جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

عمل واریکوسل چیست؟

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۳۰ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 827 مشاهده پرسش
    سلام 19 سالمه التم رو توی شلوار به سمته پایین خم میکنم همیشه بر اثر خوابیدن روی شکم و فشار به الت در مدت چند سال به سمته پایین انحراف پیدا کرده ولی مطمعنم شکستگی نیس ایا راهی هس بدون عمل به حالت اول برگرده؟ میشه عکس بفرستم ببینید نیازی به عمل داره یا نه؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳۰ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      عکس بفرست
  • تصویر کاربر ناصر یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام من خودم دانشجوی رشته پرستاریم ولی یک مشکلی دارم اونم اینکه من از 3یا4 ساله که در موقع ادرار کردن یا در حالت طبیعی سوزش در ناحیه الت دارم .ازمایش ua,ucدادم مشکلی نداشتم وبعد سونوگرافی رفتم که نتیجه سونوگرافیم نوشته فاقد سنگ،مثانه نرمال و...
    ولی نوشته حجم پروستاتبه ابعاد29ضربدر29ضربدر 30میلیمتر با اکوی افزایش یافته وحجم 14سی سی مشاهده شد.ونوشته مشکوک به پروستاتیت مزمن ولی رفتم دکتر گفت چیزی نیست باید چیکار کنم راهنماییم کنید باتشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      علائم شما گرچه کامل نیست ولی در همین حد هم به پروستاتیت می خورد. اگر علائم آزار دهنده هست می توانید مدتی دارو مصرف کنید
  • تصویر کاربر پری یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    با سلام،دختر 25 ساله هستم مجرد.مشکل بی اختیاری ادرار دارم موقع عطسه کردن،البته نه همه ی عطسه ها، بیشتر زمانی ک فکرکنم نیاز به دستشویی دارم زمان عطسه ادرار میریزه.بعضی وقتها هم متوجه مثانه پر نیستم وعطسه میکنم این مسئله رخ میده.دلیلشو نتونستم بفهمم،چون این دوسال اخیر یوگا هم کار میکردم و این ورزش روی عضلات غیرفعال کار میکند.و زمانی هم که بیرون هستم زیاد راه میروم و معمولاً تند راه میروم. ولی در کل یک رخوت و سستی در بدنم حس میکنم و دلیل این رو هم نمیدونم،دکتر رفتم قرص یا آمپول ویتامین نوشتند،چندسال پیش مشکل بیخوابی داشتم ولی الان خواب ظهر و شب حتما هست.این خسنگی جلوی کار روزمره کتاب خوندن و...میگیره.به سرعت خسته میشوم در حد خواب آلودگی.یا بیدار که هستم هیچوقت سرحال نیستم با بدنی شل و ول راه میروم و پلک چشمم شکل خواب داره.شاید دلیل این شل بودن عضلات کف لگن هم همین باشه.لطفاً راهنماییم کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      توصیه می کنم آزمایش تیروئید بدهید وبعد هم متخصص اعصاب بررسی تان کند. اگر همه چیز ok بود ورزش کگل را توصیه می کنم
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب خدمت شما
    پسری 25 ساله و مجرد هستم که از مشکل زودانزالی شدید رنج میبرم
    مشورتی که با اطرافیان داشتم گفتن که سعی کن به خودت فشار بیاری و آلت تناسلیتو با حالت انقباض چند ثانیه نگه داری جوری که بخوای مثلا درحین ادرار کردن ادرارتو قطع کنی و این عمل رو 50 بار در شب و 50 بار در روز انجام بده و بعداز 6ماه به نتیجه واقعا مطلوب میرسی!!!
    آیا این روش درستیه و عوارضی ندارد؟
    خواهشا کمکم کنید خیلی حیلی ناامیدم..با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      نتایج درمانی این روش قطعی نیست نگران هم نباشید با دارو اینحالت اگرچه درمان نمیشه ولی کنترل میشود
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۳۰ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    با سلام
    پسری 25 ساله هستم و حدود 10 سال است که به خود ارضایی اعتیاد شدید دارم و متاسفانه هرچقدرم که تا حالا سعی کردم نتونستم ترک کنم
    مشکل اصلیم زودانزالیه که متاسفانه در سکس بسیار زودانزالم .. شاید در حدود 1دقیقه بعد ارضا میشم
    ایا در آینده و در زندگی مشترک با ترک خودارضایی میتوانم بر این مشکلم غلبه کنم؟
    بهترین راهنمایی که شما میتوانید به من داشته باشید چیه؟
    توروخدا کمکم کنید آقای دکتر .. بخدا خیلی نا امیدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳۰ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین و سرترالین می توان آنرا کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین 10% یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت (بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). اگر از کاندوم استفاده نمی کنید بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 561 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۵ شهریور ۵ تعداد بازدید: 974 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط