بهترین درمان بیماری لیکن اسکلروزیس

در این مقاله مطالعه می کنید:

بیماری لیکن اسکلروزیس یک ضایعه ی التهابی پوست می باشد. بیشترین زمان وقوع بیماری لیکن اسکلروزیس در مردان بین سنین ۳۰ تا ۶۰ سال است. بیماری لیکن اسکلروزیس، در هر دو جنس می تواند بروز کند، اگرچه احتمال درگیری پوست ناحیه تناسلی در زنان بیشتر است. در زنان در دو پیک سنی قبل از بلوغ و بعد از یائسگی بیشتر دیده می شود. از علل احتمالی بروز بیماری لیکن اسکلروزیس عبارتنست از: عفونت، استعداد ژنتیکی، استرس اکسیداتیو و بیماری های خودایمنی.

تظاهر بالینی بیماری بصورت لکه های سفیدرنگ پوستی است که کلاهک آلت و پوست ناحیه ختنه را گرفتار می سازد. و بتدریج باعث تنگی مجرای ادراری می شود . بیماری لیکن اسکلروزیس در عکس رنگی مجرای ادراری بصورت تنگی مجرا به شکل اره ی دندانه دار دیده می شود.

 

تنگی مجرا

بیماری لیکن اسکلروزیس

در مورد ارتباط بیماری لیکن اسکلروزیس با بدخیمی های پوستی ناحیه تناسلی اتفاق نظر وجود ندارد. اگرچه این ارتباط در زنان بیشتر مشاهده شده است (حدود ۳ تا ۶ درصد) ولی درمردان این ارتباط بیشتر زیر سوال است.

درمان طبی

شامل استفاده از استروئیدها های موضعی یا تاکرولیموس موضعی (داروی کاهنده ی سیستم ایمنی) برای ۶ تا ۸ هفته همراه با مصرف آنتی بیوتیک ها می باشد. اگر در طی درمان علائم پوستی و مشکل ادراری بیمار رو به بهبود برود درمان را ادامه می دهیم.

درمان جراحی

شامل ختنه کردن ( در افرادی که ختنه نشده اند)، متسع کردن مرتب مجرای ادراری، برش سوراخ مجرای ادراری، و در موارد شدید ترمیم و باز سازی مجرای ادراری با استفاده از پیوند بافت مخاط دهان است.

جراحی تنگی مجرای ادراری

تنگی مجرای ادرار

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (20 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۴ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    خدمت جناب آقای دکتر جباری
    احتراما
    حدودا 2 ماه پیش اینجانب بعلت عفونت و خون در ادرارم که ناشی از نزدیکی بود به بیمارستان مراجعه کردم و آمپول سفتریاکسون استفاده و قرص سفکسیم 200 به مدت 45 روز استفاده نمودم.الان مشکلی از بابت عفونت و خون در ادرار طبق آزمایش کشت ادرار دیده نمیشه>(بفرموده پزشک متخصص)
    و الان فقط سوزش ادرار دارم البته این مشکل از خیلی قبل بوده است .ولی طی عکسبرداری از مجاری ادرارم طبق گفته پزشک متخصص احتیاج به جراحی دارم.و ایشون گفتن درمان قطعی نیست.
    شتاب و پرش ادرارم خوبه ولی فقط سوزش در قسمت داخلی مجاری و جلو مجاری تناسلی دارم که تا حدودی قابل تحمل می باشد.خواستم نظر شما پزشک متخصص محترم و متعهد رو هم بدونم ممنون میشم اگه پاسخمو بدید.(ضمنا من الان 32 سالمه تو سن 15 سالگی بدلیل شب ادراری سیستسکوپی شدم و با قرص همون موقع درمان شدم.)فایل عکس از مجاری تناسلی و سونو گرافی و آزمایش کشت ادرار رو براتون ارسال کردم.لطف میکنید نظرتونو به من اعلام کنید
    سپاسگزارم

    با تشکر فراوان از حسن توجه شما 95/11/03
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      شما تنگی مجرای ادراری شدیدی دارید که در درمان آن به روش های بسته احتمال عود آن زیاد است و بعبارتی قطعی نیست ولی در صورت جراحی به روش باز احتمال عود ۲ تا ۳ درصد است و به عبارتی درمان قطعی است
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۸ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    سلام.آقای ذکتر من یک پسر ۱7ساله هستم.من حدودیک سال است که زمانی که ادرار میکنم واستبرا انجام میدم,پس از ادرار از الت من مایعی چسبنده همرا ه با سوزش کم از من خارج میشود.بعضی مواقع این سوزش زیاد و رنج اور است.
    اقای دکتر میخواستم بدونم ایا من بیماری دارم.لطفا کمک کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۸ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      بعید می دانم مشکل جدی باشد با اینحال توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۸ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    اقای دکتر باعرض پوزش یعنی اصلا امکان اینکه عمل باهزینه کمتری انجام شود یا بطور رایگان وجود ندارد؟
    و اینکه بنده ساکن کرج هستم اگر امکانش هست منو راهنمایی کنید که پیش کدام دکتر بروم
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۸ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      به بیمارستان های تامین اجتماعی مراجعه کنید حضورا
  • تصویر کاربر مصطفی سه شنبه ۱۴ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    سر آلت تناسلی بنده سه روز است که دچار التهاب شده به طوری که قسمت کلاهک سفت شده و خروج ادرار با پخش شدن همراه است. همچنین تورم بخشی از تنه آلت حتی دور کلاهک رو گرفته. قبل از التهاب برای دفع ادرار دچار سوزش بودم و تکرر ادرار نیز وجود داشت. ممنون میشم راهنماییم کنید. حدس میزنم شاید پاشیده شدن ادکلان به صورت اشتباهی به شلوار در آن ناحیه اثر گذار بوده باشد. ممنون از راهنمایی تون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۴ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر سجاد سه شنبه ۷ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر خدمت شما ، برادر کوچک من در سن 7 سالگی در صانحه تصادف مجاری ادراریش از مثانه قطع میشه که دربیمارستانی درقزوین عمل جراحی روش انجام میدن که فقط مشکل شکستگی لگن بر طرف میشه وهمچنان برای دفع ادرار از سند شکمی استفاده میکرده که در نهایت در بیمارستان لبافی نژاد تهران بستری و جناب آقای دکتر سیم فروش ایشان را جراحی کرد وعمل پیوند انجام شد و به گفته دکتر عمل خوب و موفقیت آمیزی بوده ولی متاسفانه از همان سال تا به الان برادر من مشکل ریزش ادراربه شکل قطره قطره و بی اختیاری ادرار دارن و حدود بیست سال است که این مشکل برادرم همه خانواده رو زجر میده و خودش هم دچار افسردگی و دوری از اجتماع شده با رتبه عالی A از دانشگاه فارغ التحصیل شده ولی الان بخاطر بی اختیاری خانه نشین است از شما خواهشمندم اگر امکان خوب شدن هست بزرگواری فرمایید و ما راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۷ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      البته توصیه می کنم معاینه شوند و نوار مثانه و عکس رنگی مجرا بگیرند. اگر تنگی مجرا در محل پیوند نداشته باشند بهترین گزینه اسفنکتر مصنوعی است و روش ساده تر و ارزان تر استفاده از urethral closure band است
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر