اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر mohammad جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام
    حدود چهارسال هست که گرفتار سوزش وخارش .پوست پوست شدن وخشکی وقرمزی آلتم هستم چند مدل پماد از جمله protopic 0/1وکلوبتازون استفاده کردم اما اثری نذاشت به دکتر هم مراجعه کردم خوب نشدم .علتش چیه وباید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      احتمالا اگزما و آلرژی پوستی است. شب ها بمدت ۲ تا ۳ هفته پماد هیدروکورتیزون بزنید و مادام العمر از شامپو بچه برای شستن تناسلی در حمام استفاده کنید و هیمشه بعد از استحمام نیز لوسیون بدن بچه روی ناحیه تناسلی بزنید.
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    اقای دکتر چند وقتی هستش که هنگام خارج کردن ادرار مشکل دارم هنگام ادرار کردن اولش سوزش دارم و فشار ادرار خیلی کمه و بعد دیگه نمیتونم ادرار کنم و هر چی زور میزنم دیگه قادر به خارج کردن ادرار نیستم به دکتر مراجعه کردم و پس از عکس سونوگرافی گفتن مشکل سنگ کلیه نداری گاهی پس از فشار زیادی که به خودم میارم چند قطره خون از التم خارج میشه ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مبینا جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر چند روز پیش در ادرارم یک لخته خون بسیار کوچک مشاهده کردم بطوری که خون با ادرار مخلوط نشده بود و رنگ ادرار کاملا طبیعی بود و بعد از ان دیگر شاهد لخته خون نبودم. در ضمن سابقه سنگ کلیه و مجاری ادراری و بیماری خاصی ندارم . لطفا مرا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجتبی جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر جباری، بنده ۳۱ ساله هستم از شهرستان گرگان و از کودکی مشکل تکرر ادرار داشتم، بعد از انجام دادن آزمایش ادرار و خون و تست نوار مثانه(که شدت ادرار کم بود) ۲۷ برج ۳ امسال سیستوسکپی انجام دادم تشخیص داده شد تنگی مجاری ادرار دارم که همانجا بعد از بُعد تشخیصی درمان هم انجام شد و تنگی مجرا توسط دکتر باز شد اما بعد از یکهفته مجدد تکرر ادرار و حسِ ادرار داشتن زیر شکم برگشت، دکترم مجدد گفت باید به مدت یکسال از نلاتون در فواصل زمانی استفاده کنی اما بعد از اولین جلسه بشدت اذیت شدم و حسِ بدی داشتم، تنها دو روز بعد نلاتون مجددا حسِ تکرر ادرارم برگشت، تقاضا دارم راهنماییم کنید، آیا راه درمان جراحی باز هست؟ و به چه شکل؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر پویا جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده گرفتگی مجاری ادراری داشتم که عمل بسته انجام دادم و تا یکی دو ماه خوب بود. بعدش عود کرد. و تقریبا ۸۰ درصد علائم قبل برگشت. ورم پروستات گرفتم. و الان دوتا گرفتی دارم. گرفتی شدید و مبهم (که دکتر گفت فقط باید در حین جراحی باز ببینم شرایطش چجوریه) در محل بین اسفنکتر و پروستات و یک گرفتگی خفیف در جلوتر مجرا. حالا با توجه به شرایطم آیا من مشمول معافیت دائم خواهم شد اگه الان قبل از جراحی باز اقدام کنم؟
    جدا ازین مساله من در شیراز توسط دکتر صالحی پور عمل(بسته) شدم. و بعد با برگشت علائم، توسط چند دکتر دیگر و یک پروفسور به دکتر میر کاظمی ارجاع داده شدم که گفتن عمل بسته نباید انجام میدادم و از اول معلوم بوده جراحی باز گزینه نهاییه.
    اگه ممکنه در مورد عمل و پزشک در شیراز منو راهنمایی کنید.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۵ تعداد بازدید: 922 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط