اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر ع سه شنبه ۲۴ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب و احترام خدمت دکتر جباری، خواهش میکنم لطف کنید بهم بگید که چطور میتونم کلیه م رو به یک بیمار کلیوی انتقال بدم جناب دکتر جباری بنده به خاطر دخترم بطور کل خانواده م باید این عمل رو انجام بدم. متاسفانه ما بی خانمان هستیم . همسرم به شدت بیمار است. من یک کارگر ساده ام که درآمدم کفاف زندگی مون رو نمیده. با تشکر فراوان از شما.
    09117602594
    گروه خونی من O + هستش
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      برای اینکه گرفتار دلالان کلیه نشوید توصیه می کنم مستقیما به انجمن حمایت از بیماران کلیوی مراجعه و در آنجا اعلام آمادگی کنید.
  • تصویر کاربر یاسر سه شنبه ۲۴ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    با عرض سلام اقای دکتر من واریکوسل دوطرفه داشتم عمل هم با روش میکروسکوپی هم انجام دادم و اینکه برا دو ماه اینده ازمایش اسپرم دارم میخواستم بدونم در طول این مدت میتونم خودارضایی کنم اخه چندین نوع دارو برام تجویز شده که شهوتم رو خیلی زیاد کرده در کل ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      مشکلی از این بابت بعد از عمل واریکوسل نیست
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    با سلام
    عوارض عمل چند باره واریکوسل از یک طرف (چپ به طور مثال)به روش میکروسرجری ؟آیا مشکل خاصی پیش خواهد آمد؟
    برای بار سوم است دارم عمل می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      برای کسی که برای بار سوم می خواهد عمل کند ریسک عوارض بالاتر می رود و البته جراح مجرب می تواند از بروز عوارض جلوگیری کند
  • تصویر کاربر سورنا چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر بنده 2 تا سوال داشتم 1-بیضه راست من بزرگ تر از بیضه چپم هست ایا مشکلی دارم-2-ایا دارویی هست که بشه اسپرم ها رو بیشتر یا بهتر کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      1-بیضه راست من بزرگ تر از بیضه چپم هست ایا مشکلی دارم........................کمی اختلاف سایز نرمال هست مهم آنست که سایز هر دو بیضه در حد نرمال باشد
      2-ایا دارویی هست که بشه اسپرم ها رو بیشتر یا بهتر کرد؟........................بله هست اما نه برای همه بلکه در موارد خاص و برای افراد خاص
    2. تصویر کاربر سورنا چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر یه سوال دیگه ایا میشه با استفاده از مکمل های ورزشی اسپرم خود رو بهتر کرد مثلا با مکمل پروتئین یا امینو اسید های ورزشی ؟ 2-ایا با ترک امپول های تستسترون و نادرلون اسپرم ها خوب میشم؟چون من خیلی زیاد از تستسترون و ناندرلون استفاده کردم 5 سال پیش؟لطفا جواب بدین خواهش میکنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      ۱- ایا میشه با استفاده از مکمل های ورزشی اسپرم خود رو بهتر کرد مثلا با مکمل پروتئین یا امینو اسید های ورزشی ؟ ..............................خیر
      2-ایا با ترک امپول های تستسترون و نادرلون اسپرم ها خوب میشم؟...........در اکثر موارد بله ولی گاهی آثار آن ماندگار می ماند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ع شنبه ۲۱ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام وادب واحترام
    بنده متاسفانه باتوجه به آزمايش psaوداشتن شماره١٨ازحداكثر٤وانجام بيوبسى پروستات باداشتن Gleason3+4=7/10طبق تشخيص پزشك بايدعمل جراحى نموده وكليه پروستات وكيسه منًى ازبدنم خارج گردد درضمن بعدازانجام بيوبسى پروستات ،تصويربردارى mriازناحيه شكم ولگن وهمچنين تصويربردارى هسته اى ازتمام استخوان هاى بدن به دليل سرايت سرطان به ديگرنقاط بدنم انجام داده ام وخوشبختانه سرايت نكرده است
    نظربه اينكه درتاريخ ٩ دى ماه٩٤ وقت عمل جراحى راديكال پروستات دارم پزشك معالج اظهارنمودند كه بعدازانجام عمل بنده ازنظر جنسى ناتوان خواهم شد
    آيااين ناتوان جنسى ادامه خواهد داشت يا درمان خواهد داشت؟
    درضمن اينجانب داراى ٥٩ سال سن وداراى دو فرزند ميباشم .
    قبلاازراهنمائى حضرتعالى كمال تشكررادارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۱ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      در مورد ناتوانی جنسی بعد از عمل رادیکال پروستاتکتومی به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله میزان توان جنسی شما در حال حاضر و میزان گسترش تومر در بافت پروستات و تجربه ی جراح. ولی در کل ناتوانی جنسی یکی از عوارض شناخته شده این جراحی ناتوانی حنسی است که در درصد قابل قبولی از بیماران ظرف یکسال بهبود می یابد.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۵ تعداد بازدید: 922 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط