اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر علي دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    روي التم لكه هاي برص هست لطفا درصورت ممكن اگه راه درمان داره بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      متاسفانه هنوز درمان قطعی برای برص وجود ندارد بویژه برای موارد شدید همچون شرایط شما . با اینحال می توانید با متخصص پوست نیز مشورت کنید.
  • تصویر کاربر مهسا شنبه ۱۸ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    همسر من حدود دوساله که نمیتونه ادرارشو به طور کامل تخلیه کنه سنوگرافی نشون داد که هر بار فقط 25درصد ادرارشو میتونه تخلیه کنه
    بارها رفتیم دکتر ازمایش داده سنوگرافی کرده نوار مثانه گرفته انواع و اقسام داروهارو خورده ولی هیچ کس متوجه نشده مشکلش چیه
    این بیماری خیلی خیلی براش ازاردهنده شده و تقریبا فعالیت هاشو مختل کرده
    واقعا از همه جا نا امید و خسته شدیم خواهش میکنم کمکمون کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۸ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      عکس رنگی مجرا که کیفیت خوبی ندارد امکانش هست نتیجه نوار مثانه را هم بفرستید؟ و به سوالات زیر در مورد همسرتان پاسخ دقیق بدهید؟
      سن؟
      سابقه دیابت، دیسک کمر، جراحی کمر؟
      سابقه ی مصرف دارو؟
      برای این مشکلش دقیقا چه داروهایی تجویز شده است؟
      چه میزان داروها موثر بوده اند؟
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۸ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. الان من نزدیک به 6 سال هستش که وقتی ادرار می کنم اگر راه بروم و با پاهامو موقع دراز کشیدن به هم نزدیک کنم چند قطره ادرار ازم خارج میشه که این قضیه دیگه واقعا کلافم کرده. از دکتری پرسیدم گفت موقع ادرار قطع و وصل کن ولی باز هم تأثیری نداشت. بعضی ها میگن سرطان پروستات هستش. ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۸ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      این علائم ربطی به سرطان پروستات ندارد. علل متعددی می تواند داشته باشد مثل ضعف در دریچه ی خروجی مثانه و دیورتیکول مجرا (اتساع بخشی از مجرای ادراری که ادرار در آن جمع می شود).
      توصیه می کنم استبراء کنید و ورزش دراز - نشست انجام دهید و اگر این کار ها را مداوم انجام دادید و بعد از ۳ ماه بهبودی نداشتید بایستی عکس رنگس از مجرای ادراری بگیرید.
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید. من 19 سالمه
    دو روز پیش نعوظ های شدید و طولانی داشتم البته جنسی بود فکر کنم. از صبح تا شب هر نیم ساعت حدود ده دقیقه تا ربع ساعت با کمترین تحریک بلند می شد بعدش هم میخوابید ولی تا شب ادامه داشت. متاسفانه خودارضایی کردم بعدش به کلاهک آلتم نگاه کردم دیدم انگار پوستش کش اومده از بس که زیاد باد شده.
    از اون موقع هر وقت نعوظ دارم بعدش کلاهک آلتم درد می گیره البته درد خفیفی توی تنه آلت و زیر بیضه هم دارم. سوالم اینه که این درد برای همون نعوظ های مکرره و برطرف میشه یا اینکه مسئله جدیه؟ آیا این ربطی به پریاپیسم داره؟ البته آلتم از خون خالی میشد اینجور نبود که خون محبوس بشه و الان هم وضعیت نعوذی خوبی دارم فقط درد میگیره.
    ممنون میشم پاسخ بدید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      بله همان دلیل هست و گذراست و برطرف خواهد شد فقط سعی کن مدتی کمتر تحریک شوید.
      ربطی به پریاپیسم ندارد
  • تصویر کاربر حسن جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1203 مشاهده پرسش
    سلام و عرض تبریک سال نو و تشکر از راهنمایی شما
    برای در مان سندرم کالمن که قبلا تستوسترون 250 استفاده میکردم برای باروری به دکتر مراجعه کردم که پس از معاینه گفتند بیضه ها خیلی کوچک است و احتمال باروری را باتوجه به سن 41 سال ضعیف دانستند با این حال آمپول hcgبرای یک ماه ونیم و پس از ان hcg +hmg را تجویز نمودند و اکنون استفاده میکنم به نظر شما وضعیت بیضه کوچک مانع باروری حتی به کمک ivf است؟ قبلا متخصص غدد گفته بود درمان شما قبل از ازدواج با تستوسترون است و زمان ازدواج درمان دیگری دارد والان که hcg مصرف میکنم گاهی سردرد دارم و اندکی هم درد کشاله ران راست و کیسه بیضه ها هم شل شده و بیضه کمی پایین آمده در طول 15 روز شروع درمان
    خواهش میکنم کمی درخصوص درمان راهنماییم کنید .
    آیا وجود اندام تناسلی سالم (کوچکتر از اندازه نرمال) نشان از این دارد که در دوران جنینی بیضه وظیفه خود را به درستی انجام داده و سلول زایا وجود دارد.؟ آیا سلول های زایا به دلیل نبود lh +fshبه مرور از بین میروند. و به دلیل نقص هیپوتالاموس احتمالا بیضه از هور مون های مادر استفاده و اندام تناسلی را میسازد. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      بحث های شما بیشتر تئوری و مناسب مجامع علمی در خصوص این بیماری است. بطور کلی هر چه بیضه کوچک تر باشد توان باروی آن هم کمتر است ولی با همین درمانی که شروع کردید احتمال باروری هست گرچه این احتمال بالانیست ولی ارزش امتحان کردن دارد گرچه به نظر من بهتر است دوره ی HCG بیشتر از یک و نیم ماه باشد ولی شما بهتر است تحت نظر پزشک معالج تان باشید.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱ خرداد ۵ تعداد بازدید: 925 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط