جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    با سلام آقاي دكتر،
    حقيقتا من خارج از ايران ساكن هستم. ١٠ ماه پيش يك رابطه داشتم و بعدش درد در ناحيه انتهايي شكم و بيضه. آنتي بيوتيك مصرف كردم. پس از ١٠ ماه تحت نظر دكترهاي زيادي بودم ولي مشكلم تشخيص داده نشده و عفونت ادراري يا پروستات حدس زده شده. در طول ١٠ ماه آزمايشات زيادي دادم، ادرار و خون بارها و اولتراسوند و مثانه. همه آزمايشات هم منفي. علايم در اين ١٠ ماه خيلي تغيير كرده ولي الان درد در شكم بيضه سوزش ادرار بين بيضه و مقعد و در بالاي ران است. داروهاي مصرفي: Levofloaxin, Smz/tmp, ciprofloxacn,tamsulosin هست كه فقط Smz/Tmp كمك كرد و اونم ٤٠ روز بعد علايم برگشت. لطف زيادي ميكنيد اگه راهنمايي كنيد؟
    1. تصویر کاربر رضا شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      همچنين دكتر از ديگر علايم تكرر ادرار در برخي مواقع است. همچين اگر شب به طرفين بخوابم در همان سمتي كه خوابيدم در بيضه ها يا ران دچار درد ميشوم. سوزش ادرار نيز اكنون در اكثر مواقع موجود است. همچنين اكنون به دستور پزشك مشغول مصرف Ciproxacn، tamsulosin هستم كه با مصرفشون نارحتيم زيادتر شده است.
  • تصویر کاربر مصطفی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 12970 مشاهده پرسش
    با سلام و خداقوت
    1.5ساله ازدواج کردم ماه رمضان قبل حدود 1ماه نزدیکی نداشتیم در اولین نزدیکی پس از آن، منی قهوه ای بود و کمتر از 2 هفته رنگش درست شد. الان از 2تا3 ماه پیش رنگ قهوه ای میاد، بدین صورت که تقریبا نصف منی به رنگ شیری خارج میشود سپس بقیه منی بصورت مایع قهوه ای رنگ خارج می شود. قبلا اینطور میشد ولی پس از مدت کوتاهی برطرف میشد. آیا طبیعی است؟ اگر وارد بدن همسرم شود مشکل زا نخواهد بود؟ تصمیم به بچه دار شدن دارم و می خوام ببینم مشکلی از این نظر بر نطفه و سلامت بچه نخواهد داشت؟
    ضمنا الان پس از حدود ده روز که هر شب دو عدد سیر را می بلعم و نیز چند شب پوره پیاز زیر شکمم ضماد کردم(بنا به دستورات طب اسلامی ایرانی) و فاصله نزدیکی را از 1 هفته به سه تا چهار شب کم کردم رنگ منی قهوه ای کمرنگ شده و میزان قهوه ای بودن هم کمتر شده. با این اوصاف نظر شما چیست؟
    شهرستان ساوه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      آیا طبیعی است؟ ..........................خیر طبیعی نیست
      اگر وارد بدن همسرم شود مشکل زا نخواهد بود؟.................................خیر
      تصمیم به بچه دار شدن دارم و می خوام ببینم مشکلی از این نظر بر نطفه و سلامت بچه نخواهد داشت؟........................بهتره ابتدا اصلاح شود
      در کل در موارد طول کشنده بهتره بررسی و ارزیابی از نظر علت احتمالی بشوید البته همیشه هم نمی توان علت مشخصی برای آن پیدا کرد
  • تصویر کاربر جهانبازی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من دیشب با خوندن ازمایشات پدرم متوجه شدم سرطان پروستات دارند،ایشون 54سال سن دارند psa14 ودرجه بندی گلیسون نوشته ۳+۳=۶دکتر قرص فلو تامید و تامسولوسین داده و گفتن بعد از عید برن شیراز پیش دکتر ،ترو خدا اقای دکتر جواب بدید چه راه درمانی برای ایشون بهتره ؟ایا امیدی هست ؟تا چند سال ؟ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      نگران نباشید شرایط ایشان بد نیست و بایستی جراحی شوند و توصیه به مصرف فلوتامید نمی کنم با جراحی بهبود می یابند
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      این جراحی بهتره 6 تا 8 هفته بعد از نمونه برداری انجام شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    من یه مدت شده بود حجم مایع منیم خیلی کم شده بود فکر میکردم به خاطر استمنا اینترم دیگه حتی به چنند قطره . اون روزی که رنگ ادرارم اون طور بود استمنا داشتم وقتی که ارضا شدم حجم مایع منی به شدت افزایش پیدا کرد شاید 10 یا 15 برابر حالت عادی با اینکه شب قبل استمنا داشتم و حمراه با خون بوده ایا امکان سرطان پرستات وجود دارد ؟ دلیل افزایش به شدت مایع منی چیست ؟ ایا این نشانه ها موجب مشکل دیگر میشود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۳ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      علت این اتفاق را نمی دانم ولی علائم شما ارتباطی با سرطان پروستات ندارد و بعید می دانم باعث بروز مشلی شود با اینحال انجام بررسی های لازم توسط ارولوژیست را به شما توصیه می کنم
    2. تصویر کاربر علی جمعه ۳ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      به دکتر مراجعه کردم دکتر گفت عفونت کیسه بیضه و التیاب پرستات دار ی و دارو داد ولی در مورد افزایش حجم شدید منی چیزی نگفت فقط به شوخی گفت وقط ازدواجته این افزایش حجم یک دفعه ای مشخص نیمیشه برای چیه ؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه علت آن مشخص نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فرزاد سه شنبه ۳۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    سلام من ۲۸سالمه برای روابط جنسی خیلی از ترمادول استفاده کردم میخوام بدونم ایا فشار ادرارم کم شده و پخش میشه هنگامه ادرار از قرص میتونه باشه...یا چیزه دیگس... دو ساله یه روز در میان استفاده یه دونه ...نه سوزش دارم نه هیج دردی هیچی...
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      ترامادول هم می تواند علت آن باشد ولی علل دیگری هم دارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 559 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۱ خرداد ۵ تعداد بازدید: 931 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط