اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر Hesam سه شنبه ۷ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    درد بيضه ها تا چند روز بعد از عمل طبيعي است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۷ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      معمولا خود بیضه ها بعد از عمل نباید درد چندانی داشته باشد
  • تصویر کاربر Ali دوشنبه ۶ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    أيا برأي واريكوسل تنها درمان جراحي است؟يا درمان دارويي هم دارد؟امكان دارد فقط با دارو واريكوسل رفع شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۶ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      أيا برأي واريكوسل تنها درمان جراحي است؟........................بله
      يا درمان دارويي هم دارد؟.................خیر
      امكان دارد فقط با دارو واريكوسل رفع شود؟................................خیر
  • تصویر کاربر مجید یکشنبه ۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    سلام
    متاسفانه چند سالی هست که مبتلا به خودارضایی هستم جایی خوندم که باعث بزرگ شدن مجرای منی میشه .
    بالای بیضه چپم یک توده خیلی نرم هست از کجا بدونم واریکوسل هست یا نه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      برای تشخیص واریکوسل بایستی معاینه شوید
  • تصویر کاربر مرد یکشنبه ۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 349 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت بنده خوب خدا مرسي كه مردمو راهنمايي ميكنيد من از 14 سالگي مث همه جوونا خود ارضاييم شروع شد اوايل خيلي بود بعدا خوب شد و ماهي يكبار شد الان 24 سالمه فتق خفيف سمت راست دارم و دكتر بيضمو معاينه كرد گفت واريكوسل خفيف دارم يه دونه روي بيضم هست جايي كه يه رگ رو بيضه بزرگتر از هسته پرتقال هست و روي اون يه دونه هست كه هر وقت خود ارضايي نميكنم دردش بيشتر ميشه و دونه بزرگتر ميشه اندازه يه منجق ريز و وقتي خود ارضايي ميكنم بهتر ميشه و كوچكتر ميشه همراه درد بيضه كليه سمت راستمم يكم احساس ناراحتي ميكنه مث حس كمردرد خفيف چكار كنم ممنون ميشم راهنمايي كنيد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      بعضی از مردان وقتی دیر به دیر انزال می شوند درد بیضه می گیرند که معمولا چیز مهمی نیست ولی با اینحال بهتره سونوگرافی از بیضه ها انجم دهید.فتق و واریکوسل خفیف هم در این سن مشکلی ایجاد نی کند
    2. تصویر کاربر مرد شنبه ۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مردي مرد برا سلامتيت دعا ميكنم مردددددد
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      موفق باشید مرد خوب
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر صادق یکشنبه ۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    خدمت آقای دکترجباری عرض سلام و خسته ننباشی.بنده دو هفته پیش جهت معاینه بیضه سمت چپ چسبیده به لوله اپیدم بود. آمدم خدمتتون تجویز داروی تاوانکس ودیکلوفناک را کردین الآن تمام شده است.میخواستم بپرسم ازاین دارو بخرم یا دیگر مصرف نکنم.چون وقت معاینه بعدی 21 مهرماه میباشد ممنون از راهنماییتون.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      اگر در حال حاضر مشکلی ندارید نیاز به تداوم دارو نیست و در تاریخ ذکر شده مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر صادق شنبه ۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      ببخشید آقای دکتر ازقبل هم دردی نداشتم. فقط ازحجم غده احساس میکنم کمی کوچک شده بخاطرهمین سوال کردم. دارو مصرف کنم یا نه. باتشکر
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله یادم آمد اگر کوچک تر شده بهتر دارو را یک دوره دیگر تمدید کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۵ تعداد بازدید: 923 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط