اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر م یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    باسلام
    اقاي دكتر خسته نباشيد
    اقاي دكتر من التم رو به پايين هست و برام خيلي مهمه كه التم رو به بالا بشه ممنون ميشم راهنمايي كنيد
    عكس التم رو با اجازه براتون ضميمه ميكنم . هر كاري لازم باشه حاضرم انجام بدم كه الت م رو به بالا شكل بگيره
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      به نظر من که همه چیز طبیعی است و نیازی به جراحی نیست
  • تصویر کاربر عبدالرحیم یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشد خدمت شما!!!سوالی داشتم که دغدغه زندگیم شده وباعث شده که ازدواجم رابه طورمکرر به عقب به اندازم!!!من آلتم13سانتی متر است وواریکوسل هم دارم!!!احساس میکنم که آلتم کوچیکه ونامزدم ازش راضی نخواهدبود ومن رادچارشرم کرده است که از این شرم هربار بایه بهانه2ماه ازدواجم روعقب می اندازم تاشایدبتونم آلتم روطویلترکنم!!!آیااحتمال داردآلتم به خاطرواریکوسل کوتاهترشود؟یاآیا آلتم استاندارد است؟؟خیلی محتاج به جوابتانم وخواهش میکنم باشماره ای که گذاشتم تماس بگیرید چون ایمیل ندارم!!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      13 سانت کاملا طبیعی است و ربطی به واریکوسل هم ندارد
  • تصویر کاربر حسين یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام دکتر واقعا ازتون ممنوتم بابت راهنمايي هاي خوبتون.دکتر من يه مقاله اي خوندم از دکترصفري که فته بود يه روش جراحي هست که آلت دفن شده رو آزاد ميکنه و ٣تا۵سانت به طول آلت اضافه ميکنه...دکتر شما اين جراحي رو انجام ميدين؟اگه انجام نميدين تو ايران کسي هست انجام بده؟ازهمه مهم تر هزينش چقدره و عوارضش چيه؟دکتر خواهش ميکنم سوالامو جواب بدين و منو از نگراني دربيارين واقعا ازتون سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      قبل از هر سوال بایستی دید که آلت شما دفن شده هست یا خیر
    2. تصویر کاربر حسين یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      با سلام مجدد خدمت دکتر عزيز...دکترتا۵سال پيش طول آلت من ١۴سانت بود الان به سختي١٢سانت ميشه البته يه خورده چربي دارم دور شکمم ميخاستم بدونم شما جراحيشو انجام ميدين؟اگه با جراحي آزاد بشه بازهم احتمال کوچک شدنش هست؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      تشخیص نیاز به عمل و نتیجه بخش بودن عمل بعهده پزشک است نه شما. لذا این تصور که فکر کنید با رفتن به پزشک حتما بایستی عمل شوید ذهنیت درستی نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلاک اقای دکتر......من تقریبا 17 سالمه . اندازه التم حدود 11سانته...همه میگن نسبت به سنم خیلی کوچیکه.!!!!!!! میخاستم بدونم ایاااااااا اونا راس میگن یا اندازه الت بنده طبیعیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اصلا بزرگتر میشه یا نههههههههههههههه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      11 سانت نرمال هست ضمن اینکه سایز آلت بجز سن به ژنتیک و ارث هم بستگی دارد
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    با سلام. بنده از کودکی دچار مشکل کوچکی دو بیضه بودم . در همان دوران مادرم اقدام به مراجعه به پزشک نمود اما در اواسط دوره ی درمان و مراجعه به پزشک (در سن 9 سالگی) مادرم فوت شد و با توجه به سن کم و مشکلات بعدی زندگی پیگیر این مورد نبودم. بیضه ی راست بنده رشد مناسبی داشته ولی بیضه ی چپ خیلی کوچکتر مانده است. طول و قطر آلت بنده نیز در هنگام نعوظ کم است و خیلی زود انزال هستم در حد زیر یک دقیقه . هنگام ازدواج مراجعه به دکتر نمودم و ایشان این مورد را مانع ازدواج ندانست و الحمدلله صاحب یک فرزند نیز شده ام. اما احساس میکنم بیضه ی چپم در امور جنسی دخالتی ندارد و حتی اگر در شرایطی دچار بیضه درد شوم بیضه ی چپ هیچ دردی ندارد. آیا بیضه چپ بنده غیر فعال است؟ در غیر اینصورت آیا دارویی هست که بتوان این مورد را درمان کرد تا اندازه ی آن به حالت طبیعی برگرددو فعالیت عادی داشته باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      متاسفانه درمانی برای افزایش سایز بیضه کوچک شده وجود نداد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۵ تعداد بازدید: 924 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط