اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 887 مشاهده پرسش
    یک ماهی هست مشکل نعوظ وزود انزالی دارم درضمن نعوظ صبحگاهی ندارم در صورتی که قبلا همیشه داشتم
    ۴۷ ساله
    الان هم روزه هستم یعنی تاثیر دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام البته روزه داری هم در کاهش توان جنسی بی تاثیر نیست ولی در کل کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد. برای زودانزالی صبر کنید تا ابتدا نعوظ درست شود بعد دنبال درمان زودانزای باشیم.

  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 693 مشاهده پرسش
    سلام دکتر،خسته نباشید
    من ۱۹سالمه آلتم در هنگام نعوظ ۱۴تا۱۵سانته
    و کلفتیش ۱۲سانت
    ۱-خوبه؟"چون احساس میکنم هم باریکه هم کوتاه"
    ۲-احتمال بزرگتر شدن هست؟اگه هست تا چندسانت؟
    ۳-سکس یا خود ارضایی تاثیر در افزایش آلت داره؟
    ۴-میگن روغن خراطین تاثیر داره درسته؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      دکتر،خسته نباشید
      من ۱۹سالمه آلتم در هنگام نعوظ ۱۴تا۱۵سانته
      و کلفتیش ۱۲سانت
      ۱-خوبه؟.............بله
      چون احساس میکنم هم باریکه هم کوتا......................اشتباه احساس می کنی
      ۲-احتمال بزرگتر شدن هست؟اگه هست تا چندسانت؟................................خیر نیست
      ۳-سکس یا خود ارضایی تاثیر در افزایش آلت داره؟...............................خیر
      ۴-میگن روغن خراطین تاثیر داره درسته؟................................الکی میگن

  • تصویر کاربر بابک پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 719 مشاهده پرسش
    با سلام حدود ٣٨سالمه خودارضایی داشتم و دارم آیا میتونم ازدواج کنم وزندگی زناشویی سالمی داشته باشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      این سوال خیلی کلی است و بصورت خیلی کلی هم اگر بخوام جواب بدم بله می توانید

  • تصویر کاربر ابوالفضل پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر اقای دکتر مدتی هست که وسط الت من همانند تاول هر کدام حدود ۵ میلیمتر وسفت شده و وسط این تاول مثل سوراخ دیده میشه و دست میزنم مثل جوش کمی دردناک است ممنون میشم راهنمایی بفرمایید البته مدتی روغن خراطین استفاده کردم که میگم شاید از اون باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      حتما معاینه شوید در شهر خودتان چون نیاز به لمس هم دارد. 
      بیشتر به عفونت شبیه هست و فعلا قرص سیپروفلوکساسین 500 هر 12 ساعت برای 2 هفته بخورید شب ها پماد موپیروسین بزنید و صبح ها پماد هیدروکورتیزون برای 10 روز

  • تصویر کاربر صادق پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1323 مشاهده پرسش
    سلام.فرزند من ده ماه سن دارد و آلت او همیشه در حالت کوچک قرار دارد و رشد ندارد لمس هم میکنیم هیچ تغییری در آن ایجاد نمی شود.در ضمن بیضه ها هم داخل کیسه نیست.آیا این مشکلی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      در این عکس که کاملا نرماله و سایز خوبی دارد برای بیضه ها هم در حمام ببینید دیده می شود یا خیر اگر نشد نیاز به معاینه و سونوگرافی است.

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۴ خرداد ۵ تعداد بازدید: 926 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط