اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین درمان بیماری لیکن اسکلروزیس

در این مقاله مطالعه می کنید:

بیماری لیکن اسکلروزیس یک ضایعه ی التهابی پوست می باشد. بیشترین زمان وقوع بیماری لیکن اسکلروزیس در مردان بین سنین ۳۰ تا ۶۰ سال است. بیماری لیکن اسکلروزیس، در هر دو جنس می تواند بروز کند، اگرچه احتمال درگیری پوست ناحیه تناسلی در زنان بیشتر است. در زنان در دو پیک سنی قبل از بلوغ و بعد از یائسگی بیشتر دیده می شود. از علل احتمالی بروز بیماری لیکن اسکلروزیس عبارتنست از: عفونت، استعداد ژنتیکی، استرس اکسیداتیو و بیماری های خودایمنی.

تظاهر بالینی بیماری بصورت لکه های سفیدرنگ پوستی است که کلاهک آلت و پوست ناحیه ختنه را گرفتار می سازد. و بتدریج باعث تنگی مجرای ادراری می شود . بیماری لیکن اسکلروزیس در عکس رنگی مجرای ادراری بصورت تنگی مجرا به شکل اره ی دندانه دار دیده می شود.

 

تنگی مجرا

بیماری لیکن اسکلروزیس

در مورد ارتباط بیماری لیکن اسکلروزیس با بدخیمی های پوستی ناحیه تناسلی اتفاق نظر وجود ندارد. اگرچه این ارتباط در زنان بیشتر مشاهده شده است (حدود ۳ تا ۶ درصد) ولی درمردان این ارتباط بیشتر زیر سوال است.

درمان طبی

شامل استفاده از استروئیدها های موضعی یا تاکرولیموس موضعی (داروی کاهنده ی سیستم ایمنی) برای ۶ تا ۸ هفته همراه با مصرف آنتی بیوتیک ها می باشد. اگر در طی درمان علائم پوستی و مشکل ادراری بیمار رو به بهبود برود درمان را ادامه می دهیم.

درمان جراحی

شامل ختنه کردن ( در افرادی که ختنه نشده اند)، متسع کردن مرتب مجرای ادراری، برش سوراخ مجرای ادراری، و در موارد شدید ترمیم و باز سازی مجرای ادراری با استفاده از پیوند بافت مخاط دهان است.

جراحی تنگی مجرای ادراری

تنگی مجرای ادرار

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4/5 - (23 امتیاز)
  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۱۵ فروردین ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    یک ضایعه کوچک گوشتی در ناحیه الت تناسلی من هست که نگران هستم زکیل باشد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۵ فروردین ۳( 1 سال پیش)

      سلام زگیل تناسلی هستند. در صورت تمایل، برای درمان توسط لیزر CO2 که روشی سریع و مطمئن برای از بین بردن زگیل ها می باشد می توانید به مطب مراجعه کنید. توصیه هایی که برای کنترل زگیل تناسلی و کاهش میزان عود و بعضا ریشه کنی آن می شود: مهم این است که بدانید بایستی مراقب باشید و پیگیری کنید ولی نگران نباشید • برای زدودن موهای ناحیه تناسلی به هیچ عنوان از تیغ و مواد موبر استفاده نکنید. بجای ان از ماشین های اصلاح سر با شماره 4 استفاده کنید. • پرهیز از خاراندن ناحیه تناسلی • پرهیز از خشک کردن ناحیه تناسلی بصورت مالشی • عدم استفاده از لیف در ناحیه تناسلی • کاهش دفعات رابطه ی جنسی با همسر تا حذف کامل ضایعات • قطع رابطه ی جنسی غیر ایمن • استفاده از کاندوم در روابط جنسی • درمان همزمان هر دو شریک جنسی • معاینه ی دوره ای توسط خود بیمار و نیز پزشک با درشت نمایی و نور مناسب • درمان زودهنگام ضایعات جدید با روش های سریع الاثر مثل لیزر • تقویت سیستم ایمنی از طریق o عدم استعمال دخانیات o استفاده از سبزیجات و میوه جات تازه بویژه سیر تازه، چای سبز، لیموترش و میوه هایی که رنگدانه ی قرمز دارند. o استفاده از مکمل ها، ویتامین و آنتی اکسیدان ها o ورزش سبک o مدیریت و کاهش استرس • تزریق واکسن گارداسیل برای افراد بین 9 تا 45 سال توصیه می شود رابطه جنسی بصورت کاملاً پوشیده باشد یعنی آقایان شورت پاچه دار چسبیده به بدن بپوشند که سوراخ و آلت تناسلی از آن خارج باشد و کاندوم هم همزمان استفاده کنید.

  • تصویر کاربر مصطفی پنجشنبه ۹ فروردین ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    زگیل هست یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۹ فروردین ۳( 1 سال پیش)

      سلام عکس بطور صحیح بارگذاری و ارسال نشده است. لطفا در همین بخش با حجم مناسب مجدد ارسال کنید.

  • تصویر کاربر ناصح سه شنبه ۷ فروردین ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    میخواستم ببینم این برجستگی ک ایجاد شده زگیل یا ن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۷ فروردین ۳( 1 سال پیش)

      سلام عکس بطور صحیح بارگذاری و ارسال نشده است. لطفا در همین بخش با حجم مناسب مجدد ارسال کنید.

  • تصویر کاربر یوسف دوشنبه ۶ فروردین ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر من یه دونه مثل جوش روی التم به وجود امده یه چیز مانند جوش زیر پوستی آیا دچار زگیل شدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۶ فروردین ۳( 1 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر مصطفی شنبه ۴ فروردین ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    طبق عکس هایی ک میفرستم ایا زییل تناسلی دارم یا نه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۴ فروردین ۳( 1 سال پیش)

      سلام عکس بطور صحیح بارگذاری و ارسال نشده است. لطفا در همین بخش با حجم مناسب مجدد ارسال کنید.

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مجید پنجشنبه ۱۵ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    سلام مجدد جناب دکتر
    بازم ممنونم.فقط جناب دکتر این روش پیوند مخاط دهان که فرمودین رو میتونم انجام بدم؟درصد موفقیتش آیا بیشتراز بقیه روشهاست؟لطفا منت بذارید و یه راه پیش پای من بگذارید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۵ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      برای شما روش آناستوموز بهتر است و میزان موفقیت آن نیز بیشتر از پیوند مخاط دهان است
  • تصویر کاربر میرصادق چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    عرض سلام ، ادب
    ازاینکه بذرتوجه فرمودید درمان بیماری پیرونی ام را سریح پاسخ دادید، نهایت تشکر وقدردانی از حضرتعالی و همکاران گرامی تان دارم در ضمن آقای دکتر درصورت جراحی آیا غوارض جاتبی دارد»حدودا چند روزباید بستری بشم تا بهبود کامل یابم درضمن جناب آقای دکتر احساس میکنم مشگل ادراری هم دارم بطوریکه درشبانه رو یک یا دو بار ادرار میکنم آن هم با پرش کم ، در این رابطه چکارباید بکنم / متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      هیچ جراحی بدون عارضه نیست البته بدین معنا نیست که حتما دچار عارضه می شوید ولی بالاخره احتمال دارد.
      بین یک تا دو روز بستری دارد
      برای مشکل ادراری هم نیاز به آزمایش وسونوگرافی از مثانه و پروستات و سپس دارو دارید
  • تصویر کاربر سجاد سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده جوانی 24 ساله که دچار شب ادراری به صورت نا منظم هستم لطف کنید کمکم کنید
    و من الله توفیق...
    خصوصی جوابم دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بهتره اابتدا بررسی و ارزیابی شده و عواملی که باعث بروز شب ادراری در شما در شب های خاصی می شود را پیدا کرده و حذف نمائید در غیر اینصورت می توانید شبی یک عدد ایمی پرامین 10 یا 25 میلی استفاده کنید
  • تصویر کاربر وحید سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما وتبریک سال نو
    سه روز که در اطراف کشاله پا و بیضه ها حالت قرمزشبیه به سکه به همراه سوزش وخارش به وجود امده( این حالت دردوطرف )سه ماه پیش هم آزمایش اداراه داده بودم که خون در ادرارم بود سونوگرافی رفتم که گفتن مثانه کلیه پروستات مشکلی نداره ودیگه پیگیری نکردم امکان داره این علایم مربوط به بیماری سوزاک یا سفلیس باشهواگه هست ازطریق آزمایش ادرار قابل تشخیص هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      توضیحات شما بیشتر به عفونت قارچی می خورد بهتره توسط ارولوژیست معاینه شوید
  • تصویر کاربر کوثر سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما.خواهرزاده بنده در یک روستا ساکن است و به دکتر خوب دسترسی ندارد خواهش میکنم با راهنمایی های مفیدتان به یک مادر نگران کمک کنید. پسری 16 ساله دارد که از 4 سال پیش دچار تشنج میشد و با ام آر ای مشخص شد یک پوسته روی مغزش است. همان موقع هم دچار بی اختیاری ادرار میشد که فقط در بیداری بود حداقل روزی یک بار بود. تا دوسال پیش که بهبود نیافت و دکتر داروها را دو برابر کرد به همراه قرص کلسیم. داروها کاربارم-کاربامازپین و سپس برای درمان ایمی پرامین را اضافه کرد اما متاسفانه این مسئله بی اختیاری ادرار که پسر یک دفعه می ایستد و بی حرکت میشود گویا بدون این که دست خودش باشد ادرارش میریزد حتی وقتی مدت کمی قبلش در دستشویی بوده باشد. خواهش میکنم به ما کمک کنید خانواده ای این بیمار توان مالی پایینی دارند و در این 4 سال در حال سوختن هستند.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      البته تجویز دارو با این اطلاعات خیلی کم شاید صحیح نباشد ولی بمی توانید قرص تولترودین 1میلی هر 12 ساعت یک عدد را امتحان کنید شاید بهتر شود
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی