جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    با سلام
    من مدتی هست که احساس میکنم که لوله هلی بیضه ام (چپ) بیشتر شده و زیر آلتم کمی سیاه شده . من 19 سالمه و جرا نگرانم و به خانه هم نمی تونم بگم . اگه بشه من رو راهنمایی کنین و اگه آزمایشی هم هست هزینشو بگین . جدا ممنون میشم .
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بهترین کار معاینه توسط ارولوزیست است
  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید.
    من چند ساله که بیضه ام ورم کرده .که مشخص شده هیدروسل دو طرفه داشتم.که بیضه سمت راستم خیلی ورم کرده بود.و بیضه سمت چپم اصلا ورم نکرده بود.و مشخص نبود.الان یک هفته هست که عمل جراحی انحام داده ام. ولی باز هم بیضه سمت راستم هنوز یک مقداری ورم دارد.
    ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بتدریج بهتر می شود
  • تصویر کاربر مرتضی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید برای درمان کیست اپیدرمویید از چه انتی بیوتیکی باید استفاده کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      نیازی به مصرف آنتی بیوتیک برای کیست اپیدرموئید نیست مگر آنکه عفونت کرده باشد
  • تصویر کاربر دینا دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    اقای دکتر با عرض سلام .من و شوهرم حدود 8سال است ازدواج کرده ایم و همسر من از اغاز تمایل به رابطه جنسی نداشته و ندارد ،چه در ایران و چه در خارج کشور مراجعه به پزشک مربوطه کرده ولیکن هیچ وقت نتیجه نگرفته ایم.شوهرم از لحاظ جسمی کاملا سالم اما نسبت به هیچ جس مخالفی تمایلات سکس ندارد،لطفا اگر لطف بفرماید و ما را راهنمایی کنید بسیار مشکرمم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      اگر آزمایشات هورمونی ایشان نیز طبیعی باشد منشا مشکل ایشان جنبه روانی دارد که درمان آن خیلی خیلی سخت و گاه نا ممکن است اما سوال اینه که پس چرا ازدواج کردند؟؟!!...
    2. تصویر کاربر دینا دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اقای دکتر این نیز سوالی است که من بیش از هزار بار از ایشان پرسیده ام و هر بار ایشان جواب نامشخصی به سوال من داده و حتی گاهی اظهار کرده که چندسالییست به این مشکل دچار شده.در حال حاظر من برای تعطیلات در تا چندروز اینده در ایران هستم اما ایشان در خاذج از کشور زندگی می کنند اقای دکتر فکر میکنید لازم به مشاوره حضوری شم هست? اگر صلاح میدانید لطفا عرض بفرمایید .بسیار سپاس گزارم ر
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام ایا خوردن دنبلان (بیضه)کوسفند تاثیری بر عملکرد بیضه ها و تولید اسپرم دارد؟ایاخوردنش ضرری داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      ایا خوردن دنبلان (بیضه)کوسفند تاثیری بر عملکرد بیضه ها و تولید اسپرم دارد؟............بعید می دانم
      ایاخوردنش ضرری داره..................ظاهرا خوردنش کراهت دارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۹ خرداد ۵ تعداد بازدید: 937 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط