جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

عمل واریکوسل چیست؟

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر ثنا پنجشنبه ۲۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر وقتتون بخير
    ثنا هستم ١٩ سالمه آقاي دكتر من تقريبا ٢ هفته پيش خونريزي داشتم خيلي كم بود اول لكه بود بعد يكم بيشتر ولي نه در حد پريود بعدش چيزي كه براي من عجيب بود اين بود كه حس كردم اين خون پريود نيس رنگشم قهوه اي بود.يه چند روزي ادامه داشت و لحظه ي كه اين خون ميومد مجاري ادرارم ميسوخت(البته من ميگم مجاري ادرار چون از جاي ديگه نميتونه خون بياد و اينكه مطمئنم پريود نيست) خونش هم رقيق بود ولي موقع ادرار من اصلا خون نميديدم سوزش ادرارم نداشتم و فقط زماني كه اون خون ميومد كه موقع ادرار نبود ميسوخت بعضي وقتا.
    بعد از يه هفته اينطورا قطع شد الان بعد از دو هفته دوباره شروع شده
    اهان من يه ماهه از داروي roaccutane استفاده ميكنم امكان داره عوارض اون باشه؟
    من خيلي نگرانم ايران هم زندگي نميكنم ممنون ميشم جوابمو از طريق ايميل بديد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      خونریزی از عوارض این دارو می باشد. به نظر من بهتره دارو را قطع نمائید و اگر بعد از چند روز مشکل تان برطرف نشد سونوگرفی شکم و لگن انجام دهید.
  • تصویر کاربر نیما پنجشنبه ۲۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پسری دارم با سن 5 ساله ونیم، مدت 2ماه است متوجه شدیم بیضه سمت راستش به بالا صعود کرده و گاهی دیده نمی شود بنا به تشخیص سونوگرافی دکتر جنتی بیضه راست با قطر 11 میلیمتر retractil است با توجه به سونو یکی از متخصصین اطفال پیشنهاد جراحی دادن یک متخصص دیگر می گوید طبیعی است و احتیاج به هیچ کاری ندارد می خواستم نظر شما رو بدونم پیشاپیش از لطف شما خیلی ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر بیشتر اوقات پایین هست نیازی به عمل نیست و توصیه می کنم تا زمان بلوغ سالیانه معاینه و در صورت نیاز سونوگرافی شود
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۲۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    با سلام بنده از زورآزمایی و کم بودن اسپرم خیلی رنج میبرم وبا عرض معذرت رابطه جنسی من یک یا دو دقیقه بیشتر طول نمی کشد لطفا مرا راهنمایی کنید با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      برای بررسی علت کم بودن اسپرم توصیه می کنم آزمایش اسپرم انجام دهید. زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت دائمی و روزانه یک عدد یا اینکه 6 ساعت قبل از نزدیکی)، می توان آن را کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    سلام
    پسر 29 ساله هستم. مدتی است یک دانه سیاه رنگ ریز روی آلت به وجود آمده. چه میتواند باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      غده سباسه هست نوعی غده ی ریز چربی ، مشکلی ندارد و خطرناک نیست و درمانی نمی خواهد.
  • تصویر کاربر صدرا چهارشنبه ۲۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    میخواستم بدونم کجی آلت باید حتما عمل شود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      برای شما که نیازی به عمل ندارد چون از بیخ کج هست و به نظرم به راحتی با دست صاف می شود و از این بابت دردی نخواهید داشت ولی در کل اگر در سکس مشکل ساز باشد نیاز به جراحی دارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۱ تیر ۵ تعداد بازدید: 939 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط