جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۳۰ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    وقت بخیر
    قبلا حضوری خدمت رسیده بودم. امیدیان هستم 47 ساله. چهار ماه قبل بدلیل مشکلات ادراری خدمتتان رسیدم. PSA نرمال بود ولی پروستات کمی بزرگ بود و شما بعد از معاینه پروترال 04 را برای یک ماه تجویز کردید. من نیز مصرف کردم و بهبودی نسبی حاصل شد و من دارو را بعد از یکماه قطع کردم. ولی مجددا دو هفته است که شروع ادرار توام با کمی تاخیر و حجم ان کمتر از معمول است و برخی اوقات نیاز به تکرر ادرار دارم. با اجازه شما بار دیگر سونوگرافی و ازمایش انجام دادم که در ازمایش همه ارقام منجمله PSA در حد طبیعی است . ایا باید پروترال را ادامه دهم و یا اینکه تجویز دیگری میفرمایید.
    سوال دوم اینکه در سونوگرافی کلیه هایم دارای شن های ریز است و میزان کراتینین در. ازمایش نیز کمی بالا یعنی 1.32 است. ایا مشکلی هست


    ممنون از شما تصویر سونوگرافی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳۰ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      ایا باید پروترال را ادامه دهم و یا اینکه تجویز دیگری میفرمایید.........................بله پروترال را مجددا شروع و ادامه دهید
      سوال دوم اینکه در سونوگرافی کلیه هایم دارای شن های ریز است و میزان کراتینین در. ازمایش نیز کمی بالا یعنی 1.32 است. ایا مشکلی هست.............................خیر مشکل جدی نیست ورزش و مصرف مایعات بویژه آب به میزان حداقل ۸ لیوان روزانه برای شما مناسب است .
  • تصویر کاربر افشین شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من پروستاتم در سونو حجم بزرگ شده و 18 سی سی است و ازمایشمم اینه
    1. تصویر کاربر افشین جمعه ۲۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      در ضمن اقای دکتر سنمم ۲۷ سال هست بعد من یه مدت ۳ ساله برا موهام فیناستراید استفاده میکردم و یک ساله قطع کردم و واریکوسل هم دارم و در ادرار سوزش ندارم ولی تکرر ادرار تا حدودی اگه چیزای سرد بخورم بیشتر دیگه تکرر ادار دارم و کمی زیر بیضه هام بعضی وقتا کمی سوزش داره
    2. تصویر کاربر افشین جمعه ۲۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      Psa0.80
    3. تصویر کاربر افشین جمعه ۲۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      اینم ادامه ازمایشه
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      سایز پروستات در سن شما اهمیتی نداشته و پایه ی درمانی خاصی نمی تواند باشد. نیازی به اندازه گیری PSA در سن شما نیست چون این تست برای تشخیص زود هنگام سرطان پروستات در سن۴۵ تا ۵۰ به بعد بوده و در سن شما این سرطان رخ نمی دهد.
      در آزمایش ادرار خون مشاهده شده که از این بابت اگر در سونوی کلیه ها سنگی مشاهده نشده است بهتر است با متخصص نفرولوژی از نظر بیماری های پارانشیمی کلیه نیز مشورت نمادید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمداحمدي شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    چندساله هنگام دفع ادرار دردشديدي دارم طوري كه حس ميكنم سر التم زخمه وچندين دكتررفتم گفتن عفونت مزمن بروستات وچندين نوع كپسول وقرص مصرف كردم متاسفانه اسمشون يادم نيست ولي نتيجه نگرفتم ودرد همچنان در سرالت باقيست عكس گرفتم وارتفاع مثانه يه كم بالاست دفع ادرار هم باسرعت نيست خيلي اهسته مياد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر عکس رنگی مجرای ادراری گرفته اید لطفا در همین بخش بارگذاری و ارسال کنید
    2. تصویر کاربر محمداحمدي شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام متاسفانه ندارمش
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      بدون معاینه و انجام بررسی های لازم ازجمله عکس رنگی مجرا، آزمایشات مربوطه و سونوگرافی سخت بتوان نظری داد و درمانی را پیشنهاد داد ولی اگر داروهای آنتی بیوتیک بی اثر بوده اند ممکن است ریشه عصبی یا حساسیتی داشته باشد و قرص آمی تریپتلین ۳۵ و ستریزین ۱۰ میلی روزی یک عدد برای ۶ ماه شرایط تان را بهتر کند در غیر اینصورت نیاز به انجام بررسی های فوق و ارزیابی مجدد هست.
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امین شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    سلام و درود به اقای دکتر جباری
    اقای دکتر من پسری 19 ساله هستم و کنکور دارم به مدت طولانی میشنم روی صندلی به طوری یکم پاهام به سمت داخل جم میشه به پروستاتم فشار میاره از نشیمن طبی هم استفاده کردم فایده نداشته بعد پروستاتم ، ورم میکنه و شهوتم بالا میره در ضمن من چن بار رابطه جنسی داشتم
    میخواستم ببینم این بیماری درد پروستات بر اثر نشستن طولانی ایجاد شده یا این ک باکتری یا ویروس یا التهاب پروستات ایجاد شده ?
    لطفا راهنمایی کنید تورو خدا یکم سریع جواب بدین از درسو زندگی افتادم بخدا .... اگر لازم به دارو هست دارو بفرمایید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      بیشتر به خاطر نشستن طولانی مدت و نیز شهوت بالایی است که در این سن و سال دارید هست نه به دلیل التهاب یا عفونت پروستات و با اتمام دوره ی کنکور وشروع فعالیت و ورزش برطرف خواهد شد.
  • تصویر کاربر نظر چهارشنبه ۲۵ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    چند ماهی درد سر آلت داشتم رفتم دکتر گفت التهاب پروستا ت داری قرص داد خوب شدم والی در حال حاضر درد کشاله ران وزیر شکم وتیر زدن در سر مثانه
    1. تصویر کاربر نظر چهارشنبه ۲۵ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      جواب نیامد
    2. تصویر کاربر نظر چهارشنبه ۲۵ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      رفتم دکتر گفت احتمالا فتق خفیف دارید
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۵ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر علت درد فتق باشد طبیعی است که بایستی عمل کنید یا اینکه مراعات کنید و کارهای سنگی انجام ندهید ولی امکان دارد علت درد همان التهاب پروستات باشد که در اینصورت نیاز به مصرف مجدد داروست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۸ خرداد ۵ تعداد بازدید: 935 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط