اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر نظر جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    سلام قبلا دوبار سوال کردم جواب گرفتم التهاب پروستات داشتم خوب شد جدیدا درد آلت زیر شکم کشاله ران کم فشار بودن ادرار کم پرتاب کردن منی راهنماییم کنید رفتم سونو قسمت مثانه وپروستات سالم ویک سنگ 3میلیمتری در کلیه سمت راست هست که دکتر گفت اشکالی ندارد زیر شکمم و قسمت مثانه درد میکند رفتم دکت گفت باید برید دکتر گوارش ...ضمنا ادرارم باریک شده ایا نزدیکی جنسی خوب هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      میتونید قرص سلکسیب ۱۰۰ میلی هر ۱۲ ساعت و ترازوسین ۲ میلی شبی یکی استفاده کنید
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 3055 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    بنده مردی سی ساله و مجرد هستم و بیماری خاصی ندارم و تاکنون رابطه جنسی با کسی نداشتم
    چند سال پیش متوجه برآمدگی کوچک و سفتی در زیر آلت تناسلی (چسبیده به مجرای ادراری) شدم و چون مزاحمتی برایم ایجاد نمیکرد برای درمانش اقدام نکردم. ولی الان بعد از گذشت چند سال این برآمدگی یا کیست بزرگتر شده و تا حدودی جلوی مسیر ادرارم رو بسته و همچنین هنگام ارضا شدن مثل گذشته مایع منی با فشار خارج نمیشه و سر آلت تناسلیم هم موقع نعوظ مثل قبل سفت نمیشه. بعد از خودارضایی هم تا مدتی کوتاه در ناحیه مجرای ادراری درد خفیفی احساس میکنم.
    به نظر این برآمدگی مسیر خون به سر آلتم رو مسدود کرده
    برآمدگی زیر پوست قرار داره و از بیرون مشخص نیست و وقتی با انگشت روی آن فشار وارد میکنم هیچ دردی ندارم و برجستگی سفتی باندازه سر کبریت رو حس میکنم
    میدونم بدون معاینه تشخیص غیر ممکنه و چند وقت دیگه حتما حضورا خدمتتون خواهم رسید فقط لطفا منو راهنمایی کنید و در صورت امکان بفرمائید این برآمدگی چه چیزی میتونه باشه و آیا خطرناک و نیاز فوری به درمان داره
    ممنون از پاسخگوئیتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
    2. تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام دکتر
      وقتتون بخیر
      دکتر ی رگ بزرگی از انتهای آلتم از زیر پوست مشخصه که دقیقا به اون قسمت ختم میشه
      اگه کیست باشه درمانش چیه ؟
      اگه درمانش عمل جراحی هس آیا ریسک و عوارضی داره ؟
      هزینش چقدره ؟
      ممنون از پاسخگوییتون @};-
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      پاسخ همه ی این سوالات منوط به معاینه وتشخیص دقیق هست بعید هم نیست رگ باشه
      میتونی سونوگرافی از آلت هم برای تشخیص دقیق تر انجام دهید
    4. تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ممنون دکتر
      حتما مزاحمتون میشم
      روز خوش
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      موفق باشید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر ذبیح جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    هیپوسپادیاس دارم دو بار تا حالا عمل کردم ولی به وسیله پوست الت تناسلی اوردن نزدیک سوراخ اصلی ولی من میخوام بصورت کلی درمان پیدا کنم
    سن من 28 سال هستش امکان درمان قطعی وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      این که کاملا خوبه به نظر من دستش بزنی بدتر میشه
  • تصویر کاربر راشد سه شنبه ۱۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام.هنگام ادرار سوزش دارم و این حالت حدود 12 سال ادامه دارد پیش دکترهای متخصص هم رفتم که پاسخ همگی خوب هستش.بنظر شما چرا سوزش دارم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      سوزش ادرار علل متعددی دارد مثل عفونت ، سنگ، اتهاب مثانه و یا پروستات ، تنگی مجرا و ....... لذا بایستی بررسی دقیقی شوید و اگر همه چیز نرمال باشد مصرف زیاد آب و پرهیز از فلفل، ادویه جات، تخم مرغ، گوجه، ترشی جات، قهوه، کوکا و شکلات در برخی افراد کمک کننده هست.
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۱۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام، بنده مدتی است دچار اختلال در نعوظ شده ام و حین رابطه جنسی حالت نعوظ را از دست و نیاز به زمان برای برگشت به نعوظ رو دارم، نمیدونم اما خواستم راهنماییم کنید این بخاطر مشکلات عدیده قبل از ازدواجم بوده ؟ چون چند ماه ازدواج کردم و طبع بسیار گرمی دارم، اما الان بی میل نسبت به رابطه جسنی حتی با عریان شدن همسر هم هیچ کنشی در من اتفاق نمیفته از طرفی هم احساس کوچک بودن آلت تناسی رو دارن در حالت نعوظ حدود 10 سانتی متر آیا راه حلی هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱ خرداد ۵ تعداد بازدید: 925 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط