بهترین درمان بیماری لیکن اسکلروزیس

در این مقاله مطالعه می کنید:

بیماری لیکن اسکلروزیس یک ضایعه ی التهابی پوست می باشد. بیشترین زمان وقوع بیماری لیکن اسکلروزیس در مردان بین سنین ۳۰ تا ۶۰ سال است. بیماری لیکن اسکلروزیس، در هر دو جنس می تواند بروز کند، اگرچه احتمال درگیری پوست ناحیه تناسلی در زنان بیشتر است. در زنان در دو پیک سنی قبل از بلوغ و بعد از یائسگی بیشتر دیده می شود. از علل احتمالی بروز بیماری لیکن اسکلروزیس عبارتنست از: عفونت، استعداد ژنتیکی، استرس اکسیداتیو و بیماری های خودایمنی.

تظاهر بالینی بیماری بصورت لکه های سفیدرنگ پوستی است که کلاهک آلت و پوست ناحیه ختنه را گرفتار می سازد. و بتدریج باعث تنگی مجرای ادراری می شود . بیماری لیکن اسکلروزیس در عکس رنگی مجرای ادراری بصورت تنگی مجرا به شکل اره ی دندانه دار دیده می شود.

 

تنگی مجرا

بیماری لیکن اسکلروزیس

در مورد ارتباط بیماری لیکن اسکلروزیس با بدخیمی های پوستی ناحیه تناسلی اتفاق نظر وجود ندارد. اگرچه این ارتباط در زنان بیشتر مشاهده شده است (حدود ۳ تا ۶ درصد) ولی درمردان این ارتباط بیشتر زیر سوال است.

درمان طبی

شامل استفاده از استروئیدها های موضعی یا تاکرولیموس موضعی (داروی کاهنده ی سیستم ایمنی) برای ۶ تا ۸ هفته همراه با مصرف آنتی بیوتیک ها می باشد. اگر در طی درمان علائم پوستی و مشکل ادراری بیمار رو به بهبود برود درمان را ادامه می دهیم.

درمان جراحی

شامل ختنه کردن ( در افرادی که ختنه نشده اند)، متسع کردن مرتب مجرای ادراری، برش سوراخ مجرای ادراری، و در موارد شدید ترمیم و باز سازی مجرای ادراری با استفاده از پیوند بافت مخاط دهان است.

جراحی تنگی مجرای ادراری

تنگی مجرای ادرار

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (20 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر شهاب شنبه ۲۸ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    میخواستم بدونم که دقیق ترین و بهترین روش و آزمایش برای تشخیص تنگی مجرای ادرار چیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ مهر ۹۷( 6 سال پیش)

      سلام

      عکس رنگی مجرا به نام های RUG و VCUG

  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۵ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 132 مشاهده پرسش
    آیا تنگی مجرا باعث بچه دار شدن یا عقیم شدن میشود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۵ مهر ۹۷( 6 سال پیش)

      سلام

      اگر شدید باشد و باعث عفونت منی شود یا مانع خروج منی براحتی و کامل گردد ممکن است باعث ناباروری نیز گردد.

  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۱ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 111 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر . و ممنونم از لطفتون .
    ۱.خدمتتون عرض کنم که بنده در اواخر سال ۹۱ وازکتومی کردم و حالا میخوام بازش کنم آیا امکانش هست یا خیر.
    ۲. بنده از اول ختنه نشدم و به قول مادرم در بچگی ختنه خدایی بودم زیاد پوسته نداره اما همسرم همیشه شاکیه و میگه اذیت میشم ..آیا امکان اینکه بتونم ختنه کنم هست یا خیر؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۱ مهر ۹۷( 6 سال پیش)

      سلام

      ۱.خدمتتون عرض کنم که بنده در اواخر سال ۹۱ وازکتومی کردم و حالا میخوام بازش کنم آیا امکانش هست یا خیر..............................امکانش هست ولی قطعی نیست احتمال موفقیت 60 درصد هست
      ۲. بنده از اول ختنه نشدم و به قول مادرم در بچگی ختنه خدایی بودم زیاد پوسته نداره اما همسرم همیشه شاکیه و میگه اذیت میشم ..آیا امکان اینکه بتونم ختنه کنم هست یا خیر؟؟؟.................بله امکانش هست

  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید، مدت دو ماه است که التهاب مجرای ادرار دارم و تنها تظاهر بالینی آن، التهاب اطراف مجرای خروج ادرار در ناحیه گلنز است. (با لمس و فشار دادن مجرای ادرار متوجه التهاب آن می شوم)

    علائم شایع مربوط به عفونت دستگاه ادراری را نداشته ام و ندارم. رابطه جنسی هم نداشته ام. در این مدت با سه ارولوژیست، دو درماتولوژیست و یک متخصص عفونی مشورت کرده ام و داروهای مختلف آنتی بیوتیک (سیپروفلوکساسین، مترونیدازول، آزیترومایسین، داکسی سایکلین)، ضد قارچ (کتوکونازول)، ضد ویروس (والاسیکلویر) و کورتن (یک عدد بتامتازون تزریقی، یک عدد تریامسینولون تزریقی، بتامتازون موضعی، مومتازون موضعی) مصرف کرده ام ولی هیچ کدام تاثیر محسوسی در درمان نداشته اند.

    اکنون بعد از گذشت دو ماه حدوداً شدت التهاب سی درصد کاهش داشته اشت. میخواستم از حضورتون سوال کنم علت التهاب مجرای ادرار که با درمانهای انجام شده بهبود نیافته، چه میتواند باشد؟ و چه راه درمانی پیشنهاد می فرمایید؟

    پیشاپیش از وقتی که برای پاسخ صرف میکنید و همچنین از راهنمایی های ارزشمندتون بسیار سپاسگزاری میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 6 سال پیش)

      سلام

      شاید اصلا التهاب نباشد ولی در کل التهاب بدلیل عفونت، بیماری های خودایمنی، ضربه، آلرژی، مواد محرک موجود در غذا که از طریق ادرار دفع می شود و .... می تواند باشد.

  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    سلام.میخواستم بدونم هزینه افرایش سایز آلت تناسلی چ قدر میشه؟؟؟بیمه تعلق میگیره؟؟؟شرایط عمل چ جوریه؟؟؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 6 سال پیش)

      سلام

      شامل بیمه نیست و حداکثر ۲ سانت اضافه می شود . هزینه براساس شیوه ی عمل و بعد از معاینه مشخص خواهد شد.

درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر