جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین ببخشید پسری که از بدو تولد دچار بی اختیاری ادرار بوده و الان فهمیده که نابارور هم هست احتمال باور ور شدنش هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      اگر اسپرم اصلا نداشته باشد امکان باروری نیست
    2. تصویر کاربر فاطمه جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      با ازمایش منی میشه فهمید اسپرم داره یا نه
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    4. تصویر کاربر فاطمه شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر اسپرم نداشته باشه راههایی هست که بشه بچه دار شد
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر شایان جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت شما بخیر
    بنده در‌سوال قبلی در‌مورد مجرای اداری از شما سوال پرسیدم که مشکل تنگی مجرا دارم ایا این مشکل در‌ کاهش میل جنسی و نعوذ تاثیر‌دارد؟ بنده مشکل چاقی و اضافه وزن دارم و طول التم در‌حالت نعوظ حدود 9سانتی متر‌هستش ولی فرم بیضه ها به شکل عکس هایی که در سایتتون گذاشتین دارای چین های فراوان و نهفتگی نیست ایا غیر‌از روش‌ازاد سازی الت از پوست بیضه روشی دیگری‌برای افزایش طول الت وجود دارد؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      بدون معاینه و دیدن عمس تنگی مجرا نمی تونم جواب دقیقی بدهم
  • تصویر کاربر شایان جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت شما بخیر
    بنده ساکن کرمانشاه هستم .مشکل تنگی مجرای ادرار‌دارم و تا به حال دوبار سیستوسکپی انجام دادم و هربار‌بعد از یک سال تنگی مجراک به حالت قبل برگشته درحالی که به دستور پزشک معالج بعد از سیستوسکپی مداوم سوندگذاری رو انجام دادم الان باز بیماریم عود کرده و شدید تر‌شده آیا عمل قطعی برای درمان این مشکل هست یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      با جراحی باز غالبا دائمی برطرف میشه
  • تصویر کاربر صات جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    با سلام همسر من برای کنترل بیماری پنیک سرترالین مصرف میکنه در گذشته بعد از یک مدت مصرف دارو عدم انزالش رفع میشد و تبدیل به دیرانزالی میشد اما الان دیگه کلا به مرحله انزال نمیرسه؟آیا دارویی تجویز میکنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      درمانش کم کردن تدریجی قرص با نظر پزشک معالج هست
  • تصویر کاربر رها جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    دکتر توسن 18 الی 19 سالگی داشته باشی روند درمانو طی کنی ممکنه ویروس از بدنت ب طور کامل خارج شه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      بله ممکنه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۵ خرداد ۵ تعداد بازدید: 934 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط