اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 910 مشاهده پرسش
    دکتر اگر کسی عمل واریکوسل انجام بده رگ های متسع و بزرگ شده ی داخل کیسه بیضه از بین میره یا نه؟؟؟آیا برای همه اینطوریه ؟؟ممکنه کسی اون رگ هاش ناپدید بشه کس دیگه نشه؟؟

    دکتر اگر من واریکوسل خفیف داشته باشم چقدر امکان داره تو امتحان دانشگاه افسری متوجه بشن ؟؟تو امتحان دانشگاه افسری چجورب برسی میکنن در حالت آویزان یا چسبین و جمع شدن بیضه به بدن؟؟ چون اگه بیضم جمع بشه تو سرما اصلا مشخص نیست ولی تو گرما و آویزون شدن مشخص میشه .

    اگر کسی واریکوسل گرید ۱چپ با اسپرم طبیعی داشته باشه .و بیضه چپش بعد از ارضاُ شدن درد خفیفی داشته باشه باید چیکار کنه .البته این درد چند هفته ای شروع شده باشه .ممکنه خود درد بعد از مدتی از بین بره؟؟

    دکتر شما برای ترک خود ارضایی چه دارویی پیشنهاد میدید ؟؟ترو خدا کمکم کنید من ۱۸ سالمه و ۵ ساله خود ارضایی میکنم و به دفعات متغیر .

    دکتر من یک ساله متوجه واریکوسل گرید ۱ و خفیف شدم ولی تا حالا زیاد تر نشده .چقدر امکان داره زیاد تر بشه و عود کنه؟؟؟

    خیلی ممنون به خدا دکتر مدیونتون هستم .نمیدونید زندگی تو شهر محروم و مرزی چه سخته .برای یه دکتر رفتن باید ۳ ساعت تو راه باشی .تازه اگه نوبتم بهت بدن .تا شب ساعت ۹ و ۱۰ باید باشی بعدشم اگه ماشین گیرت بیاد و برگردی.
    با تشکر از شما. ممنون چون گره بزرگی از زندگیم باز کردید.
    1. تصویر کاربر علی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      ترو قرآن آقای دکتر جوابمو بدید .به ولله نگرانم .به خدا اگه شهرمون ارولوژ داشت یک لحظه صبر نمیکردم و بهش مراجعه میکردم ولی نداره.لطفا جوابمو بدید.
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      دکتر اگر کسی عمل واریکوسل انجام بده رگ های متسع و بزرگ شده ی داخل کیسه بیضه از بین میره یا نه؟؟؟آیا برای همه اینطوریه ؟؟ممکنه کسی اون رگ هاش ناپدید بشه کس دیگه نشه؟؟

      دکتر اگر من واریکوسل خفیف داشته باشم چقدر امکان داره تو امتحان دانشگاه افسری متوجه بشن ؟؟تو امتحان دانشگاه افسری چجورب برسی میکنن در حالت آویزان یا چسبین و جمع شدن بیضه به بدن؟؟ چون اگه بیضم جمع بشه تو سرما اصلا مشخص نیست ولی تو گرما و آویزون شدن مشخص میشه .

      سلام
      اگر کسی واریکوسل گرید ۱چپ با اسپرم طبیعی داشته باشه .و بیضه چپش بعد از ارضاُ شدن درد خفیفی داشته باشه باید چیکار کنه .البته این درد چند هفته ای شروع شده باشه .ممکنه خود درد بعد از مدتی از بین بره؟؟ ...........................نیاز به کاری نیست
      دکتر شما برای ترک خود ارضایی چه دارویی پیشنهاد میدید ؟؟ترو خدا کمکم کنید من ۱۸ سالمه و ۵ ساله خود ارضایی میکنم و به دفعات متغیر ..........................بایستی با روانپزشک مشورت کنید
      دکتر من یک ساله متوجه واریکوسل گرید ۱ و خفیف شدم ولی تا حالا زیاد تر نشده .چقدر امکان داره زیاد تر بشه و عود کنه؟؟؟...............................احتمالش زیاد نیست
    3. تصویر کاربر علی شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      خیلی ممنون به خاطر جواب .اگه میشه به دوتا سوال اولم هم جواب میدادید ممنون میشدم . بخصصوص اینکه رگ های متصع داخل کیسه بیضه بعد از عمل از بین میرن ؟؟؟یا نه؟؟؟
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      رگ های متصع داخل کیسه بیضه بعد از عمل از بین میرن ؟؟؟یا نه؟؟؟........................خیر از بین نمی روند
    5. تصویر کاربر علی شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      دکتر به خاطر جواب ممنونم .با کمال تشکر از شما.
      راستش من یک سوال دیگه پرسیده بودم در مورد تفسیر آزمایش ولی جواب ندادید.اگه ممکنه جوابمو بدید .با تشکر

      آه ای طبیب دل من درمان بیماری ام کن

      در پای تو رفتم از دست فکر پرستاریم کن

      در دام عشقت اسیرم خون می خورم تا بمیرم

      گر فرصتی مانده باقی ای مهربان یاریم کن
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      من آزمایشی ندیدم مجدد بپرسید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.بیست و یک سال سن دارم و مجرد هستم.در اثر ورزش زیاد درد در بیضه ها احساس میکنم.به غیر از هنگام ورزش گاهی بیضه چپ و گاهی بیضه راست درد لحظه ای و یا مقطعی دارد.بیضه راست پایین تر از بیضه چپ است و انتهای بیضه راست انگار اضافه است.فرم ایستادن بیضه چپ با راست کمی متفاوت است.در بالای بیضه چپ و تقریبا چسبیده به آن بخصوص در هنگام نشستن چیزی نرم و بیضی شکل که بین دو انگشت قرار میگیرد و رگ مانند است که از بیضه جدا میشود اما با رگ بزرگ به بیضه متصل است احساس میشود.بدون درد است. و در بیضه راست هم چیزی هست اما به این بزرگی نیست و به راحتی در دست قرار نمیگیرد .سونوگرافی بیضه را در کلینیک انجام دادم که در هنگام انجام سونوگرافی بیضه ها جمع بود.جواب سونوگرافی بیضه از طبیعی بودن همه چیز حکایت میکرد.ممکن است آزمایش سونوگرافی اشتباه شده باشد؟ نیاز به دیدن بیضه ها توسط پزشک هست یا همین جواب سونوگرافی کافی است؟خیالم راحت باشد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر بدون شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .من بخاطر درد بیضه مراجعه کردم به فوق تخصصص اورولوژ و ایشون سونو نوشتن و جواب سونو واریکوسل خفیف در سمت چپ بود...آقای دکتر من مطالبی در مورد واریکوسل در اینترنت خودم به کلی از زندگی نا امید شدم .و امیدی به ادامه زندگی ندارم چون جوونم و بیست و شش سالمه و معتقد به مذهب و هیچ سکس نداشتم و مجردم قصد ازدواج دارم... اخه جوهر هر مردی توانایی جنسیشه.حالا یه سوال دارم ....آقای دکتر اگه کسی واریکوسل درجه سه داشته باشه و ندونسته باشه این یه بیماریه و به دکتر مراجعه نکنه آیا بعد از سالها دیگه نمیتونه نعوذ داشته باشه و حتی منی هم نمیتونه داشته باشه و مثه یه زن میشه یا نعوذ و منی داره فقط اسپرمش صفر میشه؟؟؟؟دوم اینکه واریکوسل درجه سه اگه عمل نشه بیضه بر اثر گرما کامل کوچیک و از کار افتاده میشه؟؟؟؟؟
    با آرزوی موفقیت روزافزون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      آقای دکتر اگه کسی واریکوسل درجه سه داشته باشه و ندونسته باشه این یه بیماریه و به دکتر مراجعه نکنه آیا بعد از سالها دیگه نمیتونه نعوذ داشته باشه و حتی منی هم نمیتونه داشته باشه و مثه یه زن میشه یا نعوذ و منی داره فقط اسپرمش صفر میشه؟؟؟؟.....................................نعوظ و منی داره و خیلی اوقات اسپرمش هم طبیعی هست
      دوم اینکه واریکوسل درجه سه اگه عمل نشه بیضه بر اثر گرما کامل کوچیک و از کار افتاده میشه؟؟؟؟؟..............................غالبا خیر
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    با سلام و ضمن تشکر از راهنمایی های شما دکتر گرامی
    یکی از بیضه های من در کیسه بیضه و دیگری محل ثابتی ندارد . بیضه دوم در بیداری در زیر یا کنار الت تناسلی (بالاترین محل کیسه بیضه )و قابل لمس و در خواب یا حالت نعوظ بالاتر می رود که قابل رویت نیست .
    هر چه آنرا میکشم پایین نمی اد . من 30 سالمه و صاحب یک فرزند . با تشکر قبلی از شما دکتر گرامی میشه منو راهنمایی کنید ؟ چیکار کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    باسلام.در زمان بیماری و بعد از درمان میشود تمرین بدنسازی انجام داد کمی سنگین.بعد از عمل چه زمانی اقدام به بچه داری شود باسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      ترجیحا بهتره ورزش نکنید. هر چه زودتر اقدام کنید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 550 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۵ تعداد بازدید: 921 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط