جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام دکتر .خسته نباشید .مدت زیادیه ی قسمت از پوست التم خشک میشه و در زمان نعوظ ترک برمیداره و حالت سوختگی میگیره زمانی هم ک پماد یا وازلینی بهش میزنم بهبود پیدا میکنه لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      پماد هیدروکورتیزون بزنید هفته اول هر شب هفته دوم یک شب در میان و سپس دوشنبه و پنجشنبه ها برای 4 هفته و بعدش پنجشنبه ها برای 4 هفته دیگه. کرم مرطوب کننده همیشگی و هر روز بویژه بعد از استحمام و از صابون گلیسرین برای شستن تناسلی در حمام استفاده کنید.

  • تصویر کاربر شهلا دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 696 مشاهده پرسش
    سلام همسرم دچارعدم نعوظ میباشد چندین بار به پزشک مراجعه کردن داروی اعصاب وامپول استفاده کردن نتیجه بخش نبود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      اطلاعات تان خیلی ناقص هست. اصولا کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.

  • تصویر کاربر بهنام دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    با سلام پسرم در نوزاری بعد از یک ماه از تولد ختنه کردیم مقداری از پوست ش ب کلاهک جلو چسبیده الان سنش 3سال و نیم گاهی میگه درد داره ،خواستم ببینم ترمیمش چطور میشه ،چه وقتی باید اقدام کنیم بعد هزینه ش چقدره باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      هر چه زودتر اقدام کنید بهتر است گاهی بسادگی جدا می شود و گاهی نیاز به برش و بخیه هست باید معاینه بشه تا مشخص شود چگونه هست. هزینه هم به شیوه کار و پزشکی که این کار رو بریتان انجام می دهد دارد.

  • تصویر کاربر جهان دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    آیادارویی هست که کمک به تحریک شدن ایشون بکنه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      قرص سیلدنافیل می تواند از طریق باز کردن عروق الت باعث بهبود کیفیفت نعوظ و افزایش توان جنسی بشود ولی روی میل و شهوت جنسی تاثیری ندارد قرص 50 میلی نصف یا کامل یک ساعت قبل از نزدیکی استفاده کنند

  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲۶ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 623 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من یه حدودا 20 روز پیش پیام دادم عکس فرستادم تشخیص دادید لیکن پلان هست
    بعد رفتم دکتر متخصص نتونست قطعی بگه مشکل چیه پماد کلوتریمازول و پماد تریامسینولون ان ان بهم داد الان بدتر شدم دونه ها بشدت میخاره و وقتی هم ک میخارونم متورم میشع
    فقط یه نکته ک بهتون نگفتم ممکنه اینا مال اسپری موبر باشه چون وقتی استفاده کردم تا دو ساعت بعد بشدت میسوخت بیضه هام و چن روز بعد دونه ها اومد
    الان خیلی نگرانم استرس دارم چیکار باید بکنم اگه برم پیش دکتر پوست تاثیر داره یا دکتر چی باید برم دقیقن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۶ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      این ضایعات در حال حاضر شباهتی به لیکن پلان ندارند و احتمال اینکه بدلیل حساسیت به اسپری موبر باشد وجود دارد. نگران نباشید و استرس نداشته باشید مشکل خطرناکی نیست. فعلا بهتره قرص تلفست بخورید 120 میلی شبی یک عدد و با صابون گلیسرین وقتی حمام می روید بشورید و ترجیحا توسط متخصص پوست دیگری معاینه شوید

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۸ خرداد ۵ تعداد بازدید: 935 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط