جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر غریبه پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    سلام من 14 سالمه متولد 79 ، سه ماهی هست درد بیضه داره اما هیچ تغییر رنگ یا شکلی ندیده ام . بیضه هام درد نمی کنه این حالتی پیدا میکنه که بهتون میگم . . در بیضه احساس ببخشید اینو میگم قلقلک میکنم و اوایل هر چند روز یک بار بعد از درد کوچیک بیضه که کم تر از 2 ثانیه هست احساس سر گیجه میکردم . الان در بیضه ام احساس خارجش ،احساس میکنم میکنم یک چیزی توش تکون میخوره بیانش سخته از چند نفر پرسیدن گفتن برای بلوغت هست . و اکثرا سمت چپ بیضه هستش . این مشکلم اصلا منو ازیت نمی کنه فقط الان احساس قلقلک دارم . اگر میشه راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بدون معاینه نمی توانم نظر خاصی داشته باشم
  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۳۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر.اقای دکترچندر روز پیش یه سوال پرسیدم شما پاسخ ندادین.یه ضربه خورده بالای بیضه هام اولش دردی نداشت ولی چند روز بعد بیضه سمت چپم بالا وپایینش کبود شده ودرد میکنه.اقای دکتر فکر میکنم داخل بیضه سمت چپم یک توده ی کوچیک ولی چسبیده به بیضه هست ووقتی فشارش میدم درد میکنه.ایا جدیه؟لطفا راهنماییم کنید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      توصیه می کنم حتما توسط ارولوزیست معاینه شوید
  • تصویر کاربر رامین پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 561 مشاهده پرسش
    با سلام دوباره و تشکر از لطفتون.اقای دکتر من سوال کرده بودم که منی یا اسپرم به موقع خالی شدن پرتاب نمیشه و مثله یه قطره میچکه و شما گفتید که بیماری نیست؟منظور از بیماری نیست چیه قطعا که طبیعی نیست و باید با جستن بیرون بیاد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      ضعف عضلات اطراف مجرا می تواند اینحالت را ایجاد کند و همچنین تورم یا بزرگیی پروستات و همچنین تنگی مجرای ادراری اما بشرطی که در ادرار کردن هم مشکلی باشد اگر جریان ادرار عادی است غالبا ضعف عضلات علت آنست
  • تصویر کاربر رامین شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.آقای دکتر من پسری 25 ساله هستم که با عرض پوزش آلت بنده در حالت عادی خیلی کوچک می شود:تند تند به دستشویی می روم:به هنگام ننغوظ اب قبل منی خیلی خیلی زیاد می اید:و به موقع ارگاسم اسپرم با جنبش بیرون نمیاد مثله قطره می ریزه.خود ارضایی کردم سیگار هم می کشم.
    ایا چیزهایی که گفتم قابل درمان هستن؟ ایا واریکوسل دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      مواردی که فرمویدی بجز تند تند دستشویی رفتن بیماری محسوب نمی شود و نیاز به اقدامی ندارد برای تکرر ادرار هم نیاز به بررسی دارید. هیچکدام از علائمی که فرمودید نشانه واریکوسل نیست
  • تصویر کاربر مسعود یکشنبه ۲۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    20سالمه بیضه ام کوچیکه در حالت خواب 4 سانته و در حالت شق 7 سانت شاید بشه باسنم خیلی بزرگه گودی کمرم هم دارم لطفآ راهنماییم کنید خیلی ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      در چه موردی راهنمایی می خواهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۵ خرداد ۵ تعداد بازدید: 934 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط