جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    سلام وقتت بخیر
    اقای دکتر بنده دیابت دارم و به تازگی رفته بودم فیزیوتراپی یهویی متوجه شدم که یه کیست در پروستات من هست هیت اندازه اش هم 7.7mm هست حالا باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام
      کیست پروستات مهم نیست و درمانی نمی خواهد
  • تصویر کاربر ناصر دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر psa من ۱۷ بود پس از سه ماه درمان انتی بیوتیک و دارو گیاهی که دکترم تجویز کرده بود به ۱۰ رسید . چون هنوز بالا بود بیو پسی انجام دادم که هر دوازده نمونه خوش خیم هست . آیا جای نگرانی وجود دارد دارو باید مصرف کنم . درضمن هیچگونه علائمی مثل تکرر ادرار بد آمدن ادرار شب بیدار شدن و....ندارم . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر ابوالفضل دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و قبولی طاعات و عبادات تان
    یک بیمار 57 ساله که ابتدا درد استخوان شدید لگن داشت پس از معاینات چندین دکتر بلا خره یک دکتر به عمق بیماری پی برد و درمان را شروع کرد که خلاصه یک و نیم سال درمان در پیوست ارسال می شود
    آیا روش های درمانی با توجه به پیشرفت بیماری صحیح بوده است ؟؟
    آیا در حال حاضر که PSA در حال افزایش است روش درمانی بعدی چه است ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام
      پیوستی نیست
  • تصویر کاربر بشیر یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما آقای دکتر. من 54 سالمه و اندازه پروستاتم 38 سی سی. آخر ادرار، ادرار قطره قطره دارم. پزشک معالج قرص پروستاتان و پرازوسین تجویز کرده و گفته یک ماهه بعد مراجعه کنم. به نظر شما اندازه پروستاتم نسبت به سنم مناسب هست. و آیا با ادامه علائم نیاز به جراحی میباشد. با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام
      سایز مناسبه
      بعیده به این زودی نیاز به عمل پیدا کنید
  • تصویر کاربر م سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. پروستاتیت شدید دارم. نمیتونم ادرار کنم.الان ترازوسین و باکلوفن مصزف میکنم ولی تاثیری نداره.از مطبتون وقت گرفتم نوبتم برا خرداد ماه هستش. میشه تا اون موقع یه دارو یا امپولی معرفی کنین تا التهابم رو کم کنه؟؟
    خیلی اذیت دارم
    1. تصویر کاربر م شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      یادم رفت بگم ۲۹ سالمه و از اردبیل قراره بیام مطب. الان نمیتونم ادرار کنم. لطفا یه داروی ضد التهاب بگین تا نوبت ویزیتم برسه
    2. تصویر کاربر م شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      ببخشین یادم رفت بگم ۲۹ سالمه و از اردبیل قراره بیام. نوبتم ویزیت من خرداد ماه هستش لطفا یه امپول یا داروی ضد التهاب بگین تا زمان ویزیت برسه. چون ترازوسین و باکلوفن تاثیری نداره ادرارم بند اومده
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام
      سلکسیب ۲۰۰ بخورید صبح و شب
    4. تصویر کاربر م دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      خواهش میکنم جواب بدین سوالم رو. وضعیتم خیلی بده
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۲ خرداد ۵ تعداد بازدید: 933 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط