اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر مصطفی یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر جباری
    پدر من 70 سال سن دارن و بیش از 10 ساله از تنگی مجرای ادرار رنج میبرن .. حدود 10 سال پیش قسمتی از پروستاتشون برداشته شد .. و تا حالا بیش از 10 بار تحت عمل بسته قرار گرفتن .. تا قبل از الان تقریبا سالی یک دفعه عمل میکردن و مجراشون رو باز میکردن اما سری قبل 6 ماه بعد عمل دوباره مجراشون بسته شد و باز عمل کردیم و الان که 3 ماه از اخرین عملشون گذشته دوباره مشکلشون برگشت .. دکتر مربوطه که دکتر مسلمی هستن کامل به وضعیتشون آگاهن و من باهاشون در مورد عمل باز مشورت کردم که گفتن چون انسداد از قسمت بالا و از سمت مثانه میباشد امکان عمل نیست .. ایشون میگن باید دوباره همون عمل باز کردن مجرا انجام بشه و بعد عمل هر روز سوند براشون بزاریم و بیرون بیاریم تا مجراشون باز بمونه ... واقعا داریم ازین مشکل رنج زیادی میبریم آقای دکتر .. خواستم ببینم واقعا برای حل این مشکل هیچ راه حلی نیست؟ واقعا ممنونم از این سایت خوبتون .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر Sahar دوشنبه ۱۹ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    Salam dr Jan
    Man ye 2haftei hast dakhele vaghanam ye chize goshti manand hast k aslan dard va kharesh nadaram asln shabihe zigil va tabkhal nist man kheili negaran
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      من ضایعه ی عیر طبیعی نمی بینم
    2. تصویر کاربر Sahar دوشنبه ۱۹ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      Yani hich bimari man nadaram?yani adie ?
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۹ آذر ۹۷( 7 سال پیش)

      در عکس همه چیز عادی است

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر پسرم ۴سال و ۶ ماهشه ما دو سال بود شک میکردیم که قطر ادرارش خیلی کم بود بیشتر از ۵ دقیقه ادرار کردنش میکشید این قضیه رو پارسال به دکتر متخصص اطفال گفتیم سونوگرافی نوشت که گفتش سالم و هیچ مشکلی نداره ولی
    امروز با دکتر فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری کودکان در میان گذاشتیم ایشان هم بدون عکس یا سونو میل انداخت و الان موقع ادرار از آلت تناسلیش مقداری خون میاد و ما نگرانیم و دستور دادن هفته بعد دوباره برای انداختن میل خدمتشان ببریم بنظر شما ما چکار کنیم با توجه به اینکه در فرمایشات شما لازم به عکس رنگی بوده و جراحی بهترین راه حل
    ممنون میشیم اگه راهنمایی کنید نگرانیم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    با درود و احترام
    حدودا چند سالی هست کلاهک مجار ادار داری حساسیت و قرمزی و بعضی مواقع زخم میشود میخواسم دلیلش و بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      این ها نوعی اگزما و آلرژی پوستی است
      شب ها بمدت ۲ تا ۳ هفته پماد هیدروکورتیزون بزنید و از شامپو بچه برای شستن تناسلی در حمام استفاده کنید و بعد از استحمام لوسیون بدن بچه روی ناحیه تناسلی بزنید
    2. تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      با تشکر از پاسختون فردا وقت ویزیت دارم حضورن خدمت میرسم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      درخدمتم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر A شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    با سلام پسربچه 5 ساله ای دارم که در بعضی از مواقع موقع دفع ادرار خود _ ادرار بصورت کج خارج میشود لازم به توضیح است که این بچه ادرار خود را زیاد نگه میدارد و در لحظه آخر به دستشویی می رود خواهشمند است در مورد این که ایشان مشکل خاصی دارد و یا دچار تنگی مجاری ادرار هستش ما را راهنمایی بفرمایید . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیصی را مطرح کنم. بهتره توسط ارولوژیست معاینه شوند .

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۵ تعداد بازدید: 923 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط