جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

عمل واریکوسل چیست؟

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر رضا-رستمیان دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید.
    من 2 تا مشکل باهم دارم.یکی این که بیضه ی چپ،نسبت به بیضه ی راست،یکی دو سانت بالاتره.
    اندازه ها طبیعیه.ولی بیضه ی چپ،به الت نزدیک تره.با دست جا به جا میشه ولی باز برمیگرده سره جاش.
    مشکل بعدی هم کج بودن الت به سمت چپه.اون هم با دست صاف میشه اما دوباره کج میشه.
    فکر میکنم فقط یه مشکل ظاهریه چون از نظر کارکرد،مشکلی نیست.
    اعتماد به نفسم خیلی اومده پایین و خیلی نگران این قضیه هستم.
    به نظر شما،راه درمان چیه؟
    خیلی خیلی ممنون از وقتی که گذاشتید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      همانطور که فرمودید همه چیز خوبه و مشکلی نیست و جای نگرانی ندارد و نیاز به اقدامی هم نیست
  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر
    جناب دکتر بنده تیرماه عمل تنگی مجرا (اینترنال یورتروتومی با تیغ) برای رفع تنگی مجرای قدامی (ناحیه بولبار) انجام دادم و از اون موقع بمدت 1 روزی 3 یا 4 بار، بمدت یک ماه روزی دوبار و تا الان بمدت 2 ماه و 20 روز روزی یکبار سوند 16 رد میکنم.که برای اتمام دوره 6 ماهه، 1.5 ماه مانده . بعد از آن هم ابتدا 2 یا سه روز یکبار و در ادامه 5 روز تاهر هفته یکبار قصد سوند زدن دارم.اوایل منطقه تنگی بخوبی حس میشد (مثلا نوعی برآمدگی در مسیر سوند) اما حدود دو ماه است که احساس میکنم برطرف شده و مسیر روان تر شده است. سوال بنده این است
    1-آیا این برنامه را مناسب برای درمان میدانید؟
    2-آیا با وجود سوند زدنهای مناسب و با برنامه امکان عود تنگی هست؟ یا قطعا سوند مانع از رشد مجدد ناحیه فیبروز می گردد.
    متشکرم
    خدا یارتان باد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      1-آیا این برنامه را مناسب برای درمان میدانید؟...........بله
      2-آیا با وجود سوند زدنهای مناسب و با برنامه امکان عود تنگی هست؟ .............بله امکام عود هست
  • تصویر کاربر David سه شنبه ۲۵ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،من همونی هستم که این سوال و داشتم:
    من وقتی به دنیا آمدم یکی ازبیضه هام نبود بیضه ی سمت چپم نبود واون رو با عمل جراحی بیرون آوردندوالآن هم پاین تر از دیگر بیضه ام قراردارد به طوری که ابتدای بیضه ی چپم،انتهای بیضه ی راستم است!میدانم بیماری رایجی هست در مردان،ولی برای من فکرکنم بیش از 1 سانتی متر باشد.
    باعلم به قضیه بالا،بیضه ی سمت چپ من از بیضه ی سمت راست من بزرگتر است چیزی در حدود 2یا3برابر،به علاوه فکرمیکنم که بیضه ی سمت چپ من که بزرگتر است خیلی به دردحساس تراست وبا کوچکترین فشاری احساس درد میکنم اما نه خیلی زیاد ولی قابل لمس است(دربعضی اوقات هم که بین پاهایم هست بهش فشاروارد میشه دردمیگیرد) ولی در بیضه ی سمت راست چنین مشکلی راندارم(درد میگیرد ولی مثل چپ حساس نیست)
    درضمن هیچ گونه برجستگی در بیضه هایم دیده نمیشود.واینجانب درحال مصرف فین پشیا(داروی ضدریزش مو) هستم،وورزش بدنسازی را هم به مدت 3سال انجام میدهم.
    بابت جواب ممنون ولی:
    همونطورکه گفتید به پزشک مراجعه کردم و پزشک گفت بیضه چپت بزرگ نیست و رشد کرده ،وقتی بیضه ی چپ و با راست مقایسه میکنید این طور فکرمیکنی که بیضه چپت بزرگتره ولی در اصل بیضه ی سمت راستم هست که کوچیکه.گفت حالا هم که میخوای مطمئن شی برات آزمایش اسپرم مینویسم.
    آقای دکترمشخصات بیضه ی من به این شکل است:
    چپ:طول بین 5 تا 6 ساننت وعرض هم حدود3.5
    وراست هم حدود 3.5تا4سانت وعرض حدود 2.5
    به نظرتون مناسب است ؟لازم هست که سونوگرافی کنم ؟این اختلاف طبیعی است؟
    آقای دکترخواهشا این سوالمو حتما جواب بدید:
    این دردی که در بیضه سمت چپم هست خیلی کم هست و تقریبا به صورت دل دل کنان است ؟ به خاطر بزرگیه یا حساسیت بیش ازحدمن؟وقتی حواسم بهش نیست هیچ دردی ندارم ولی موقع خواب یا استراحت احساس میکنم.درضمن وقتی به دنیا آمدم بیضه ی چپم نبود.

    من خودم هم درشت هیکل هستم حدود 1مترو90سانت قدو100کیلو وزن.
    ممنون میشم کامل برام توضیح بدبد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      به نظرتون مناسب است ؟ل.............بله مناسب است
      لازم هست که سونوگرافی کنم ؟.................سونوگرافی کنید مطمئن تر است
      این اختلاف طبیعی است؟..........معمولا بیضه نزول نکرده کوچک تر از حد طبیعی است
      این دردی که در بیضه سمت چپم هست خیلی کم هست و تقریبا به صورت دل دل کنان است ؟ به خاطر بزرگیه یا حساسیت بیش ازحدمن؟............بخاطر حساسیت بیش از حد شما ست
    2. تصویر کاربر David سه شنبه ۲۵ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیلی ممنون آقای دکتر
      اجرکم عندالله
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد.آهوئی دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    جناب دکتربا سلام مجدد، دیشب سوال پرسیده بودم (پرسش k85c794 ) که هنوز جواب ندادید، خواستم اضافه کنم هیچگونه رابطه جنسی نداشتم. این بیماری چطور به من منتقل شده؟
    ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      اگر هنوز پاسخ نگرفته اید مجدد سوال خود را مطرح کنید
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر جباری
    پسری 23 ساله هستم و مجرد
    مایع منی من به ندرت خارج میشه به طوری که تا به حال در خواب 5 یا 6 بار جنب شدم و خودارضایی هم انجام نمیدم
    آیا این طبیعی ست یا مشکلی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      طبیعی نیست ولی بیماری هم محسوب نمی شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 559 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۹ مرداد ۵ تعداد بازدید: 972 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط