جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر لیلا جمعه ۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    با سلام اگر یکبار رابطه جنسی اورال و مقعدی با شخصی که احتمال زگیل تناسلی در او باشد و فقط یک زگیل داشته باشد ،احتمال انتقال چقدر هست و اینکه بدون پاپ اسمیر میتوان متوجه شد،از سه روز بعد از رابطه ایا مراجعه به دکتر قابل تشخیص هست و نشانه ها دیده میشه؟با آزمایش خون قابل تشخیص هست فورا ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      از نظر آماری یکبار سکس 70 درصد شانس ابتلا دارد.پاپ اسمیر فقط دهانه رم را بررسی می کند نه دیگر نواحی تناسلی را لذا جوابش اگر منفی هم باشد نمی توان به دیگر نواحی تناسلی تعمیم داد. در صورت نبودن زگیل روش قطعی برای اثبات ابتلا به ویروس HPV وجود ندارد آزمایش خون هم نشان نمیدهد

  • تصویر کاربر بهنام جمعه ۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر جباری گرامی
    من پارسال آزمایش اسپرم انجام داد نتایج به این گونه بود:
    مقدار منی 4mm
    میزان اسپرم 40M\\ml
    حرکت رو به جلو 25%
    مروفولوژی اسپرم 45%
    آزمایش تو چهارمین روز انجام شد البته من چند مدت قبل دچار گرمازدگی شده بودم و در محیط گرمی کار میکردم
    میخواستم نظرتون رو در مورد نتایج آزمایش بدونم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر RazaviR جمعه ۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خیلی وقته که این زائده رو ناحیه تناسلی لب واژن در اومده (بیشتر از شش ماه شاید) میخواستم بپرسم زگیل تناسلی هست؟ خیلی نگرانم ۲۷ سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام با توجه به کیفیت نامناسب عکس، قابل قضاوت نیست

  • تصویر کاربر فریبا جمعه ۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    یه دکتر زنان به من گفت زگیل تناسلی و یه دکتر زنان دیگه به من گفت بافت طبیعی بدن می خاستم نظر شما بدونم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      عکس واضح لطفا

  • تصویر کاربر علی جمعه ۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    جوان ۲۸ ساله هستم ، بمدت سه ماهه نامزد شدم متاسفانه علیرغم وجود امکان نتوانستم ارتباط جنسی با نامزدم داشته باشم ، بارها امکان فراهم شد حتی به مسافرت رفتیم در یک اتاق بمدت سه شب اقامت داشتیم ولی هیچ حسی به ایشان نداشتم ، به ارولوژیست مراجعه کردم ازمایش دادم تستسترثنم پایین بود وپرولاکتم بالاتر از حد مجاز ، خلاصه نامزدم الان درخواست جدایی داده ومن مانده ام چکار گنم ، اقای دکتر من راهنمایی کنید ایا این‌مشکل درمان دارد ؟ چکار باید کنم وکجا باید مراجعه کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      به متخصص غدد مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۵ خرداد ۵ تعداد بازدید: 934 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط