جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر ايوب دوشنبه ۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دكتر عزيز من يك دفعه احساس سفتي بيضيه كردم و به دكتر مراجعه كردم همون روز دكتر منو فرستاد بيمارستان واسه بستري فردايه اون روز دكتر من و عمل كرد و بيضيه مورد نظر و خارج كرد از بدنم بيضيه چپم قبلش ازم سنو گرافي از شكم و اطراف شكمم گرفت كه سالم بودم ازمايش خون دادم كه خوب بود حال من هيفده روزه عمل شدم هنوز جواب پاتو لوژيم نيومده ولي خيلي نگرانم دكتر منو راهنمايي كن لطفا مشكل من به كلي حل شده يا ادامه داره كلا اين مشكل به كجا ختم ميشه با تشكر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      به جواب پاتولوژی بستگی دارد
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر، 29 سالمه من وقتی با جنس مخالف صحبت میکنم حتی اگه درباره سکسم نباشه ابی ازمن خارج میشه ، میخواستم ببینم مشکلی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      خیر اینحالت کاملا طبیعی است
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقایدکتر.طاعاتتون قبول دوسوال از خدمت جنابعالی داشتم
    بنده یک مدتی حس میکنم بیضه هام خیلی تکون میخورن رفتم پزشک گفت واریکوسل نداری. سونو کردم نوشته بود واریکوسل ساب کلینیکال. پزشک بهم میگه برو ر.انپزشک. ایا واریکوسل ساب کلینیکال معالجه نمیخاد؟
    2. ایا مصرف طولانی مدت ویتامین ای زاویت چهارصد برای بهبود مورفولوزی اسپرم مضر است؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      ایا واریکوسل ساب کلینیکال معالجه نمیخاد؟.......................خیر
      2. ایا مصرف طولانی مدت ویتامین ای زاویت چهارصد برای بهبود مورفولوزی اسپرم مضر است؟.............................نیازی نیست مگر زمتنی که در حال اقدام به بچه دار شدن باشید
  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر این جملات تو آزمایش بچم بودن که تو راهه اگه لطف کنید نظرتون رو بگید
    Bilateral Pyelectasis is noted.
    AP diameters of both renal pelvises are 5mm
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۷ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      فعلا فقط با سونو نیاز به پیگیری است
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من جوان25 سالم ک یک ساله ازدواج کردم ولی از همون روز اول تا حالا درگیر زودانزالی شدیدم.بطوری ک کمتراز،ده ثانیه ارضا میشم.چندبار رفتم اورولوژیست تست گرفت گفت هیچی نیست.رفتم غدد بعداز آزمایشات گفت هیچی نیست.رفتم پیش دکتر کاملی ی دوره مصرف سیتالاپروم داد.برای سه ماه.باز خوب نشد.دوباره اسنترا50 داد باز همونطور.الان چندوقتیه ک دچار بی اختیاریه ادار شدم.بطوری ک همش مجبورم جلوی خودمو بگیرم ک ادرار ازم بیرون نریزه این اتفاق از چهار پنج ماه پیش ک من دستمو با ی چاقو بریدم و نتونستم ب دکتر مراجعه کنم برای تزریق پنسیلین اینطوری شدت گرفته.میترسم پروستاتم عفونت کرده باشه.چندروز پیش سونو دادم گفت پروستاتت در حد25 هستش و باقی مانده توی مثانه 5 میلی هستش.
    ی موضوع هم هست ک من چندماهیه صبح ک بلندمیشم اروکشن ندارم.این خیلی اذیت کنندس. و از طرفی زود زوداروکشنمو از دست میدم موقع سکس و ارضا میشم.
    چندبار تست قند دادم.کمترین حالت90 و بیشترین102 بود
    من مینور هم هستم.
    ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      بیشتر مشلات شما جنبه ی روانی دارد و توصیه می کنم تحت نظر متخصص اعصاب و روان باشید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۹ خرداد ۵ تعداد بازدید: 937 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط