جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر سمیه یکشنبه ۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    در سن40 سالگی غده پروستات پدرم به گفته پزشکان خارج شد .حالا بعد از گذشت 15سال مجددآ عود کرده.بهترین راه درمان چیست.آیا جای نگرانی هست؟خواهش می کنم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      اطلاعات شما خیلی کلی است و واقعا نمی توان پاسخ مناسب و دقیقی داد لذا بایستی اطلاعات بیشتری درد دست داشت
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر جباری
    با سلام و عرض ادب
    پسری 23 ساله هستم که به مدت تقریبا 4 سال علائم بیماری پروستاتیت مطابق با آنچه در مقاله شما مندرج در این سایت است را به طور خیلی خفیف دارم. به عنوان مثال
    -تقریبا هر صبح بعد از بیدار شدن از خواب سریعا باید مثانه ام را تخلیه کنم ولی در طول شب بیدار نمی شوم.
    -مواقع تخلیه ادرار دبی ادرار خروجی زیاد نیست و ادرار آرام آرام تخلیه می شود.
    -مواقع تخلیه ادرار گاهی اوقات نیاز دارم تا کمی زور بزنم ولی بعد از یک زور زدن بقیه ادرار خود به خود تخلیه می شود.
    -گاهی اوقات بعد از تخلیه ادرار با منقبض کردن عضلات PC مشابه با آنچه در تمرینات کگل وجود دارد، ته مانده ادرار تخلیه می شود.
    مدت یک ماه است که پس از ارگاسم در نوک آلت احساس درد مبهمی می کنم. وقتی یک مدت چند روزه انزال ندارم این درد برطرف می شود ولی با انزال مجدد این درد عود می کند. مشابه این درد را بعضی وقت هایی که صبح ها بعد از بیدار شدن مثانه ام شدیدا پر است حس می کنم.
    تا به حال رابطه جنسی نداشتم و فعالیت جنسی مرتب به صورت خود ارضایی(یک روز در میان) دارم.
    تشخیص جنابعالی چیست؟
    به نظر شما آیا خودارضایی مکرر(یک روز در میان) و مرتب می تواند باعث ایجاد این عارضه شده باشد؟
    چه راه درمانی را پیشنهاد میفرمایید؟
    با تشکر فراوان از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      علائم می تواند بیانگر یک پروستاتیت خفیف باشد ولی علل دیگری هم می تواند مطرح باشد مثل همین خودارضایی مکرر که می تواند به آلت و مجرای ادراری فشار وارد کند. لذا توصیه می کنم مدتی خودارضایی را کنار بگذارید و ببینید فرقی می کنید یا نه
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۱ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام با تشکر از زحمات شما میخواستم بدانم آیا بعد از عمل رادیکال پروستات در رابطه جنسی تاثیر گذار می باشد واگر نه حودا چه مدت بعد ازمعل میتوان رابطه جنسی داشت با سپاس از شم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۱ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      بله تاثیر می گذارد البته نه در همه افراد و در خیلی از اونهایی که هم تاثیر می گذارد بعد از مدتی بهبود می یابد ولی اگر کسی توان جنسی اش تغییری نکرد هر زمان که تمایل داشت مبی تواندنزدیکی کند و محدودیت زمانی بعد از عمل ندارد
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    من هنگام ادارار سوزش دارم و به دکتر مرتجعه که پس از سونوگرافی مشخص شد پروستات من استاندارد است ولی دکتر من تشخیص داد که التهاب پروستات دارم و داروی ترازوسین تجویز کرد که من پس از مصرف نیز هنگام ادرار سوزش دارم می خواستم بپرسم راهکار درمان آن چیست و ضمنا من 26 سال سن دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      ترازوسین داروی خوبی است اما شاید بهتر باشد مدتی هم آنتی بیوتیک مصرف کرده و مایعات زیاد حداقل 3 لیتر در روز بنوشید
  • تصویر کاربر اسماعیل یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام
    اینجانب 33 ساله و مجرد هستم .الان حدود 2 ماه ونیم است که دچار عفونت مثانه و پرستاد هستم. حدود 21 امپول جنتی مایسن و کلی کپسول سفکسیم 400 و پروستا فیت و 4 قطره پروستاتان مصرف کردم ولی بجز سوزش در هنگام ادرار باقی علائم وخیم تر شده . البته یبوست شدید هم پیدا کردم که هم باعث زخم مقعد شده و هم به صورت گلوله ای از بدن خارج میشود . جدیدا هم خارش شدید در اطراف مقعد باعث ناراحتی بیش از پیش من شده.
    خواهش میکنم راهنمایی فرمایید .
    ایا این موضوع باعث عقیم شدن میشود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      این مسایل باعث عقیمی نمی شود ولی احتما دارد مشکلات ادراری تان بخاطر یبوست شدیدتان باشد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۲ خرداد ۵ تعداد بازدید: 933 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط