جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر امید یکشنبه ۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 624 مشاهده پرسش
    سلام من میخاستم عمل یورتوپلاستی انجام بدم ک از گرافت دهانم پیوند میزنن برا ترمیم مجرا این عمل یه مرحله است؟ یعنی تو همین عمل گرافت میگیرن و محل ادرارو میارن رو آلت یا چند مرحله داره؟این شرح عمل بنظرتون چی نشون میده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      شرح عمل تار و نامفهوم هست ولی در برخی موارد در یک مرحله و در برخی موارد اجبارا در ۲ مرحله انجام می شود.
  • تصویر کاربر شاهرخ یکشنبه ۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام 8 ماهه که سوزش مجرای ادار دارم. عکس از مجرا گفته تنگی خیلی کمی داری. دکتر علی رازی در تهران گفته باید با لیزر تنگی رو باز کنی شاید خوب بشی شاید نه. چه کنم. عمل را انجام بدهم یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      اگر تنگی دارید انجام دهید
  • تصویر کاربر صادق شنبه ۲ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز جوانی 17 ساله هستم که حدود 20 روز پیش در خواب ارضا شدم اما چون روبه شکم خوابیده بودم منی کامل خارج نشد و یک سوزش توی التم حس کردم بعضی وقت ها تو خواب ایجوری میشدم اما بعدش مشکلی نبود .ایدفعه بعد از یک ربع توی بیضه هام احساس درد میکردم . بعضی وقت ها خوبم اما بعضی وقت ها خیلی دردم شدیده بعضی وقت ها هم توی بیضم یه سوزشی کنی میگره و بعد از مالوندن و تغیر جا از بین میره یه 10 روزی هم هست سوزش کمی موقع ادرار دارم چند بار خود ارضایی کردم احساس میکنم بد ترش میکنه. پیش دکتر رفتم ازمایش نوشت گفت تو ادرار گلبول سفید هست برام دیفلو فناک نوشته گفت صبح ها و شب ها بخورم ابمپول دگزا متازون هم نوشت گفت هفته ای یکی بزن .میخواستم ببینم چکار کنم دارو هارو ادامه بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      ایرادی نداره داروها رو مصرف کنید احتمالا با همین داروها مشکل تان برطرف می شود
  • تصویر کاربر ابوذر جمعه ۱ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    پنج سال هست الت تناسلیم نعوظ کامل پیدانمیکند. مقدار منی خارج شده هم کم شده.امکان اومدن به تهران هم ندارم.آزمایش گلبول قرمز دادم روانشناس رفتم سونوگرافی میگن مشکل نداری.توروخدا کمکم کنید.چه آزمایش هایی انجام بدم بفهمم مشکلم ازچیه.زندگیم داره نابود میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      ازمايشات هورموني جنسي وتيروييدي و قند و چربي انجام دهيد و يونوي رنگي از رگ هاي الت انجام دهيد.
  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۲ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    باسلام.32 ساله هستم.3 ماه هست علایم عفونت مجرا دارم.ترشحات سفید ولی اغلب بیرنگ که لباس زیر رو مرطوب میکنه.در آزمایش عفونت نشون داده نشده.اما علایم بیسار به عفونت میخورن.هماچوری 1 پلاس.مخاط many.در سونوگرافی کلیه مثانه و پروستات مشکلی ندارند.به آنتی بیوتیک ها جواب مناسب داده نمیشه.سفکسیم.سفالکسین.سیپرو و هم اکنون شبی یک عدد نیترو فروانتویین.چند روز قبل هم اسپکتینومایسین تزریق کردم که موقتا علایم رو تخفیف داد.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      به نظر من از ترشحات کشت بدهی و اگر کشت منفی باشد نیازی به درمان با آنتی بیوتیک نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۰ خرداد ۵ تعداد بازدید: 930 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط