اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب دکتر جباری.
    جناب دکتر من 36 سال دارم و از بچگی مشکلات کلیوی و مثانه مثل سنگ داشتم. عمل واریس بیضه هم از دو طرف تو سن بیست سالگی انجام دادم از 25 سالگی دچار سوزش ادرار میشدم به مرور زمان بیشتر شد با مراجعه به دکتری حاذق در تهران علت سوزش من پروستاتیت تشخیص داده شد با خوردن آنتی بیوتیک ها مثل تاونکس و سیپروفلکسین و.... حتا آمپول دگزامتازون و نشستن در آب گرم بهتر میشدم اما با قطع آن دوباره بدتر میشدم. بیش از شش سال درمان دارویی بصورت پراکنده میشدم ذکر این نکته هم ضروری است سوزش ها ادراری همراه با خون بود بخصوص بعد نزدیکی. اما تو این دو سال شدت درد بیشتر و خون هم در ادرار زیاد تر شد، تا اینکه با مراجعه به دکتری دیگر و انجام رادیوگرافی rug مشکل تنگی مجرای ادراری تشخیص داده شد. عکس خدمت شما ارسال می گردد. الان درمان من را جراحی اروترومی و سیستوسکپی تشخیص داده اند. جناب دکتر سوال من این است که آیا احتمال عود آن وجود دارد دکتر من یکی از بهترین ها است و کارش مثل شما خوب است.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      احتمال عود در روش هابسته مثل اروتروتومی بالاست
  • تصویر کاربر فرشته شنبه ۴ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 43354 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشيد
    همسر من ٣روز پيش عمل فتق كشاله ران انجام دادن و فرداي عمل مرخص شدن
    ديروز صبح آلت ايشان به شدت كبود و متورم شده بود
    به پزشكشان مراجعه كرديم فرمودن مشكل خاصي نيست و بخيه ها را باز كردند خونها را خارج كردند و مجدد بخيه زدند و فرمودند زباد قدم بزنند. امروز ورم آلتشان كمي بهتر شده اما هنوز كبود است و بيضه هايشان هم وروم و كبودي دارد
    ميخواستم بدونم اين مورد طبيعي هست يا حتما اورژانسي مثل ديروز مراجعه كنيم
    و اينكه براي بچه دار شدن مشكلي پيش نمي آيد؟

    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۴ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر تورم کمتر شده است نیازی به مراجعه اورژانسی نیست و بتدریج کبودی جذب و برطرف می شود
  • تصویر کاربر مجیدحسینی جمعه ۳ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    مدتی است بصورت مقطعی دچار درد پهلو وکمر میشوم هم زمان بااین دردها دچار سوزش ادرار هم میشوم باخوردن اب فراوان مدتی خوب میشوم ولی بطور کلی همیشه ان را حس میکنم .هیچگونه درد بی قرار کننده ای ندارم.سیگار می کشم روزی هشت نخ اما متاسفانه مدت طولانی بالای بیست سال است شیره تریاک استفاده میکنم بصورت خوراکی تا هشت نه سال پیش ورزش ازنوع دوندگی انجام میدادم که الان مقدار کمی بدنم را گرم میکنم.الان که این شرح حال را مینویسم چند روز است احساس میکنم رنگ ادرارم تغیر کرده وخیلی مختصر درد درناحیه لگن سمت راست دارم. با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۳ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      توصيه مي كنم سونوگرافي از كليه ها و مثانه و پروستات انجام دهيد و آزمايش ادرار و سيتولوژي سه نوبته ي ادرار
  • تصویر کاربر وحید چهارشنبه ۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    ایا سوراخ زیر الت تناسلی باعث میشود طرف بچه دار نشود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      بستگی به جای سوراخ دارد اگر نزدیک به سر آلت باشد مشکلی در بچه دار شدن ایجاد نمی کند
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    روز دوشنبه عمل تنگی مجرا انجام دادم
    الان بهم سوند فولی وصله
    سومین باره این عمل رو انجام میدم
    سوزش شدید دارم
    در ضمن هر 12 ساعت آنتی بیوتیک میخورم
    مایعات زیاد میخورم
    برای رفع سوزش چه کاری انجام بدم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      قرص فنازوپیریدین استفاده کنید و اب زیاد بنوشید.
      در صورت عود بهتر است عمل باز انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ۵ تعداد بازدید: 925 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط