اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر شهرزاد سه شنبه ۱۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ؛ من دختری 28 ساله هستم ، مدت دو ماهه که دچار تکرر ادرار شدم ؛ آزمایش های کشت ادرار و سونوگرافی دادم و هیچ مشکلی اعلام نشد ، در آزمایش خونم چربی بسیار بالا بود و کم خونی داشتم. وقتی به دستشویی میروم هنگام خروج هنوز احساس ادرار دارم و در طول روز بارها به دستشویی میروم و فقط چند قطره ادرار خارج می شود، همیشه سوزش و درد ندارم فقط گاها، به شدت کار و زندگیم مختل شده است. لطفا من را راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      اطلاعات تان برای ارزیابی کم می باشد. توصیه می کنم در یک 24 ساعت دفعات و حجم ادرار را روی کاغذ بنویسید و چارت کنید.
      سوال دیگر اینکه در شب هم از خواب بیدار می شوید و به دستشویی می روید؟
      سوال بعد اینه که اگر نری دستشویی چه اتفاقی می افتد؟ یعنی می توانی مقاومت کنی یا خیر؟
      آیا آدم وسواسی هستید یا خیر؟
      فکر می کنید چه اتفاقی همزمان یا قبل از بروز این مشکل برایتان رخ داده باشد که بتواند علت آن بشاد
      آیا امکان دارد روزهایی هم خوب باشید و تکرر نداشته باشید؟
      رابطه جنسی هم دارید؟
      خودارضایی چطور؟
      و ..................؟
  • تصویر کاربر مجتبی دوشنبه ۱۱ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب آقای دکتر و تشکر از اینکه وقت میذارید وبه سوالات پاسخ میدهید .. بنده تقریبا از حدود یک سال قبل به عفونت سوزاک دچار شدم که با توجه به استفاده از انتی بیوتیک های مختلف مانند داکسی و سیپرو و ازیترو مایسین و اریترومایسین و حتی آمپول های طزریقی متاسفانه همچنان بعد از قطع کردن انتی بیوتیک حالت سوزش و احساس تکرر ادرارو درد پهلو دارم البته ناگفته نماند بنده در دوران کودکی از ناحیه الت مورد عمل جراحی قرار گرفته ام که سوراخ مجاری در پایین الت بوده و بعد از عمل به بالای الت انتقال داده شده است . و مورد دیگر اینگه در حالت عادی بعد از قطع قرص ها کمی ترشح در لوله التم احساس میکنم .. اما در ازمایش ادرار متاسفانه تشخیص داده نمیشود .. ممنون میشوم اگر بنده رو راهنمایی کنید که اگر لازم باشد برای معالجه و چک شدن خدمت برسم .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۱ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      به نظرم نیاز به بررسی بیشتری دارید مثل شرح حال کامل و عاینه دقیق و آمایش . کشت ادرار و عکس رنگی از مجرای ادراری و شاید سیستوسکپی تا علت آن مشخص شود
  • تصویر کاربر توریسم یکشنبه ۱۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید ما یک شرکت توریسم درمانی از عراق هستیم و مورد مطرح شده زیر از زبان یک بیمار از عراق است.
    بنده سی و چهار سال دارم سه ساله که ازدواج کردم و هنوز نتونستم بچه دار بشم.
    یکسری آزمایش انجام دادم اما نتیجه پوچ گرفتم همچنین عمل برداشت بیوپسی انجام دادم و باز هم نتیجه نگرفتم و پزشک هورمون های طبیعی مناسبی به من داد و سوالم از شما اینکه چطور میتونم خودم رو درمان کنم؟با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      ابتدا بایستی نتیجه تمام بررسی هایی که در سوال مطرح کرده اند را دید تا بعد بتوان گفت قابل درمان هست یا خیر
  • تصویر کاربر آریا سه شنبه ۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    با سلام و درود خدا بر شما
    یه سنگ حالب داشتم الان بعد از عمل یه شلنگ از حالب وصل شده و از این طریق ادرار میکنم تا40روز باید بمونه.
    بعد از برداشتن لوله ، آیا سوزش ادرار شدید است؟ درمان این سوزش هم چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      بعد از برداشتن لوله ، آیا سوزش ادرار شدید است؟................................معمولا تشدید نمی شود
      درمان این سوزش هم چیه؟........................قرص فنازوپیریدین
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۱ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من بیش از یک ساله که دچار سوزش ادرار و دوشاخه شدن ادرار شده ام.دکترا میگن هیچ مشکلی نداری.هر موقع دارو مصرف میکنم سوزشم کم میشه و وضعیتم بهتر میشه ولی وقتی دارو را مصرف نمیکنم سوزشم زیاد میشه و ادرارم همیشه دو شاخه میاد.سوزشم اکثرا شبها زیاده.32 سالمه و پسر مجرد هستم.اینم مدارکمه که پیوست کردم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      شاید علائم شما به دلیل پروستاتی یا همان التهاب و تورم پروستات باشد لذا مصرف طولانی مدت دارو شاید برای شما مفید باشد
    2. تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ببخشید آقای دکتر به من گفته اند سیستوسکوپی انجام بدم . این کار برام خوبه؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      این کار یک روش تشخیصی است نه درمانی و انجام آن برای تشخیص برخی علل می تواند کمک کننده باشد
    4. تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر به من گفتند که سیستسکوپی میکنیم و اگر تنگی بود با بالن باز میکنیم.آیا لازم است اینکار را انجام بدم؟یعنی اگر عمل نکنم این سوزش عوارضی برام در پی خواهد داشت؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۱ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      من نظرم را خدمتتان گفتم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۵ تعداد بازدید: 923 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط