جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر سامان شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر من قبلا یه عکس از کجی آلتم گرفتم فرستادم براتون گفتید که میزان انحنا کم هست و نیاز به جراحی نیست.

    میخواستم بپرسم لازم نیست من اقدامی انجام بدم؟بعد اینکه من چجوری ازدواج کنم و چجوری این مشکل رو به همسر آیندم بگم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      نیاز به اقدامی نیست نمی دانم چگونه باید به همسر آینده تان بگوئید و اصلا نیازی هست گفته شود یا خیر
  • تصویر کاربر اروین شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    الت من در حالت خواب به اندازه انگشت شست،است
    ودرحالت نعوظ حدود11سانت
    این طببعیه ؟؟
    فکر میکنم درحالت خواب طبیعی نیست؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      طبیعی است
  • تصویر کاربر سام شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر 27 سالمه از بچگی برام سوال بوده چرا یک بیضه دارم ولی چون فکر میکردم بعضی ها یکی دارن بعضی ها دوتا اهمیت ندادم تا الان که فهمیدم احتمال سرطان یا مسایل دیگه است برام سواله چرا یه بیضه دارم و اسپرم هم مشکلی نداره؟؟میشه منو راهنمایی کنید ممنون میشم خیلی استرس دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      گاهی یک بیضه تشکیل نمی شود و یا تشکیل می شود ولی نزول پیدا نمی کند و داخل کیسه بیضه نمی آید ولی با یک بیضه سالم هم می توان اسپرم طبیعی داشت و بارور بود. لذا توصیه می کنم برای اطلاع از وضعیت بیضه ای که ندارید حتما بررسی شوید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    سلام.
    1- من پسری 18 ساله هستم. چند ماه پیش میل جنسی من شروع به افزایش بیش از پیش کرد. من فرد بسیار مذهبیی هستم. من به بهانه کسب اطلاعات شروع به خواندن مقالات مسایل جنسی حتی خارجی کردم و پس از یه مدتی این کار رو کنار گذاشتم. درست از زمانی که شروع به خوندن مقاله ها کردم و بعد قطع کردم، نسبت به قبل تحریک پذیری خیلی کمتری رو توی خودم حس میکنم، همچنین جنب شدن من در شب ها نسبت به قبل خیلی کمتر شده. خیلی می ترسم. یعنی من دچار مشکل جنسی ای شدم؟! خواهش میکنم راهنماییم کنید. من واقعا خیلی نگرانم
    2- آلت من هنگام نعوظ کاملا به سمت بالا میاد، چون در دورانی که اطلاع نداشتم سهبقه فشار اوردن به آلت توی این حالت رو داشتم ترسیدم که دچار چیزی مثل بیماری پیرونی شده باشم. من مشکلی دارم؟!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      در کل به نظر من براساس توضیحات تان مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    از مدتی هست ک از اسپری تاخیری استفاده میکردم اما دو سه بار هست که موقع استفاده خیلی سوزش داره بعدا التم خارش میده و پوستش خشک میشه .
    ممنون از کمکتو . خواهش میکنم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      احتمالا حساسیت پوستی به دارو دارید بهتر است داروی خود ار تغییر دهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱ تیر ۵ تعداد بازدید: 938 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط