اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر امیرحسین سه شنبه ۹ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.میخواستم بدونم نتیجه این ازمایشی ک دادم چی میشه.ممنون اگه پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۹ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      این آزمایش تقریبا نرمال هست و فقط مختصری حرکت اسپرم ها ضعیف هست
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۸ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    با سلام
    در سونوگرافی داپلر واریکوسل گرید 3 دارم و درد بسیار شدید در بیضه ران و زیر شکم سمت چپ دارم که با انزال تسکین پیدا میکند و مجدد با کوچکترین تحریک درد وحشتناکی دارم؟؟
    آیا عدم انزال و درد واریکوسل با هم ارنباط دارند
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      خیر عدم انزال و درد واریکوسل دو مقوله ی جدا هستند و دردتان بیشتر به عدم انزال بر می گردد تا واریکوسل
  • تصویر کاربر امير یکشنبه ۷ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام چند وقته كه در قسمت بيضه ها به خصوص بيضه چپ احساس درد ميكنم پوست بيضه ها در قسمت پايين حالت شل شدگي دارن همچنين جوشهايي به شكل سفيد در بيضه ها بيشتر و در آلت تناسلي كمتر به وجود آمده اند، خواهش ميكنم در اين زمينه راهنمايي كنيد. همچنين مويرگهاي بيضه ها به وضوح قابل مشاهده اند.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۷ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر قلی شنبه ۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام. من 22 سالمه و واریکوسل دارم. دکتر واسم آزمایش منی نوشته. سوالم اینه که اگه دو روز قبل آزمایش، شهوتم رو زیاد کنم ولی به مرحله ی انزال نرسونم، آزمایشم درست خواهد بود یا نه؟
    چون در آزمایش قبلی ام، دکتر گفتن که تولید اسپرم ات کمه. در واقع 15 میلیون در میلی لیتر بود و حجم مایع منی 5 میلی لیتر بود.
    آیا مجاز به این کار هستم یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر منی خارج نشود مشکلی نیست
  • تصویر کاربر مهرداد یکشنبه ۷ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    بنده 20 سال سن دارم 183 قد و 77 وزن
    از 16 تا 17 سالگی بیضه ی #چپم هنگام پیاده روی طولانی مدت شروع به درد گرفتن کرد.
    درد گاهی به حدی زیاد بود که نمیتونستم به راه رفتن ادامه بدم و مجبور بودم استراحت کنم و سپس به راه رفتن رو ادامه بدم.
    بعد از هجده سالگی رفتم دکتر که برام سونوی داپلر نوشت و گفت اگه بری باشگاه و وزنه بزنی ممکنه باروریتو از دست بدی!!!
    به یه دکتر دیگه مراجعه کردم و اون دکتر گفت که دردت عصبیه و هیچ نشونه ای از واریکوسل نمیبینم و من باشگاه رفتن رو ادامه دادم.جا داره اینو بگم که بسیار آدم اضطرابی ای هستم و فکر کردم که حق با دکتر دومیه است ولی خودم حس میکردم که باشگاه باعث تشدید و تکرر درد میشه.
    واسه همین بی خیال باشگاه شدم.
    این درد صرفا موقع راه رفتن نمیاد بعضی وقتا موقعی که ریلکس نشستم هم ظاهر میشه و هنگام کلاج گرفتن توی ماشین هم درد شروع میشه گه گاه.
    گه گاه سمت چپ شکمم یه دردای خفیف و گنگی ظاهر میشه.
    درد بیضه م مواقعی که خود ارضایی نمیکنم خفیف تر میشه و حس میکنم خود ارضاییه هر روزه باعث میشه دردم زیادتر شه.
    ادرار هم زیاد میکنم به خصوص وقتی تو شرایط اضطرابی قرار میگیرم بشدت پر ادراری میگیرم و گاهی اوقات حس میکنم مثانه م کامل خالی نمیشه و شده تا دو سه دقیقه بمونم تا کامل خالی شه.
    یک ماهی هم میشه که در ناحیه ی مثانه احساس درد میکنم و چهار پنج صبح برای دفع ادرار از خواب میپرم.
    با همه ی این اوصاف دکتر برام سونو نوشت و سونو no evidence of varicocele & spermatocele رو نشون داد.البته very mild hydrocele in left tetstis was detected
    الان دوباره باشگاه میرم و خیلی نگرانم که مشکلی برام پیش بیاد لطفا راهنماییم کنین
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۷ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۵ تعداد بازدید: 919 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط