جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر جعفر شنبه ۲۴ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام
    خلاصه خسته شدم الان که می نویسم برای اولین بار از نظر شدت درد موقع ادرار سخت انجام میشود البته درپایان ادرار پی اس ای همیشه نرمال است سونوگرافی همیشه طبیعی است واقعا مانده ام همه عایم را همیشه دارم بیست وپنج سال است است درگیرم اگر پروستات را برداریم مشکل حل میشود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۴ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۲ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جون ,,5 روز پیش موقع ادرار لخته کرمی شکل دیدم ,روز بعدشم مثل لخته معمولی بود اما روز سوم خوب شد ,نیاز به دکتر هست برم؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      حتما مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    باسلام
    عليرغم اينكه جوا ب نمونه برداري و ام-آر-آي گرفته شده فقط نشاندهنده بزرگي پروستات بوده وخوش خيم اعلام شده ولي PSAمن درحال حاضر 10.44ميباشدودرحال حاضرداروي ضدالتهاب مصرف ميكنم لطفابفرمائيدآيابالا بودنPSAموجودميتواندخطرناك باشدومنجربه سرطان پروستات شودياخير؟براي پايين آمدن PSAچه راه كاري راپيشنهادمي فرمائيد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      بالا بودن PSA یک علامت است نه یک بیماری بعبارتی بالا بودن PSA باعث سرطان نمی شود بلکه یکی از علل بالا بودن PSA سرطان پروستات هست البته علل دیگری هم دارد که نیاز به پیگیری زیر نظر پزشک معالج تان دارد
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۴ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    سلام دکتر .بنده محمد مسعودی هستم .با پسرم اومدم خدمتتون. بخاطر پروستات برام آزمایش نوشتین و قرص تامسولوسین هم برام تجویز کردید .لطفا جواب آزمایش رو بررسی کنید چون که معلم هستم و نمیتونم خدممتون بیام .لطفا نتیجه آزمایش رو بگید و چنانچه نیاز به داروی مجدد هست لطفا تجویز کنید .
    ممنون
    1. تصویر کاربر محمد شنبه ۱۷ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      ببخشید شهرستان هستم و نمیتونم خدممتتون بیام
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۴ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      آزمایش طبیعی است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    با سلام بنده 50 سال سن دارم و مدتی است که بیضه هایم کوچک شده اند و همینطور آلتم کوچک و باریک شده است و از قرصهای تادالافیل استفاده مینمایم البته دچار بزرگی پروستات هم شده ام و مدتی دارو مصرف کرده ام میخواهم بدانم آیا بزرگی پروستات میتواند عامل کوچک شدن بیضه ها و آلت شود؟ آیا میتواند باعث ناتوانی جنسی (عدم نعوظ) شود؟ آزمایش هم داده ام و از لحاظ هورمونی مشکلی نداشتم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      آیا بزرگی پروستات میتواند عامل کوچک شدن بیضه ها و آلت شود؟................................خیر
      آیا میتواند باعث ناتوانی جنسی (عدم نعوظ) شود؟....................................خیر
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۷ خرداد ۵ تعداد بازدید: 935 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط