اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۳ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشی خدمت اقای دکتر
    من جوانی 23ساله هستم چند روزی هست که بیضه سمت چپم درد میکند البته وقتی دستش میزنم بیشتر درد میگیرد و درد را تا بالای بیضه هایم احساس میکنم (زیر شکمم)البته در این چند روز که کار سنگین انجام میدهم اینطور شده است قبلا هم یک بار اینطور شده بود اما اونموقع فقط بالای بیضه هایم درد میکرد نه خود بیضه هایم (زیر شکمم)که به دکتر مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی دکتر گفت مشکلی ندارد در ضمن قطر بیضه های من در حدود3 سانتر هست و سمت چپ یکمی بزرگتر هست لطفا راهنماییم کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۳ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      متاسفانه بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم بهتره مجددا به ارولوژیست مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد.ش جمعه ۲۳ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    با سلام
    در جواب سونوگرافی ام در نهایت این آمده است:
    ماکسیمم قطر وریدهای پامپنی فرم چپ بعد از مانور والسالو 2/2 میلیمتر بوده که معرف اتساع در وریدهای شبکه پامپنی فرم چپ بوده که در حد واریکوسل نمی باشد.
    آیا دکتر زمینه واریکوسل را دارم؟و خطری وجود دارد؟و مفهوم این چیست؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۳ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      نه واریکوسل ندارید
  • تصویر کاربر م پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    باعرض سلام!
    جوانی هستم ۲۳ساله که نزدیک به سه ماه است ازدواج کرده ام، در طول این مدت تقریبا سه یا چهار بار رابطه ی مقعدی با همسرم داشته ام و حال دو سه روزی هست که ادرارم همراه با سوزش است! سوال اینجاست که برایه درمان چه باید بکنم و آیا خطری دیگر من و همسرم تهدید میکند یا خیر؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      احتمالا دچار عفونت شده اید وبایستی درمان شوید. تکرار اینکار مضر می باشد و اصلا توصیه نمی شود.
  • تصویر کاربر حسن پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    اقای دکتر با تشکر فراوان از پاسخ خوب و سریع شما. ایا در حین جراحی واریکوسل : عملی است که بتوان با ان قدرت و تعداد اسپرم را انجام داد؟ یا بعد از جراحی دارو تجویز میشود ( برای قدرت و تعداد اسپرم)
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      دارو تجویز می شود
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۱۸ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر. اقای دکتر من سال 82 جراحی واریکوسل انجام دادم. طرف چپ. اما جدیدا از همان بیضه دردی دارم مخصوصا وقتی روی صندلی مینشینم و یا سر پا ایستادن. رفتم سونو گفت واریکوسل عود کرده. میخواستم دلیل عود را بدونم . یا ایا طبیعی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۸ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      احتمال عود همیشه بعد از عمل هست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۵ تعداد بازدید: 922 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط