جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر مریم یکشنبه ۱۱ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1019 مشاهده پرسش
    دختر 23 ساله هستم هر زمان ک میرم حمام در حد 10دقیقه کلیتوریسمو میمالم یکدفه احساس درد میکنم و یه لذتی بهم میده و تمومش میکنم منتظر آب اومدن نمیمونم خاستم بدونم اگه آب نیاد اشکالی داره؟ خوارضایی ناقص طوریع؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۱ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      دختر 23 ساله هستم هر زمان ک میرم حمام در حد 10دقیقه کلیتوریسمو میمالم یکدفه احساس درد میکنم و یه لذتی بهم میده و تمومش میکنم منتظر آب اومدن نمیمونم خاستم بدونم اگه آب نیاد اشکالی داره؟...............خیر
      خوارضایی ناقص طوریع؟............................خیر
  • تصویر کاربر سینا شنبه ۱۰ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ممنون از کمک های شما
    من چند ماه پیش یه سوال پرسیدم ازتون .
    من پسری ۱۵ ساله هستم و گفتم بعد از منی
    مایعی دیگر به رنگ ادرار خارج میشود . راستشو بخواین یادم رفته چی گفتین . ولی توی اینترنت خوندم درباره منی و مدی و وذی فکرکنم من این مشکل وذی رو دارم گفتم ببینم ای وذی چیه و چرا بعد از منی خارج میشه و اصلا تا کی اینجوریه
    و وقتی بزرگ شدم این مشکل هنوز هست و برای بچه دار شدن مشکلی نیست
    اقای دکتر واقعا میترسم لطفا جواب بدید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۰ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      اینحالت بیماری نیست و مشکلی در باروری شما در اینده ایجاد نخواهد کرد.
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۰ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    من 14 سالمه و از خود ارضایی رنج میبرم لطفا کمکم کنید من14 سالمه و میخواهم دیگر خودارضایی نکنم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۰ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      دنبال راه حل ساده نباشید چون شهوت جنسی بویژه در جوانان خیلی قوی بوده و البته طبیعی هم هست و فقط با ازدواج در سن و زمان مناسب می توان آنرا کنترل کرد در غیر این صورت ابتدا بایستی بدانید کار سختی است و سختی آنرا بپذیرید و بعد هم پرهیز از هر چیز محرک از فیلم گرفته تا ....، سرگرم کردن خود به هر چیز مورد علاقه از کار گرفته تا تفریح و هنر و عبادت و .... و پرهیز از تنهایی و کوتاه کردن زمان حمام همگی کمک کننده هست ولی در ابتدا عزم و اراده راسخ می خواهد. داروها عوارض دارند و توصیه نمی شوند.
  • تصویر کاربر Alireza شنبه ۱۰ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خواست بدونم آیا احتمال تنگی مجرای ادرار با یک بار خودارضایی است؟ احتمالش ضعیفه یا قوی؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۰ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      نه چنین احتمالی وجود ندارد
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۷ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من سه سال پیش خودارضایی و یک بار مانع از خروج منی شدم خواستم بدونم احتمال داره تنگی مجرا یا التهاب پروستات گرفته باشم؟؟؟
    اگه استمنا یک زره تند باشه چطور؟
    احتمالش چقدره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۷ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      در کل احتمالش ضعیف هست ولی مراعات کنید.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۵ خرداد ۵ تعداد بازدید: 934 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط