اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر اميرعلى شنبه ۱۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    با سلام وعرض ادب.آقاى دکتر خواستم بدونم در عارضه هايپوسپادياس خفيف انجام عمل جراحى ضروريست؟عارضه مربوط به پسر 14 ماهه ام مى باشد که به دليل مردد و نگران بودن نسبت به انجام عمل تاکنون ختنه هم نشده است.آيا عدم انجام عمل در آينده مشکلى براى وى به همراه خواهد داشت؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      در فرم خفیف هیپوسپادیاس انجام اصلاح آن الزامی نیست
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۷ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    با سلام
    یک شب پس از نزدیکی متوجه شدم انزال همراه با خون بوده است و تا 2 روز نیز از آلتم خون می‌آمد. البته شدید نبود و فقط به صورت قطرات خیلی ریز روی شورت مشخص می‌شد و قبل از ادرار کردن لخته خارج و تمام می‌شد و دیگر خوب شده‌ام ولی نگران آن هستم که علت چه بوده است لطفا مرا راهنمایی کنید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۷ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      در صورت تکرار نیاز به ارزیابی و بررسی سیستم ادراری و تناسلی دارید
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۷ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    با سلام. چند سالی بود که هیدروسل داشتم و این اواخر بیضه‌هایم درد داشت. پزشک درمان آن را عمل جراحی تشخیص داد. حالا 3 ماه است که عمل کرده‌ام و چند سؤال دارم:
    1ـ بیضه سمت راست بالاتر و بیضه سمت چپ پایین تر و به نظر بزرگتر است و سمت راستی درد دارد به نظر شما علت چیست؟
    2ـ در کل اندازة ظاهری بیضه‌ها خیلی کوچکتر نشده است ولی دکتر می‌گفت کوچکتر می‌شود به نظر شما علت چیست؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۷ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      چند ماهی بایستی صبر کنید تا بیضه ها بتدریج به شرایط عادی برگردند البته هیچگاه دقیقا مثل قبل از عمل نخواهند شد
  • تصویر کاربر کریمیان چهارشنبه ۷ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب .آقای دکتر حدود 5 ماه پیش عمل رادیکال پروستاتکتومی رو پدرم انجام داد ولی بعد از عمل براش احتباس اداری پیش امد که دوبار دیگه مجبور شد بستری بشه و مجرا اداری رو براش باز کنند که البته بعد دو روز دوباره مجرا تنگ شده و احتباس اداری براش پیش امد . در کل این مدت 5 ماه فقط 10 روز بدون سوند بوده . دکتر معالجش می گفت محل تنگی دهانه مجرا نزدیک مثانه است .لطفا راهنمایی بفرمایید که ایا این تنگی درمان دارد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۷ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      بستگی به شدت تنگی دارد گاهی با اقدامات داخلی می توان تنگی را برطرف کرد و گاهی ماندگار است بعضی اوقات هم رفع تنگی می تواند باعث بی اختیاری ادراری شود
  • تصویر کاربر Sina شنبه ۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    سلام..خسته نباشید..چند وقتی هست که موقع ادرار و نزدیکی سوزش در ناحیه سر آلت دارم رنگ و بوی ادرار هم به نظرم عوض شده ممنون میشم راهنمایی بفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      توصیه می کنم آزمایش ادرار بدهید و توسط ارولوژیست معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۵ تعداد بازدید: 923 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط