ دی ۳( 7 ماه پیش)

      سلام این ضایعات مولوسکوم هستند. مولوسکوم که نام کاملش (مولوسکوم کنتاژیوزوم) می باشد یک بیماری پوستی ویروسی است و به شکل دانه‌های ریز نرم و محکم به رنگ‌های سفید یا صورتی و بصورت تکی یا گروهی ممکن است روی پوست ظاهر گردد.این بیماری در حالت معمول خود به خود طی چند هفته یا ۶ ماه تا یکسال ظاهر شده و ناپدید می‌شود هرچند ممکن است در برخی افراد به مدت بالای ۴ سال هم در پوست آن‌ها باقی بماند. این ویروس از طریق تماس مستقیم منتشر می شود ولی با تماس جنسی هم می‌تواند گسترش یابد و در افراد با سیستم های ایمنی در معرض خطر هم هم ممکن است رخ دهد. مولوسکوم‌ کنتاژیوزوم‌ می‌تواند از طریق خاراندن یا مالش یا اصلاح با تیغ و لیف زدن و حوله کشیدن بر روی ضایعات منتقل و یا در خود فرد منتشر شود. این بیماری پوستی بواسطه‌ لمس کردن و در تماس بودن با پوست آلوده منتقل می‌شود و قدرت سرایت یافتن آن بسیار بالاست بطوری‌که حتی اگر فرد سالم با حوله، لباس‌ها و حتی اسباب بازی‌های شخص مبتلا در ارتباط باشد، امکان ظاهر شدن دانه‌های مولوسکوم  بر بدن وی نیز وجود دارد. بهترین درمان لیزر می باشد ولی از طریق فریز ضایعه (کرایو تراپی) و یااستفاده از محلول هیدروکسید پتاسیم 5% هم نیز می توان درمان کرد.

  • تصویر کاربر نیلوفر جمعه ۲۸ دی ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر من نامزدم ایران نیست و میگه به تازگی بر اور خشکی اینا برامدگی ها روی آلتش به وجود امده ایا این برآمدگی زگیل تناسلیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ دی ۳( 7 ماه پیش)

      سلام کیفیت عکس برای تشخیص و قضاوت مناسب نیست. لطفا در همین بخش عکس مجدد با وضوح بهتر ارسال کنید.

  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۸ دی ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 91 مشاهده پرسش
    سلام دکترمن میخاستم ببینم ک ی ضایعه روی آلت زده ک زیگیل هست یااین ک نه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ دی ۳( 7 ماه پیش)

      سلام عکس بطور صحیح بارگذاری و ارسال نشده است. لطفا در همین بخش با حجم مناسب مجدد ارسال کنید.

  • تصویر کاربر امیرر چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشی
    من چند باری با اسید زگیل هارو از بین بردم ولی بعد از چند روز دوباره برگشتن.قرص هم آسیکلوویر 400 با پاورفیت و ایمونیس مصرف میکنم ولی هیچ تأثیری نداره و زگیل ها بیشتر و بیشتر میشن و سایز زگیل ها خیلی کوچیکه در حد نقطه نقطه بیشتر روی کلاهک آلت تناسلیم هستن
    برای کنترلشون چ دارویی پیشنهاد می‌کنید ک متوقف کنه رشد زگیل هارو
    و اینکه من و خانومم هردوتا درگیر هستیم میتونیم رابطه جنسی داشته باشیم یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 7 ماه پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا در حد امکان بتوانم کمک تان کنم.

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر زینب سه شنبه ۲۸ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید من حدودپنج روزپیش درعمل tulدردیستال حالب راست راانجام دادم ولی سوزش ادراروحالت تهوع ودردزیرشکم وکمردارم ازچیه دکتر؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۸ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۶ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر
    من چند سال بود که جریان ادرارم خیلی کم شده بود ولی ازمایش میدادم عفونت و کراتین و ... چیزی نشون نمیداد ، الن مشکلی دارم اینه که بوی ادرار خیلی شدیده و بقیه رو اذیت میکنه ، باقیمانده حجم ادرار هم 120 میلی بود از 320 میلی
    بنظرتون مشکلی کجاست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۶ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Ss جمعه ۲۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 144 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشد
    من در دوران دبیرستان به آلت تناسلیم ضربه وارد شده و احساس میکنم از اون موقع دیگه رشد نداشته الان نمیدونم باید چیکار کنم الان ۲۱ سال دارم. با جراحی میشه اندازشو تغییر داد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر ستاره پنجشنبه ۱۶ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 15ساله گرفتارم راستش در دوران پریود همزمان خون ادراری دارم به محض اینکه پریود تموم میشه خون ادراری هم تموم میشه درد در کلیه چپ دارم کیست اندومتریوز داشتم عمل کردم مشکلم حل نشد در حالت عادی کمی تهوع دارم بدبویی ادرار و وقتی مثانه پر میشه درد میگیره فوریت در ادرار دارم درد در ناحیه کلیه چپ دارم.کمک کنین ممنون باتوجه به اینکه شهرستانم و دسترسی به شما برام مقدور نیس تلاش کردم جواب سونو براتون بزارم نشد من در کلیه چپ کیست دارم دوتا سنگم دارم در کیسه صفرا.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۶ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      به نظر من بهتره در زمان پریود سیستوسکوپی شوید شاید اندومتریوز در مثانه داشته باشید
  • تصویر کاربر 0918 پنجشنبه ۹ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    آیا مالیدن روغن سیاه دانه به اطراف و زیر شکم برای رفع شب ادراری مفید است
    1. تصویر کاربر 0918 پنجشنبه ۹ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام آقای دکتر چند روزی منتظر جوابم،هنوز
      جوابی نگرفتم
    2. تصویر کاربر 0918 پنجشنبه ۹ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام آقای دکتر چند روزی منتظر جوابم،هنوز
      جوابی نگرفتم
    3. تصویر کاربر 0918 پنجشنبه ۹ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام آقای دکتر چند روزی منتظر جوابم،هنوز
      جوابی نگرفتم
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۹ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی