جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید من تا حالا هیچ مشکلی نداشتم ولی الان دو روزه که بیضه سمت راستم درد میکنه و دردش به این شکله که همین جوری عادی که نشستم یا ایستادم دردی ندارم ولی وقتی پاهام و جمع میکنم یا روی هم فشار میدم از بیضه سمت راستم تا زیر مثانه ام تیر میکشه و باید این توضیح و بدم که این درد از موقعی دیروز شروع شد که ادرار داشتم اما چون در حال رابطه ی جنسی بودم ادرارم و نگه داشتم تا بعد از رابطه و البته این اولین باری بود که این کار و میکردم. ممنون و تشکر از شما و موقعی هم که با دستم به بیضم دست میزنم و کمی فشار میدم هم درد دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      احتمال دارد بدلیل اسپاسم یا التهاب گذرای اپیدیدیم و گاه عفونت خفیف باشد لذا در صورتی که در چند روز اینده برطرف نشد توصیه می کنم هم معاینه شوید و هم در صورت نیاز سونوگرافی از بیضه ها انجم دهید.
  • تصویر کاربر مجتبی شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من پیر28 بابت عکسهای فرستادم میپرسم روی پوست بیضه ها وآلت مشکلی هست چون چروک و تیره هست لطفا راهنمایی نمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      من مشکلی در پوست و ظاهر تناسلی شما نمی بینم و حالاتی که وجود دارد از چروک و تیرگی پوست کاملا برای این ناحیه طبیعی است
  • تصویر کاربر ایران شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر ایا سوزاک یا کلامیدیا باعث کاهش هورمون تستسترون میشوند یا خیر!!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      خیر به هیچ وجه
    2. تصویر کاربر ایران شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      اها مچکر ایا باعث عفونت بیضه میشوند یا خیر!!و اگر بشوند علایم عفونت بیضه چیست!!
    3. تصویر کاربر ایران شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      و ایا عفونت بیضه باعث کاهش هورمون تستسترون میشوند!!
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      اها مچکر ایا باعث عفونت بیضه میشوند یا خیر!!و اگر بشوند علایم عفونت بیضه چیست!!..................اگر درمان نشود احتمال دارد عفونت بیضه بدهد که با درد و تورم و بزرگ شدن شدید بیضه همراه هست.
      و ایا عفونت بیضه باعث کاهش هورمون تستسترون میشوند!! ..........................خیر
    5. تصویر کاربر ایران شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      یک دنیا سپاس و یه سوال هم بپرسم و برای اطلاعات خودم‌میپرسم برای بالا بردن اطلاعات شخصی و این هم‌بپرسم و دیگه مزاحم نشم آقای دکتر اکر سالیان سال سوزاک‌و کلامیدیا بدون درمان بمونه ایا رنگ‌ منی متمایل به زرد میشه یا خیر یا سوزاک و کلامیدیا نمیتونه باعث تغیر رنگ اب منی بشوند!!با تشکر از جنابعالی
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      عفونت ها می تواند باعث زرد رنگ شدن منی شوند
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    من اومدم خدممتون یادم رفت بپرسم زیر چشمام خیلی بد سیاه میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      سیاهی زیر چشم ارتباطی با مسایل جنسی و نیز سیستم ادراری ندارد و خلی اوقات زمینه های ارثر دارد با اینحال توصیه می کنم به متخصص پوست برای رفع ان مراجعه کنید.
  • تصویر کاربر حمیدرضا چهارشنبه ۲۵ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    درقسمت الت تناسلی بالای کلاهک متورم وکمی سفت ودردناک شده مشکلم چیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۵ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      ورم آلت تناسلی معمولا بدلیل خودارضایی یا سکس شدید و یا طولانی مدت بروز می کند. البته حساسیت به مواد شوینده، ژل، ترشحات واژن و ... نیز از علل دیگر می توانند باشد. در موارد نادر عفونت هم می تواند از علل آن باشد. اگر درد و سوزش و خارش و قرمزی قابل توجهی ندارید نیاز به درمانی نیست و بتدریج طی روزهای آینده برطرف می شود. فعلا از فعالیت جنسی پرهیز کنید و اگر هم خارش و قرمزی و سوزش دارید می توانید از پماد هیدرو کورتیزون شب ها بمدت یک هفته و قرص ستریزن ۱۰ میلی روزی یک عدد برای ۱۰ روز استفاده کنید.
      گاه تورم و درد به دلیل لخته سدن خون در وریدهای سطحی است که به آن ترومبوفلبیت می گویند که بتدریج و خودبخود برطرف می شود.
      در نهایت برای تشخیص دقیق نیاز به معاینه می باشد.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۴ خرداد ۵ تعداد بازدید: 933 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط