جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

عمل واریکوسل چیست؟

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر kami25 چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر دکتر
    من ۳۰ سال سن دارم و خیلی وقته که از ریزش مو رنج میبرم و هر نوع دارویی که به قطع ریزش مو کمک کنه استفاده کردم.
    مشکل من اینه که سایز آلت من نسبت به چند سال قبل خیلی تغییر کرده که فکر میکنم تاثیر داروهای قطع ریزش مو مثل فیناستراید و قرصی مثل سپروترون باشه که چند سال پشت سر هم استفاده کردم. چطوری میتونم تاثیر داروها رو از بین ببرم و آلتم رو به اندازه قبل برگردونم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      داروها رو قطع کنید و مدتی نصف قرص تادالافیل 10 روزهای دوشنبه و پنجشنبه عصر مصرف کنید

  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر. ممنونم که به سوالات پاسخ میدین. سوالم از جنابعالی اینه که دفعه قبل توصیه کرده بودین برای از بین بردن جای زخم ایجاد شده ناشی از بالانیت از کرم سیکالفیت استفاده کنم . میخواستم بپرسم ازتون که میشه بجای سیکالفیت به دکتر پوست مراجعه کنم و با لیزر جای زخم ایجاد شده بر روی سر الت رو از ببره ؟ امکانش هست با لیزر کلا از بین بره اسکار یا اینکه بازم ردی از اسکار وجود خواهد داشت ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      بله میتونید مراجعه کنید شاید بشه با لیزر برطرفش کرد

  • تصویر کاربر بهمن چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    ی مقدار در حالت نعوظ الت تناسلیم خم رو ب پایینه فک میکنم 20درجه باشه.ممنون میشم راهنماییم کنید.مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      موارد خفیف مشکلی در رابطه ایجاد نمی ند و نیازی به جراحی نیست

  • تصویر کاربر بهمن چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    اقای دکتر من الت تناسلیم در حین نعوظ کاملا ساف نیس ی مقدار قسمت جلوش رو ب پایینه ممنون میشم راهنماییم کنید
    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      اگر کم باشد مشکلی ایجاد نمی کند و درمانی نمی خواهد

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام. چند روز پیش آلتم شروع به تورم و خارش شدید کرد. شدت خارش خیلی زیاد بود. حالا ورم از بین رفته و التهاب وجود داره. و پوسته پوسته شده وقتی این پوسته هارو بردارم رنگ اون ناحیه قرمز تیره هست و به شدت در تماس با لباس یا دست سوزش داره.
    در طول این مدت از پماد های هیدروکورتیزون، کلوتریمازول پوستی و برای قسمتهایی که خراشیده شده از تتراسیکلین استفاده کردم. یک ژل بهداشتی آقایان هم دارم که وقتی میزنم به شدت میسوزه. از قرص مترونیدازول ۵۰۰ هم استفاده میکنم. در ضمن حدود ۱۰ ماه قبل هم این مشکل به وجود اومد که تقریبا با همین روش ها بعد از ۱۰ روز علائم کاملا خوب شد اما این بار شدت سوزش و التهاب مخصوصا در ناحیه ختنه گاه بسیار زیاده و خروج ادرار بسیار سوزناک هست.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      احتمالا حساسیت به مترونیدازول هست و باید نرا قطع کنید و 2 تا 3 هفته ای اجازه دهید تا بتدریج بهبود یابد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 568 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۳ تیر ۵ تعداد بازدید: 939 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط