بهترین درمان بیماری لیکن اسکلروزیس

در این مقاله مطالعه می کنید:

بیماری لیکن اسکلروزیس یک ضایعه ی التهابی پوست می باشد. بیشترین زمان وقوع بیماری لیکن اسکلروزیس در مردان بین سنین ۳۰ تا ۶۰ سال است. بیماری لیکن اسکلروزیس، در هر دو جنس می تواند بروز کند، اگرچه احتمال درگیری پوست ناحیه تناسلی در زنان بیشتر است. در زنان در دو پیک سنی قبل از بلوغ و بعد از یائسگی بیشتر دیده می شود. از علل احتمالی بروز بیماری لیکن اسکلروزیس عبارتنست از: عفونت، استعداد ژنتیکی، استرس اکسیداتیو و بیماری های خودایمنی.

تظاهر بالینی بیماری بصورت لکه های سفیدرنگ پوستی است که کلاهک آلت و پوست ناحیه ختنه را گرفتار می سازد. و بتدریج باعث تنگی مجرای ادراری می شود . بیماری لیکن اسکلروزیس در عکس رنگی مجرای ادراری بصورت تنگی مجرا به شکل اره ی دندانه دار دیده می شود.

 

تنگی مجرا

بیماری لیکن اسکلروزیس

در مورد ارتباط بیماری لیکن اسکلروزیس با بدخیمی های پوستی ناحیه تناسلی اتفاق نظر وجود ندارد. اگرچه این ارتباط در زنان بیشتر مشاهده شده است (حدود ۳ تا ۶ درصد) ولی درمردان این ارتباط بیشتر زیر سوال است.

درمان طبی

شامل استفاده از استروئیدها های موضعی یا تاکرولیموس موضعی (داروی کاهنده ی سیستم ایمنی) برای ۶ تا ۸ هفته همراه با مصرف آنتی بیوتیک ها می باشد. اگر در طی درمان علائم پوستی و مشکل ادراری بیمار رو به بهبود برود درمان را ادامه می دهیم.

درمان جراحی

شامل ختنه کردن ( در افرادی که ختنه نشده اند)، متسع کردن مرتب مجرای ادراری، برش سوراخ مجرای ادراری، و در موارد شدید ترمیم و باز سازی مجرای ادراری با استفاده از پیوند بافت مخاط دهان است.

جراحی تنگی مجرای ادراری

تنگی مجرای ادرار

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (20 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    با سلام.آقای دکتر منظور از اینکه مجرای خلفی هیپرنیک و هیپرنیک با عروق برجسته بود.چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.الان تقریبا 10ماه که وقتی میرم دستشویی بعد از ادرار کنم حس میکنم مثانم بطور کامل خالی نشده وبعد از اینکه از دستشویی میام بیرون بطور مداوم چند قطره از التم خارج میشه تکرر شبها حداقل دو الا سه بار میرم دستشویی التم وقتی در حالت نعوظ ترشحات ژله مانند از خودش خارج میشه(فقط در حالت نعوظ)مثانم هم بعضی موقعها درد میکنه الان هم پنج ماه که ازدواج کردم.ولی باز این حس دارم.سونگرافی هم دادم که تشخیص داده 26سی سی بعد از خالی شدن مثانه افزایش یافته.ازمایش مجاری ادرار ی هم دادم که مشکلی نداشتم خواستم بدونم این بیماری و چطور ازبین میره وایا قابل انتقاله باعث ناباروری میشه یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      بعد از ادرار کردن استبراء کنید و همچنین ورزش عضلات کف لگن انجام دهید. 

  • تصویر کاربر سینا یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    Ebrahim Ghanbari:
    با سلام. پسر ۱۲ ساله ای دارم که یک خال قرمز در مجرای ادرارش ظاهر شده است که سوزش دارد. پس از مراجعه به ارولوژیست ومشاهده و معاینه گفتند که چیز مهمی نیست و آنتی بیوتیک و پماد بتامتازون تجویز کردند. با مصرف نسخه التهاب و قرمزی و سوزش خال کم شد ولی زخم آن برطرف نشد. با قطع دارو مجددا قرمزی و سوزش آن برگشته است. همچنین به نظر میرسد که تکرر ادرار دارد در حالی که آزمایش ادرار عفونتی را نشان نمی دهد. لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهنام شنبه ۱۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر جباری وقت بخیر
    بنده چندین سال هست که دچار تکرر ادرار هستم به کلی پزشک هم مراجعه کردم و کلی قرص در خصوص عفونت ادرار پروستات و غیره مصرف کردم آزمایش هم دادم همه چی نرمال بوده حجم پروستات ۱۶ سی سی و مقدار باقی مانده ادرار ۲۵ سی سی و کلیه هامم سالم بودن
    تست یورودینامیک هم انجام دادم که پزشک گفت هیچ مشکلی ندارم و بخاطر اینکه به این موضوع فکر میکنم دچار تکرر ادرار شدم و حتی دارو هم ندادن
    ازتون خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید که چه دارویی مصرف کنم تا تکرر ادرارم از بین برود
    من ۲۷ ساله هستم
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر جلال یکشنبه ۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    سلام من وقتی نزدیکی میکنم خیلی زود ارضا میشم یک دقیقه طول نمیکشه سلام من وقتی نزدیکی میکنم خیلی زود ارضا میشم یک دقیقه طول نمیکشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت دائمی و روزانه یک عدد یا اینکه 6 ساعت قبل از نزدیکی)، می توان آن را کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر