جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر هومن سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    با عرض سلام ، آیا مصرف ال کارنیتین ، ال آرژنین ، روی ، ویتامین ث ، ویتامین ایی و سلنیوم با یکدیگر برای تقویت اسپرم ضرری ندارد و آیا تاثیر گذار است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      توصیه به مصرف همه این داروها بطور همزمان با هم را ندارم
  • تصویر کاربر دیدار سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید. اقای دکتر روی بیضه سمت راست من یک توده هست که متورم هست و گاهی درد کمی داره که ذهن من رو مشغول کرده . من واریکوسل داشتم که عمل کردم و خداراشکر خوب شدم . برای این تورم سه بار دکتر رفتم و گفتن چیزی خاصی نیست و التهاب اپیدیدم هست در سونوگرافی هم جیز غیر عادی دیده نشد. اقای دکتر این التهاب اپیدیدم در آینده مشکل خاصی بوجود نمیاره؟ دردی که هست عادیه با فشار دادن درد داره بعضی اوقات هم درد نداره؟ لطف می کنید که راهنمایی کنید با تشکر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      التهاب اپیدیدیم غالبا مشکل ساز نیست و درد در التهاب اپیدیدیم امری طبیعی است
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۲ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض خسته نباشید.
    میخواستم ببینم که ایا درمانی به جز عمل برای باد فتق وجوددارد؟واگر کسی این بیماری را داشته باشد در تست پزشکی خلبانی قبول میشود یانه؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۲ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      خیر درمان دیگری ندارد . اطلاعی از قوانین خلبانی ندارم
  • تصویر کاربر واحد دوشنبه ۱۲ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من دو سال ازدواج کردم واریکوسل درجه سه در بیضه راست ودرجه ۲در بیضه چپ دارم و بیضه هام کاملا شل و پوستشون افتادس من بار اول که نزدیکی میکنم برای بار دوم هیچ احساسی ندارم و تحریک نمیشم والتم بلند نمیشه مبتلا به زود انزالی هم هستم یعنی بلافاصله بعد انزال هنوز اب بطور کامل از الت خارج نشده در داخل واژن التم شل میشه ایا واریکوسل در این موارد تاثیر داره با تشکر لطفا جواب بدین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۲ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      خیر واریکوسل در این موضوع اثری ندارد
  • تصویر کاربر ashkan چهارشنبه ۱۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر.پسر 24 ساله هستم.4 سال قبل ازمایش اسپرمگرام انجام دادم تعدادش کم بوده اما حرکتش نرمال بوده.3 بار که ازمایش بدم به ترتیب تعدادش 16 -10 و 5 میلیون بوده.سونوگرافی بیضه نرمال بوده واریکسل نداشتم اندازه ی بیضه و اکوی بیضه نرمال بوده. وضعیت اپدیدیم نرمال بوده.ازمیاش هورمون هم نرمال بوده.اون زمان من تغذیه ی مناسب نداشتم و استرس های خیلی شدید داشتم.اما الان خیلی کمتر شد.فکر میکنید با از بین رفتن این استرس ها تعداد اسپرم من بیشتر بشه؟ با این تعداد اسپرم در طول یک سال احتمال بارداری چه قدره؟بهترین زمان برای بارداری چند روز بعد از اخرین انزاله؟لطفا به این 3 سوال پاسخ دهید سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      استرس می تواند روی اسپرم ها اثر سو داشته باشد ولی میزان این این تاثیر مشخص نیست
      احتمال باروری با این شرایط خیلی بالا نیست
      بهترین زمان باروری بیشتر به شرایط تخمک گذاری زن بستگی دارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۳ تیر ۵ تعداد بازدید: 938 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط