اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر مرتضی دوشنبه ۲۶ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر جباری خسته نباشید. حسینی هستم
    آقای دکتر بخاطر سوند، داخل آلتم احساس سوزش و خارش دارم باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۶ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      قرص ستریزن ۱۰ شبی یکی و فنازوپیریدین صبح و شب مصرف کنید.
  • تصویر کاربر مرتضي دوشنبه ۲۶ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    من دچار تنگي مجاري ادراي هست جانباز 70% االبته مشكلات ديگري نيز دارم براي تنگي مجاري اداراي شنيدم ليز خوبه راديو لوژيست ميگفت به دكتر بگو استنپ برات بذاره تا دوباره تنگي مجاري نگيري
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۶ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      جراحی باز به مراتب بهتر از استنت می باشد و استنت گذرا و موقت هست.
  • تصویر کاربر معصومه دوشنبه ۲۶ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    درد وسوزش ودردی که انگار بازور باشد برای مجرای ادرار واسفنگتر واز روز چار پریود شروع شده همراه با دفع اورزانسی باشد و روز دوازده پریود خودبخود برطرف گردد باتوجه به بررسی ممتد 1سالو6ماه هیچ عامل ویروسی وعفونی در کشت ادرار دیده نشد سونو رحم تخمدان مثانه نرمال بود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۶ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      شاید اندمتریوز باشد بهتره در زمان پریود و بروز علائم سیستوسکپی شوید
  • تصویر کاربر مریم یکشنبه ۲۵ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام من چندوقت پیش نمیتونستم دستشویی بزرگ کنم...رفتم دکترگفتن شقاق شده....دارودادن استفاده کردم بهترشدم ولی الان چندروزه ادرارم به سختی میادوخیلی اذیت میشم...میشه کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۵ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      بایستی آزمایش ادرار (کشت ادرار و کامل ادرار) و نیز سونوگرافی از کلیه و مثانه پر و خالی انجام دهید.
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    سلام ...خسته نباشید
    ببخشید بنده 17 سال سن دارم و هنگام خواب که میخواستم ارضا بشم احساس میکنم که نا خودآگاه جلوی خروج کامل منی رو گرفتم..که فکر میکنم کلا دوبار در طول عمرم از خروجش جلوگیری کردم..میخواستم بدونم ایا این دوبار که این کار رو انجام دادم ممکنه عوارضی مثل تنگی مجاری رو در پی داشته باشه یا اگر دیگه تکرار نشه مشکلی نخواهد داشت؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      اگر تکرار نشه مشکلی ایجاد نخواهد کرد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲ خرداد ۵ تعداد بازدید: 925 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط