اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر آرمین دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 38748 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من مجردم و مدت کمی بود ک احساس درد در ناحیه زیر شکم سمت چپ و بیضه سمت چپ داشتم و ادرار هم به صورت دوشاخه بود ولی در حالت ایستاده این مشکل خیلی کم خودشو نشون میده و به دکتر عمومی مراجعه کردم.آزمایش عفونت ادرار و سونوگرافی از مثانه و کلیه دادم و مشکلی نبود ولی مشکل دو شاخه شدن ادرار هنوزم هم هست ولی ادرارم کم فشار نیست.به نظرتون تنگی مجرای ادرار دارم و نیاز به سیستوسکپی هست؟! دکتر بهم مگفت ممکن در آینده برای بچه دار شدن به مشکل بر بخورم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام

      اگر فشار ادرار خوبه بعیده میدونم تنگی ادرار داشته باشید و ربطی هم به بچه دار شدن در آینده ندارد.

    2. تصویر کاربر آرمین دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      دلیل دوشاخه شدن ادرار چیه؟ با اینکه عفونتی هم در آزمایش نشون داده نشده؟! وقتی ک مثانه کاملا پر است و تخلیه با فشار انجام میشه دوشاخه شدن ادرار بیشتر خودشو نشون میده.به نظرتون سیستوسکپی انجام بدم.استرس و فشار عصبی تأثیری رو این مورد داره؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      یکی از علل این حالت استرس و وسواس و باز نشدن کامل دریچه خروجی مثانه هست گرچه تنگی هم میتونه از عللش باش ولی در تنگی غالبا یه پیش زمینه ای و یک علتی وجود دارد که در شما نیست . برای اینکه خیال تان راحت شود ایرادی نداره سیستوسکوپی کنید.

    4. تصویر کاربر آرمین دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      اگه پروستات دچار عفونت یا بزرگی شده باشه تو آزمایش ادرار نشون میده عفونتو؟! به نظرتون لازم از پروستات سنوگرافی کنم چون یک دکتر دیگه رفتم گفت احتمال داره پروستات عفونت کرده باشه و قرص تاوانکس و لِووفلوکساسین بهم داد. اگه دو شاخه شدن ادرار مشکلی جدی برام ایجاد نمیکنه من نمیخوام بهش اهمیتی بدم.من هیچ دردی یا ورمی در قسمت پروستات احساس نمیکنم.عکسی هم ک براتون از بیضه فرستادم چیز مشکوکی مثه باریکوسل و... نشون نمیده درسته؟!ممنون ک زود جواب میدین خدا خیرتون بده ببخشید ک سوالاتم زیاد بود.امیدوارم همیشه تو زندگیتون خیر و برکت باشه
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      اگه پروستات دچار عفونت یا بزرگی شده باشه تو آزمایش ادرار نشون میده عفونتو؟!............................نه همیشه گاه اوقات
      به نظرتون لازم از پروستات سنوگرافی کنم چون یک دکتر دیگه رفتم گفت احتمال داره پروستات عفونت کرده باشه و قرص تاوانکس و لِووفلوکساسین بهم داد. ...................احتیاطا بهتره انجام دهید.
      اگه دو شاخه شدن ادرار مشکلی جدی برام ایجاد نمیکنه من نمیخوام بهش اهمیتی بدم...........................اگر فشار ادرار نرماله اهمیتی ندارد
      من هیچ دردی یا ورمی در قسمت پروستات احساس نمیکنم.عکسی هم ک براتون از بیضه فرستادم چیز مشکوکی مثه باریکوسل و... نشون نمیده درسته؟...............خیر

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر S یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 669 مشاهده پرسش
    با سلام
    احتراما به استحضار میرساند که ۲ روز پیش مشکل در ادرار پیدا کردم و بصورت قطره قطره تخلیه ادرار داشتم و از امروز صبح که از خواب بیدار شدم لکه های خون در ادرار مشاهده کردم و کماکان بصورت قطره قطره و با لخته خون مشاهده میکنم .
    امروز به دکتر عمومی مراجعه کزدم و قرص phenazomex 100 و دی سیلکومین ۱۰ برای من تجویز کرد و اب زیادی خو ردم به توصیه پزشک و در حال حاظر خونریزی ندارم و ادرار بطور طبیعی تخلیه میگردد .
    اینجانب خانم متاهل و ۴۵ سال سن دارم .
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام

      احتمالا یا سنگ هست یا عفونت ادراری لذا بهتره آزایش ادرار و سونوگرافی از کلیه و مثانه و پروستات انجام دهید

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 695 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بنده 6 ماه قبل دچار سنگ کلیه شدم برطرف شد و از اون موقع تا حالا خیلی آب میخورم روزی 12 لیوان و شبه ها قبل خواب
    دو هفته قبل بعد از یک پیاده روی در ادرارم خون بدون درد و سوزش دیدم و فردا صبحش حس کردم که هنگام ادرار یه چیزی خارج شد.
    این هفته هم یک شب وسطای شب که بیدار شدم دیدم یه مایعی که مثل اب بود یعنی غلظت و بو نداشت حدود دو قطره از مجرای ادرار خارج شده بود.
    دلیلش چی میتونه باشه بعضی اوقات یه دردی رو هم در اطراف شکم یا انتهای شکم حس میکنم.
    ایا سرطان های کلیه و مثانه هم اینطوریه فکرمو درگیر کرده این.
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      این ها علائم سرطان نیستند بویژه که دفع سنگ داشته اید با اینحال توصیه می کنم از بابت اینکه ببینیم باز هم سنگ دارید یا خیر مجدد سونوگرافی از سیستم ادراری انجام دهید.

  • تصویر کاربر ابوذر جمعه ۲ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 704 مشاهده پرسش
    من ده ساله که تکرر ادرار دارم ویه بار هم امپول بوتاکس زدم سری اخر دیگه ادرارم خیلی باریک و با درد میومد و عکس گرفتم از مجاری ادرارم و دکتر تشخیص دادن تنگی مجرا هستش و قرص سلکوکسیب 200 بهم دادن اقای دکتر چیکار کنم باید عمل کنم و اگه عمل کنم امکان برگشت وجود داره در کل تنگی مجرا خوب میشه ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      برای تشخیص تنگی مجرا بایستی عکس RUG بگیرید این عکس قابل قضاوت نیست

    2. تصویر کاربر ابوذر جمعه ۲ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      <p>اقای دکتر جان والا دکتر یا پروفسور ......عکس vcug رو برا من نوشتن و رو این تشخیص دادن البته همین عکس رو پیش دکتر متخصص .......... بوشهر بردم گفتن تنگی طولانی هستش که باید حتما عمل بشه اونم با لیزر</p>
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      از روی این کس نمیشه قضاوتی داشت 

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1162 مشاهده پرسش
    چند وقتی است پس از خروج از دستشویی احساس می کنم هنوز ادرار در مجاری وجود دارد و حتی حس خارج شدن در حین نشستن یا راه رفتن را دارم . 43 ساله و متاهل هستم . مشکل چیست؟ با سپاس و احترام
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      احتمال دارد که ادرار در مجرا بماند بهتره استبرا کنید. استبراء عمل مستحبي است كه مردها بعد از بيرون آمدن ادرار انجام مي ‏دهند تا اطمينان پيدا كنند ادرار در مجرا نمانده است بدینصورت که بعد از پایان یافتن ادرار ، سه مرتبه با انگشت ميانه دست چپ از حد فاصل مقعد تا بيخ آلت كشيده و بعد انگشت شست را روي آلت و انگشت پهلوي شست را زير آن گذاشته و سه مرتبه تا ختنه‏ گاه بكشند و پس از آن سه مرتبه سر آلت را فشار دهند

    2. تصویر کاربر سعید شنبه ۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      این کار را هم انجام می دهم.ولی کماکان مشکل وجود دارد.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      پس بهتره سونوگرافی از کلیه و مثانه و پروستات و نیز آزمایش ادرار و خون انجام دهید شاید پروستات دچار مشکل شده باشد.

    4. تصویر کاربر سعید شنبه ۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      ممنون از شما . ایام به کامتان باد .
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلامت باشید

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید..چند وقتی هست که اندازه ی بیضه ها و دوام اونها تغییر میکنه.و میل جنسی هم کاهش پیدا کرده...دلیلش چيه?.و آیا ممکنه که به دلایل هورمونی باشه?
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیص یا درمانی را مطرح کنم. توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک ارولوژیست مراجعه کنید.

  • تصویر کاربر ars شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید
    بنده۳۳سال دارم وتاکنون بچه نداشته ام ۴سال است ازدواج کردم آیا به جراحی واریکوسل میتوانم بچه دارشوم یابعدا عوارض وعقیمی ندارد؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر فرشید جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    با سلام‌ بنده ۳۳ ساله مجرد هستم بعد از فعالیت شدید در باشگاه دچار درد مبهم البته خفیف از ناحیه کشاله و بیضه شدم که زمان نشستن و خم شدن بیشتر میشد حالت خواب دردی ندارم، در سونوگرافی قطر ورید در حالت ایستاده ۳.۵ میلیمتر مشخص شد، و به شکل بالینی قابل مشاهده یا لمس نیست، آیا شما عمل جراحی را در شرایط فعلی پیشنهاد میکنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    با عرض پوزش یک سوالی دارم اگر جواب بدین و منو از سردرگمی در بیارین ممنون میشم
    من و همسرم نزدیک به یکساله اقدام به بچه دار شدن کردیم بعد از حدود 6 تا 7 ماه همسر بنده حامله شدن بعد از چند هفته متوجه شدیم باداری پوچ هست بعدش اقدام به کورتاژ کردیم دوباره اقدام به بچه دار شدن کردیم هنوز بعد 4 ماه هنوز همسرم باردار نشدن . پیش یک دکتر ارولوژیست رفتم برام آزمایش اسپرم و سونوگرافی داپلر نوشتن که تو سونوگرافی مشخص شد واریکوسل گرید 1 سمت راست و گرید 2 سمت چپ دارم. آزمایش اسپرم رو هم براتون لینک می کنم . حالا دکتر میگه چون تحرک اسپرمت کمه باید عمل کنی اگر ممکنه راهنمایی کنید ایا احتیاج به عمل داره یا با دارو برطرف میشه ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر مزدک چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    سلام
    من 22 سالمه و از کودکی بیضه ها و آلت کوچکی داشتم. من دارای سینه های بزرگ هستم و عضلات بدنم شل و نرم هستند همچنین دچار اختلال نعوذ و افسردگی خفیف هم هستم. از اونجایی که هر روز این اوضاع بدتر میشه و من امکان مالی درمان ندارم، چه مواد غذایی میتونه به من کمک کنه؟ با این حدسم که کمبود تستسترون دارم. و این کمبود از دوران جنینیم بوده چون منو دختر تشخیص داده بودند ولی وقتی به دنیا اومدم همه از پسر بودنم شوکه شده بودند.
    خواب زیاد، ریزش مو و تپش قلب هم در من هست.
    همه اینارو گفتم چون به نظرم ناشی از کمبود تستوسترونه.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام

      به نظر من بایستی ابتدا معاینه و بررسی شوید. در بیمارستان های دولتی هزینه ها حداقلی است. اینگونه کمکی به شما ممکن نیست

درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط