اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر محمود شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    اقای دکتر جباری در پاسخی که جنابعالی سلام اقای جباری در پاسخ سوال قبلی که جنابعالی فرمودین باید عمل باز بشم بنده چند سوال بسیار مهم دارم...1.من اقای دکتر مجردم میخوام ازدواج کنم عمل باز برای مسایل جنسی چند درصد ضرر داره ایا شما مریضای مجرد رو عمل کردین که در ازدواج مشکل نداشته باشن خواهشن اینو دقیق جواب بدین2.عمل باز که شما برای بقیه انجام دادین چند درصد امکان عودش هست3.واین استنت گذاری چطوریه به نظرتون ازلحاظ تاثیر پذیری...ببخشید طولانی شد سوالم واقعا خیلی ناراحت وافسرده ام میخوام مطمئن بشم....‌???
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      1.من اقای دکتر مجردم میخوام ازدواج کنم عمل باز برای مسایل جنسی چند درصد ضرر داره ایا شما مریضای مجرد رو عمل کردین که در ازدواج مشکل نداشته باشن خواهشن اینو دقیق جواب بدین....................برای شما احتمال اختلال جنسی خیلی ضعیف هست و در حد ۲ تا ۳۵ هست البته بشرطی که در عکس جدیدی که می گیرید محل تنگی همین جا باشد و گسترش پیدا نکرده باشد. من برای افراد مجردی که قصد ازدواج داشتند انجام دادم و ازدواج هم کردند و مشکلی نداشتند
      2.عمل باز که شما برای بقیه انجام دادین چند درصد امکان عودش هست........................تا الان عود نداشتم ولی در کل احتمال بروز عود زیر ۵% هست
      3.واین استنت گذاری چطوریه به نظرتون ازلحاظ تاثیر پذیری..........................برای شما موافق نیستم چون گذراست و شانس درمان باز را در اینده کمتر می کند
  • تصویر کاربر محمودزیبایی جمعه ۸ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده 26سالمه ازمشهد... چند سال مشکل ادراری داشتم از سوزش و قطره قطره امدن بعد دکترم ازمایش داد گفت تنگی داری و سیستوسکوپی انجام شد گفت تنگیت شدید بوده دوهفته سوند گذاشت بعد که سوندو کشید گفت بیا مطب تا ازسوند های فلزی سرپایی استفاده کند هردو یا سه ماه رفتم ولی اخرسر 5ماه نرفتم دوباره عود کرده ودوباره سیتوسکوپی انجام دادم حالا دکتر میگه بعد که سوندو کشیدم باید خودت سوند بزنی تا عود نکنه.......حالا سوالم اینه اگه خودم سوند بزنم بهتره یا برم مطب بهتره ...اگه خودم بزنم خطرناک نیست.... خواهشن بگین چیکار کنم خسته شدم واقعا من قبلن سابقه بیماری خاصی همدنداشتم باتنگی چیکار کنم اخه گفتن جراحی باز برای تو که مجردی خطرناکه جدید ترین عکس رنگی مجرامم براتون میفرستم ...
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۸ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      به نظر من شما با جراحی باز می توانید این مشکل را بصورت دائم برطرف کنید و سوند زدن در دراز مدت فقط شرایط شما را تشدید می کند و راه حل دائمی و اصولی نیست چون شدت تنگی در عکس خیلی زیاد هست.
  • تصویر کاربر Artman جمعه ۸ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 708 مشاهده پرسش
    درود
    ۲۷ ساله هستم و مدت بسیار طولانی ۱ روز در میان خود ارضایی یا رابطه جنسی دارم , نزدیکه ۲ هفته میشه که هیچ کدام رو انجام ندادم و هنگام ادرار اول کمی مایه سفید رنگ خارج میشه و بعد با کمی زور زدن ادرار و وقتی که قبل از ادرار این مایه سفید رنگ خارج میشه ادرار همراه با سوزش هست, چند بار هم داشتم کار های روز مره رو انجام میدادم که به طور خیلی ناگهانی احساس کردم که مجاریم پر شده (فقط قسمت آلت تناسلی نه مثانه)و باید ادرار کنم در صورتی که فشاری روی مثانه احساس نمیکردم با این حال سعی کردم که کمی زور بزنم ولی فقط چند قطره ادرار و حسی که انگار یه چیزی توی مجاری ادرارم گیر کرده .

    ۱۰ سال هم میشه که در انتهای ادرارم قطره قطره و با تاخیر تمام میشه ودر انتها باید چند بار زور بزنم و تا قطره قطره کاملا احساس تخلیه بکنم

    ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.

    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۸ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      من توصیه می کنم سونوگرافی از کلیه ها و مثانه و پروستات و باقیمانده ادرار انجام دهید و آزمایش کشت و کامل ادرار انجام دهید.
      مایع سفید رنگ عفونت و بیماری محسوب نمی شود و نگران کننده نیست
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۵ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    زمان دستشویی رفتن به صورت خیلی سریع ادرار تخلیه شده اما پس از سپری شدن چند دقیقه مجددا 10 قطره ادرارخارج می شود و تا زمانی که نشسته باشم این موضوع تکرار می شود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۵ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر حامد دوشنبه ۴ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام، من 29 سن دارم. بعد از یه بار سکس احساس کردم بین مقعد و بیضه‌ها یه چیزی ایجاد شد و بزرگ. یه چند روزی هن تکرار ادار داشتم. رفتن دکتر و برام سونوگرافی پروستات نوشت. سوتو رو دادم نتیجه این شد:
    ضخامت جدار مثانه طبیعی است. ضایع اینترالومینال مشهود نیست.
    پروستات به حجم تقریبی 30 cc بزرگتر از حد طبیعی است.
    Pvr به حجم تقریبی 16 cc رویت شد.
    در ضمن قبل از سونو اینقد آب خوردم که چندین بار ادرار زیادی داشتم. الان خداروشکر به هیج وجه تکرار ادرار ندارم اما اون حس بزروی پروستات ذارن. دمتر گفت جیز خاصی نیست. آیا این التهاب عست بزروی هست، 30 سی سی خیلی زیاده؟ درد ندارم ولی احساس بزرگ بودنش اذیت میکنه. من مجردم ولی هوب رابطه دارم آیا بعدا برام مشکلی ایحاد میشه؟ آیا لازم هست دارویی مصرف کنم؟ عکس سونو ام هست. دکتر سونو رو دید و گفت سالمی. دارو نداد. شما چی پیشنهاد میکنید. ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ دی ۹۶( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱ خرداد ۵ تعداد بازدید: 925 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط