جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

عمل واریکوسل چیست؟

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر مهشید شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 648 مشاهده پرسش
    سلام من احساس میکنم یک دوجنسه هستم و از لحاظ روحی خیلی اذیت میشوم و فکر میکنم که یک زن هستم و دوست دارم تبدیل به یک زن جوان بشم و تغییر جنسیت بگیرم واز مرد به یک زن جوان تبدیل بشم تورا بخدا قسم میتونی بهم کمک کن تا تغییر جنسیت بگیرم و از مرد به یک زن جوان تبدیل بشم و ازدواج کنم و مامان بشم تورا بخدا قسم میتونی بهم کمک کنید تا بتوانم هویت اصلی خودم را پیدا کنم و تبدیل به یک زن جوان بشم و ازدواج کنم و از کیر کلفت و بزرگ شوهرم لذت ببرم لطفا بهم کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      در حال حاضر در ایران امکان تغییر جنسیت بصورت قانونی و رسمی وجود دارد . ابتدا بایستی به یک روانپزشک مراجعه کنید زمانی که یک روانپزشک یا سکسولوژ تشخیص ترنس سکشوال را برای شما به صورت قطعی دادند با مراجعه به مجتمع قضای مربوطه درهرشهر، تقاضای معرفی به پزشکی قانونی برای برسی موضوع ودریافت مجوز تغییرجنسیت را می کنید.
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 105383 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر
    قبلا مزاحمتون شدم هفته‌ی پیش
    پسر۳۱ ساله‌م و مجرد.

    آلت تناسلیم از بچه‌گی دچار سوختگی شده یعنی حدودا ۲۲ سال پیش.
    عامل سوختگی شیره گیاهی بود که بر روی آلتم زدم.. دور تا دور آلتم شیره اون گیاهو زدم اما بعد از چند ساعت کل آلتم دچار سوختگی شد و تا یک هفته این سوختگی بر روی آلتم بود و من درد سوختگی‌رو از دیگران پنهان کردم بعد از اینکه کل پوست آلتم سوخت کم‌کم پوست اندازی کرد و بیشتر نواحی آلتم تقریبا خوب شد ولی اونجایی که اول شیره گیاه روش مالیدم خوب نشد و الانم اون سوختگی جاش معلومه... و بقیه جاها هم که خوب شد تیره شده.
    میدونم زمان زیادی گذشته ولی گفتم شاید درمانی برای ترمیم سوختگی وجود داشته باشه و یا حداقل تیرگی آن از بین بره... این تیرگی هم برام خیلی مهمه.
    یه جا خوندم که پماد زینک اکساید برای سوختگی مفیده... به نظر شما بزرگوار، از این پماد استفاده کنم یا نه؟
    و دیگه اینکه به نظر شما، این سوختگی خوب میشه؟

    اینجارو که می‌گم کمی سخته فهمیدنش... سوختگی آلتم چون شدید بود لایه‌ای از پوستم بعلت سوختگی زیر پوست مونده بود و همین چند سال پیش بعلت اینکه کمی واجبی روش ریخته بود اون لایه پوستی که چروک شده بود زیر پوست باز شد و حالا اون پوست مثل سابق روشنه ولی حالت چروک و سوختگی روشه... الانم باز از اون لایه‌های پوست اولیه در زیر پوست آلتم هست که در صورت باز شدن پوست رویی اونام ظاهر میشن‌.
    الان اگه از واجبی استفاده کنم پوست‌هایی که مخفی شده باز میشه ولی باز واجبی خودش باعث سوختگی میشه و باعث تیرگی بیشتر هم میشه و من اینکارو بخاطر تیره شدن انجام نمی‌دم... .
    یه عکسم فرستادم از ناحیه سوختگی.... سوختگی نزدیک کلاهک آلتم هست و بعضی جاهاش سفیدتره چون پوستی بود که مخفی شده بود وبا واجبی باز شد و جاهایی هم که مثل خط تیره می‌مونه پوست مخفی شده.
    میبخشید دکتر فک کنم شمارو متوجه نکردم آخه گفتنش سخت بود.
    لطفا از سوالایی که تو متن برام پیش اومده راهنمایی بفرمایید چیکار کنم. فک کنم ۴ یا ۵ سال باشه.
    درمان سوختگی؟... درمان تیرگی تیرگی؟... در مورد واجبی؟... پماد کرم زینک اکساید؟ و اینکه اون لایه‌ی پوستی مخفی شده‌رو چطور باز کنم... اونجایی که مثل یه خط تیره شده جاییه که پوست اولیه زیرشه.... متاسفانه مو هم رو آلتم رشد کرده کنار انگشت شصتم معلومه موها... و همینطور جوش زیرپوستی لعنتی هم دارم.
    میبینی دکتر هر چه بلاس مال منه.. که مقصر هم خودمم و این جامعه‌ی لعنتی که من توش بزرگ شدم

    میخوام ازدواج کنم بهمین خاطر پرسیدم وگرنه اتفاقیه که برام افتاده و به خاطر اینکه با همسر آینده‌م به مشکل برنخورم سوال پرسیدم
    تا حالا پیش هیچ دکتری مراجعه نکردم بعلت کم‌رویی
    تشکر دارم خدمت شما بزرگوار
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      زینک اکساید برای سوختگی های تازه مفید هست نه جای یک سوختگی قدیمی. جای سوختگی قابل برطرف کردن نیست ولی در عکس خیلی کم مشهود است و جای نگرانی نیست. تیرگی پوست هم به سوختگی ارتباطی ندارد و در ناحیه تناسلی همه ی مردان بدلیل افزایش رنگدانه ی ملانین این تیرگی کم و بیش وجود دارد. در مورد سوال آخرت و واجبی هم همانطور که گفتی چیزی متوجه نشدم.
      در کل با مشاهده ی عکسی که برام فرستادید تصورم می کنم بیش از حد حساس هستید و نیازی نیست اقدامی بکنید چون هر اقدامی و استفاده از هر ماده ای می توان شرایط را بدتر بکند.
  • تصویر کاربر میلاد شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    من هنگام رابطه جنسی اولش آلت جنسیم سیخ میشه ولی بعد از 30ثانیه آلت تناسلیم ب صورت نیمه سیخ میشود وهنگاهم خود ارضاعی بصورت کامل آلت تناسلیم سیخ نمیشود ب صورت نیمه سیخ آبم میاد لطفا در این مورد کمکم کنید ایا چه داروی مصرف کنم ک آلتم سیخ بشه مدت طولانی این امر منو ناراحته ونمیتوانم حتی بچه دار شوم خواهشا راهنمای کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.
  • تصویر کاربر هومن یکشنبه ۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر جباری
    بنده پسر 31 ساله ای هستم که با ابهام تناسلی به دنیا آمدم 11 سالگی جراحی نزول بیضه و اصلاح پنیس داشتم الآن هیپوسپادیاس دارم و آلتم کوچکه در حال نعوظ حدود 4 سانت میشه هورمون درمانی هم شدم ولی بدنم جواب نداد حس جنسی مردانه دارم انزال و ارگاسم هم دارم دکترا گفتن باید جراحی بشم شما این جراحی رو انجام میدید؟ اگه لازمه عکسم بفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      عکس بفرستید از سمت های مختلف
    2. تصویر کاربر هومن شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      آقای دکتر فقط اگه امکان داره عکسها رو پاک کنید ممنون
    3. تصویر کاربر هومن شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      عکس
    4. تصویر کاربر هومن شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      عکس 2
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      شما تنها با فالوپلاستی می توانید یک آلت مناسب پیدا کنید و این کار چندان در ایران باب نیست و کمتر کسی انجام می دهد ولی در صربستان هستند کسانی که این عمل را زیاد انجام می دهند
      البته می توان با جدا سازی آلت از استخوان و آوردن چربی کمی در طول و قطر افزایش دادن ولی نه چندان زیاد که رضایت بخش باشد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امین جمعه ۲۹ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    یک دانه خیلی ریز به شکل مو برگشتگی یا جوش سر سیاه کنار خروجی ادرار دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      سوالی را مطرح نکردید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۲ تیر ۵ تعداد بازدید: 939 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط