اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر باران چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    همسر من از همون ابتدا زودانزالی داشت حتی زمانی که چندبار تو روز رابطه داشتیم یا بعد از خوردن قرصهای تاخیری باز هم زود انزالی داره واریکوسل خفیف هم داره اما دارو و جراحی لازم نبوده
    چندبار دکتر رفتیم دارو اثر نکرد داروی گیاهی هم اثر نکرده آخرین قرصی که استفاده کرد پاروکستین بود که تیک میزد و مشکل عصبی پیدا کرده بود
    به نطر من مشکل شوهرم حساسیت زیاد پوستشه فقط کرم زایلاپی بد نیست و یکم باعث تاخیر میشه اما بخاطر استفاده از کاندوم و کم شدن میل جنسی شوهرم من خیلی سخت ارضا میشم و ببخشید راضی نیستم آیا چاره ای هست؟؟؟ هر دو 36 سالمون هست دوتا پسر هم داریم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      بجز همین داروها و بیحس کننده ها چاره ی دیگری نیست. ولی اگر شما سخت ارضا می شوید شاید تحریک کلیتوریس قبل از دخول بتونه تا حدی کمک کننده باشد

  • تصویر کاربر وحید جمعه ۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    کمرم خیلی شوله باید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

  • تصویر کاربر رامین جمعه ۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام من ۵۴ سال دارم مجرد هفته ای یک بار نزدیکی دارم ولی زود نعوظ کم میشه و به اصطلاع میخوابه و خیلی زود انزال انجام میشه لطفا راه حلی به اینجانب پیشنهاد نمایید ممنون و سپاسگزار
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.

  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام من برای اولین با هست که میخوام قرص سیلدنافیل که میخوام استفاده کنم ولی داروخانه ۱۰۰ میلیش رو داده میخواستم بپرسم اگه نصفش کنم بهتر نیست واسه شروع؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      به نظر من که یک چهارم کنید بهتر است

  • تصویر کاربر جلیل دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 14012 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من متحلم و زود انزالی دارم طوری که کمتر از 10 ثانیه هست و چند سال که این مشکل را دارم یعنی با یه پیش نوازی از طرف همسرم ارضا میشم بدون انجام دخول، آیا با عمل جراحی نمیشه برای همیشه از دستش خلاص بشم، این تکنیک های stop و ... هیچ تاثیری نداره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

      درمان جراحی ندارد و با این تکنیک استاپ، استارت هم درست نمیشه

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ع سه شنبه ۱۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر می خواستم بپرسم که اگر کسی بیضه هایش خیلی خیلی کوچک باشد میتواند بچه دار شود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      بستگی به نتیجه ی ازمایش اسپرم دارد

  • تصویر کاربر Kian دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخيرآقاى دكتر
    ٢٨ سالمه و نياز جنسى بالايى دارم سوالم اينه كه آيا نداشتن رابطه جنسى به مدت ٢،٣ ماه باعث درد در بيضه ها ميشود ؟؟؟ ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      در برخی افراد بله

  • تصویر کاربر عباس جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    q/سلام دکتر جان... ممنون بابت وبسایت
    عکس بیضه هامو فرستادم بنظرتون سایزش غیرطبیعی نیست؟
    نیاز هست که سونوگرافی بدم ؟ ۲۲ سالمه. تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      طبیعیه نیازی نیست

  • تصویر کاربر نیما دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر،مشکلی دارم در خصوص درد بیضه و اون هم این هستش که اگر در شرایط ایجاد رابطه جنسی قرار بگیرم و در واقع آماده برقراری رابطه باشم ولی این اتفاق نیفته بعد از یکی دوساعت و گاها تا 2 روز دچار بیضه درد میشم که در ابتدا یک مقدار درد زیاد هست ولی رفته رفته درد کم میشه و از بین میره،میخواستم راهنمایی کنید که این درد طبیعیست یا خیر ? ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      در برخی افراد اینحالت رخ می دهد و علتش اسپاسم هست

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر سونوگرافی داپلر بیضه ها را انجام دادم با این جواب بیضه راست به ابعاد mm18*38و بیضه چپ به ابعاد 17*37 mm مشهودند. هر دو بیضه در داخل اسکروتوم ، با سایز و اکوپترن نرمال و بدون توده فضاگیر مشاهده شدند. اپیدیدیم ها حدود و اکوپترن نرمال دارند. علائمی دال بر هیدروسل و واریکوسل significant مشاهده نشد. حداکثر دیامتر وریدهای شبکه پمپی فرم پس از انجام مانوروالسالوا و در حالت ایستاده در سمت چپ ۱.۸mmو در سمت راست ۱.۵mm اندازه گیری شد. ضخامت پوست نرمال می‌باشد. در بررسی کالر داپلر Back flow خون در عروق وریدی دیده نشد. فلو در شریان‌های بیضه و پرفیوژن پارانشیم بیضه ها طبیعی می باشد. میخواستم ببینم با این سونوگرافی نظر شما چه میباشد ممنون از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      طبیعی است

درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط