جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

عمل واریکوسل چیست؟

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۸ شهریور ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    سلام من آلت تناسلی رو حنا کردم گفتن مفیده الان ادرار میکنم رنگ ادرار سبز شده آیا مشکل ایجاد شده برام یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۸ شهریور ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام

      خیر مشکلی ندارد

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۸ شهریور ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    برای درمان پروستات از تامسولوسین و یوریناسین استفاده میکنم این داروها متاسفانه مشکل ناتوانی جنسی و باعث عدم دفع مایع منی می شود ایا راه حل دیگری هست من 45 ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۸ شهریور ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام

      بجای تامسولوسین از قرص ترازوسین استفاده کنید

  • تصویر کاربر ادیب جمعه ۸ شهریور ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب ، به مدت دوساله که در ناحیه تناسلی جوش هایی داشتم که اکنون تنها یک عدد مانده است. میخواستم بدونم که این بیماری چیست ؟. این جوش ها از سه چهار تا شروع شدند به شش تا رسیدند و ظاهرا پس از طی مدتی هر کدام که می آمد به ترتیب می رفت . ابتدا دورش قرمز میشد و سپس ماده سفید رنگی خارج میشد . با لمس یک بافتی زیر جوش است .در اویل ابتلا در دهانم هم یکی دیدم که پس از یک ماه از بین رفت(شاید از این نوع نبوده). سپاسگزارم از زحمات شما.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۸ شهریور ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام

      احتمالا مولوسکوم هستند

  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۸ شهریور ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    من ۶ هفته یا ۸ هفته پیش با یه خانوم رابطه جنسی داشتم که نمیدونم آلوده به ویروس اچ آی وی بود یا نه مدت کمی بدون کاندوم بود ولی بعدش از کاندوم استفاده کردم ۲ هفته بعدش سرما خوردگی گرفتم که رفتم دکتر ۲ تا پنی سیلین زدم خوب شدم ولی الان یک ماهه سرفه های خشک میکنم.
    ۶ هفته یا ۸ هفته که از اون رابطه گذشت آزمایش الایزا نسل ۴ دادم منفی بود آیا جواب این آزمایش بعد از گذشت این مدت چقدر قطعیست؟
    بعد دو ماه نیز در همسرم کیست خونی ایجاد شده آیا این ربطی دارد ؟
    این قضیه بیشتر من رو نگران کرده.
    ممنون میشم زود جواب بدید ۲ ماهه از استرس خواب و خوراک ندارم
    اگه ایدز گرفته باشم چطور به همسرم بگم این مسئله داره منو دیوونه میکنه؟
    1. تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۷ شهریور ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام آقای دکتر لطفا پاسخ بدید ممنونم
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۸ شهریور ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام

      ۶ هفته یا ۸ هفته که از اون رابطه گذشت آزمایش الایزا نسل ۴ دادم منفی بود آیا جواب این آزمایش بعد از گذشت این مدت چقدر قطعیست؟......................برای اطمینان تا 6 ماه بعد از رابطه بایستی آزمایش دهید
      بعد دو ماه نیز در همسرم کیست خونی ایجاد شده آیا این ربطی دارد ؟............................خیر ربطی ندارد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر داوود جمعه ۸ شهریور ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    سلام ..جناب دکتر ..من از بیماران خودتون هستم ...متاسفانه روی کلاهک و خود آلت تناسلی چند لکه ملتهب ظاهر میشه بعد از استفاده از پیماد هیدروکورتیزون التهابشون کمتر میشه اما از بین نمیرن و به نظر بشتر هم میشن...ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۸ شهریور ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام

      کرم فلوئوسینولون بزنید هر شب برای 2 تا 4 هفته

    2. تصویر کاربر داوود جمعه ۸ شهریور ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام ..ممنونم از پاسخگویی شما جناب دکتر..امیدوارم همیشه سالم و موفق باشید.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۸ شهریور ۹۸( 7 سال پیش)
      🙏
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 593 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۲ شهریور ۵ تعداد بازدید: 986 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط