اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده سی و سه سال سن دارم مدت هفده روز دارم روزه میگیرم دیشب سحر در انتهای ادرار خود خون دیدم گاه لخته هم داشت، الان مدت دوروز میباشد که این وضع وجود دارد، بعد از افطار که بدنم کمبود آب ندارد این وضع مشاهده نمی شود، هیچ گونه درد یا ناراحتی خاصی هم ندارم،ممنون ميشم بنده را راهنمایی بفرماید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام اینجانب از مدت 10 سال قبل به دلیل مصرف معجون طب گرم دچار اریکشن شدید آلت تناسلی شدن وجهت خنثی نمودن آن مقدار آبلیم مصرف نمودم که از آن تاریخ رنگ ادرارم قهوه ای و با آزمایش های انجام داده مقدار تستستورن خونم از حد نرمال کمتر و دچار تحلیل حجم عظلانی و کاهش توانایی جنسی شده ام آیا احتمال دارد مویرگی در مثانه دچار جراحت و تستستورون بدنم از آن طریق دفع می شده باشد و با عمل جراحی و یا مصرف دارو قابل درمان است لطفا راهنمایی بفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    باسلام اقاى دكتر پسرى ٢٤ ساله هستم كه حدود سه سال ميشه به بيمارى تكرر ادرار مبتلا شدم كه يك سال اول اين بيمارى رو ناديده گرفتم فكر ميكردم عادى هست چون خيلى بهم فشار نميومد بعد از يك سال به دكتر مراجعه كردم و ازمايش هاى زيادى انجام دادم و قرص هاى زيادى رو بهم تجويض كردن و هيچ فايده ى نداشت بعد از اون بارها به دكتر مراجعه كردم باز هم هيچ نتيجه ى نداشت بيمارى من از اون جا شروع شد كه به خودارضايى مبتلا بودم و يهو به تكرر ادرار مبتلا شدم و الان حدود سه سالى ميشه رنج ميبرم از اين بيمارى موقع ادرار كردن قطوصل ميشه ادرارم و سوزش ندارم بعضى موقعها ادرارم خروج نميشه با كف دستم سر التم رو ميمالم بعد ادرارم خارج ميشه لطفا قرصى رو بهم تجويض كنين تا بهبود يابم ممنون لطفا از طريق ايميل جواب بدين من خارج از كشور هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      انتظار اینکه مشکل 3 ساله را در چند خط تشخیص و درمان کنم انتظار بجای و منطقی نیست
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام من الان 1 هفتس وقتی مثلا چیزی ب بیضم اثابت میکنه یا مثلا دست میزنم درد میاد سمت راستش ی چیزی ورم کرده اما کوچیک داخلشه ک وقتی ب اون دست میزنم دردم میاد و متحرکم هست ی چیز کوچیک اندازه بادوم تو سمت راسته بیضم هست ک درد داره وقتی بهش دست میزنم
    مشکلم چیه میترسم سرطانی چیزی باشه 20سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیصی را مطرح کنم.
  • تصویر کاربر سید چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    بنده 4 بار ب دلیل تنگی مجرا ب دکتر مراجعه کردم و عمل شدم و هر بار ب مدت 3 هفته سوند گذاری کردن برام و 3 عمل اخر پژشک تحت نظر میگفتن ک سوند گذاری کنم و من هم بعد از مدتی این کار رو انجام ندادم چون واقعا امکان نداشت و حتی نلاتون 10 هم عبور نمی کرد.
    من بر اثر سوند گذاری غیر اصولی در سال 1382 تنگی گرفتم و تا الان بیماریم 5 عود کرده و میخوام ک گرافت بگیرم و از دست این تنگی نجات پیدا کنم.
    البته من الان یک سال ک متاهلم و ایا بعد از گرافت این عمل ب روابط جنسیم تاثیر منفی خواهد گذاشت یا نه؟
    با تشکر .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      پاسخ دقیق به این سوال نیاز به دیدن عکس رنگی مجرای ادراری و ارزیابی طول ، محل و شدت تنگی دارد ولی در کل گرافت تاثیر جدی بر روی روابط جنسی ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۵ تعداد بازدید: 923 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط