جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۳۰ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید.راستش ی موضوعی ی مدته فکرمو مشغول کرده.۲۱سال دارم.مشکل من اینکه وقتی میخوام سکس داشته باشم.وقتی در اغوش همسرم هستم.بعد ی مدت کم التم میخوابه .بعضی موقع ها به حالت اولش برمیکرده .استوار میشه.ولی بعضی موقع ها نه‌.میتونید کمک کنید.دلیلش چیه.مررسی بابت مشاورتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳۰ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      معمولا به مسایل فکری و شرایط روحی روانی شما در آن زمان بستگی دارد. در مواردی که خسته هستید یا فکرتان درگیر موضوعی باشد بیشتر اینحالت رخ می دهد
  • تصویر کاربر سجاد دوشنبه ۶ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر...ببخشید مجدد مزاحم شدم ...چند روز پیش آزمایشم رو خدمتتون ارسال کردم (voiume .ml 5 count m/ml 70 rapid progressive (classa)%6 progressive (classb)%24 total progressive(class a+b)%30 non progressive( classc)% 30live ratio(classa+b+c)%60 sperm migration test total motility %97 class a%16 b%61 c%20 count,m/ml 21 normal morphology % 32 notmal morphology%13 pathology%87 head 40 neck 27 tail 20) شما فرمودید حرکت اسپرم ضعیف است اما نه زیاد...حالا یه سوال دارم آقای دکتر آیا با این شرایط امکان بچه دارشدن همسر من ( ایشان کاملا سالم هستند) به صورت طبیعی وجود دارد؟ سپاس از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳۰ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      بله احتمالش هست ولی نه ۱۰۰%
    2. تصویر کاربر سجاد چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام دکتر عزیز آیا این مشکل با دارو بر طرف میشه...؟ و آیا بیماری باد فتق من با این مشکل در ارتباط و با عمل بادفتق این حرکت بهبود پیدا می کنه؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۶ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      فتق شما ارتباطی با این بیماری ندارد و با دارو احتمال دارد وضعیت تان بهتر شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ياسمن یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشيد.همسرم ٢٨ ساله هست و ميل جنسيش به شدت كم شده،تا ٢ماه قبل مصرف مورفين داشت كه كاملا ترك كرد و بعد از ترك، ميل جنسيش قطع شده.در زمان مصرف مورفين ماهي ١بار رابطه داشتيم و بعد از ترك كه ٢ماه ميگذره هيچ رابطه اي صورت نگرفته.من فكر ميكردم به خاطر مصرف مورفينه كه تعداد دفعات رابطه در ماه كمه،اما بعد از ترك،نه تنها اين مشكل حل نشد بلكه بدتر شد و كاملا قطع شده.نميدونم مشكل روانيه يا جسمي؟! پيش چه متخصصي بايد برم و چه دكتري ميتونه كمكون كنه؟ممنون ميشم پاسخ بديد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      ابتدا با مراجعه به ارولوژیست از نظر هورمونی بررسی شوند و اگر هورمون ها طبیعی بود به روانپزشک یا ترجیحا سکسولوژیست مراجعه کنند
  • تصویر کاربر هادی دوشنبه ۳۰ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    با سلام.
    بنده ۲۷ سالمه و اکتوپی بیضه راست دارم. به دلیل اینکه توی روستا زندگی می‌کنم، از لحاظ پزشکی اطلاعات ی در این زمینه در اختیار خانوادم نبوده تا بخوان من رو بفرستن برای جراحی.
    کالا سوالم اینه که ایا الان انجام این عمل تاثیر خاصی خواهد داشت و آیا احتمال نازایی من یا مشکلات دیگه، علی‌الخصوص مشکلات جنسی، وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      جراحی در این سن تاثیری روی باروری ندارد. البته با یک بیضه طبیعی هم می توان براحتی بچه دار شد ولی جراحی برای پایین آوردن و دم دست آوردن بیضه برای معاینات دوره ای از نظر احتمال بروز سرطان لازم است
    2. تصویر کاربر هادی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      ممنون دکتر.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳۰ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      موفق باشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام
    من تقریبا هر هفته محتلم میشدم ولی یه بیست روزیه که نشدم
    خواستم بپرسم این طبیعی یه؟
    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      بله طبیع یاست و مشکلی نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱ تیر ۵ تعداد بازدید: 938 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط