جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر Soha شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    برادر من 29 سال داره جواب پروستاتش 20 شده
    احتمال خطر چقدر هست؟؟؟
    چه اقداماتی باید انجام بدیم؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      اولین کار تکرار آزمایش است غالبا در سن 29 سالگی خطرناک نیست ولی نیاز به درمان و پیگیری دارد
    2. تصویر کاربر Soha شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      با سلام و تشکر
      دکتر ارجمند چندین مرتبه آزمایش با فاصله زمانی تکرار شده و نتیجه همین بوده
      آخرین آزمایش به این شکل بود
      psa 11.3
      free psa 0.8
      mothod ELISA
      پزشک براشون قرص پروستات نوشت و به مدت یک ماه مصرف کرد و بعد این آزمایش رو انجام داد.
      آیا درمان با پزشک اورولوژیست هست یا ما به تخصص دیگری نیاز داریم؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      درمان با متخصص ارولوژيست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۰ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    با سلام . اینجانب در مورخه 94/1/23 عمل رادیکال پروستات انجام داده ام . که به گفته پزشک معالج پروستات در شرف بد خیم شدن بود . و ایشان فرمودند که ایده ال ترین زمان عمل اکنون است . دکتر فرمودند که احتمال بی اختیاری 5 درصد میباشد . اما متاسفانه تا اکنون که حدود 1سال و چهار ماه میگذرد بی اختیاری ادراری هنوز هم باقی است . با توجه باینکه دکتر میگوید عمل جراحی بسیار عالی انجام شده . و اینکه ایا بی اختیاری من خوب میشود یا نه تا کنون پزشک جواب دقیقی نداده اند و فقط دارو تجویز میکنند و سه ماه به سه ماه ویزیت میکنند . ممنون میشوم اگر بفرمائید ایا امیدی به درمان من هست یا نه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۰ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      هیچکس بهتر از پزشک معالج تان نمی تواند به این پرسش پاسخ دهد ولی هر چه از زمان عمل بگذرد احتمال بهبودی کمتر می شود
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    اقای دکتر من مدت 1ماه است که التهاب پروستات گرفتهام وسن من 26 سال است وازمایش ادرار هم به دستور دکتر گرفته ام وازمایش کله هم گرفته ام ودکتر رادیو لوژی به من گفت که مشکل عفونت پروستات داری وپروستاتت بزرگ شده است ومن به پزشک خود که قبلا دارو داده بود مراجعه کردم حال پزشک میگوید باید بیایی من داخل پروستات را با دستگاه ببینم ومن دیگر بدلیل این که هزینه این معاینه راکه 500 هزار تومان هزینه دارد ومن قادر به پرداخت ان نبودم ومقداری دارو گیاهی گرفتم ومیخورم ولی چند ساعت درد ندارم ولی بعد از چند ساعت درد شروع میشود ولی ازقسمت ابگاه داخل شکم درد دارم به نظر شما من چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیصی را مطرح کنم. ولی الزامی به انجام اون کار هم نیست
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید آقای دکتر
    ممنون از پاسخ شما در رایطه با پدرم که بیمار شما هستند.
    از شما ممنون میشم راهنمایی کنید که کدوم برند خارجی و کشور سازنده رو برای تهیه قرص تامسولین 0.4 که نوشته بودید بگیرم بهتر و موثرتر هست؟


    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      ایرانی هاش هم خوبند.برند خارجی هم امنیک مناسب است
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    با سلام جناب آقای دکتر جباری
    مدارک آزمایش پدرم که بیمار شما هستند جهت پروستات به همراه سونوگرافی ایشون رو ضمیمه کردم. پدرم 71 سال هستند و وقتیکه خدمت شما رسیدیم با توجه به جواب آزمایشات خوردن قرص تامسولین 0/4 رو گفتDN تا پدرم بخورن به مدت 3 ماه .
    البته پدرم مشکلی در دفع ادرار یا قطره قطره اومدن ادرار ندارند و لذا نسبت به خوردن قرص هم تمایل ندارند. خواهش میکنم با توجه به آزمایشات ضمیمه شده ما رو راهنمایی نمایید که آیا حتما باید قرصی رو مصرف کنند تامسولین؟
    اگر ضروری هست که حتما مصرف شود قرص خارجی بهتر هست یا داخلی و لطفا برندی که در بازار خوب هست و میشه به محصولاتش اطمینان کرد رو بهم معرفی نمایید.

    ضمنا جواب آزمایش سونوگرافی هم این بود :
    جواب سونوگرافی::
    PROSTATE : 44*44 mm
    45 Gr
    POSTVOIDING RESIDUE : 85 ml




    قبلا از پاسخ و راهنمایی شما تشکر می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۵ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      با توجه به جواب سونو و نتیجه PSA که غیر طبیعی است ایشان نه تنها بهتر است دارو را استفاده کنند بلکه نیاز به تکرار آزمایش PSA هم دارند و در صورتی که همین عدد تکرار شد نیاز به نمونه برداری از ÷روستات هم هست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۳ خرداد ۵ تعداد بازدید: 933 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط